ניקוי שאריות חלב (סבום) מהפנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניקוי שאריות חלב (סבום) מהפנים
    lir86
    10/08/2010

עם מה ניתן לנקות שאריות חלב (סבום) מהפנים והחזה?

אני סובל מסבוריאה ומעוניין להקפיד על ניקוי טוב כי כשאני עובר על העור עם פד קוסמטי ניתן לראות עליו "לכלוך" צהוב
    רופא עור ניקה לי את הפנים עם פד וספיריט סליציל והצליח להוריד את אותו לכלוך צהוב במידה רבה אך אני משוכנע או לפחות מקווה שקיים פיתרון טוב יותר במחסני הקוסמטיקה הטבעית הנהדרת

תודה לכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

זילי אורבך
    11/08/2010

עור שמן עם עודף הפרשות חלב, זה מצב בו בלוטות החלב, המחוברות לזקיקי השיער, מפרישות עודף חומר שומני לעור. הדבר מתבטא לעיתים בהופעת קשקשת יבשה או שומנית על העור.
    מתח נפשי, מזג אוויר קר ופעילות הורמונלית לא מאוזנת עשויים להחמיר את המצב.
    על מנת להסיר את עודף השומן מהעור יש לרחוץ את הפנים בסבון מייבש מתון, רצוי סבון עם PH חומצי מתחת ל 5.5, כמו סבון המבוסס על חומצת חלב.
    ישנם מגבוני ניקוי רוויים לעור שמנוני.
    ישנם סבונים עם שמן אתרי בשם עץ התה שמסייעים בניקוי הסבום.
    סבונים במכילים צמחים כמו קלנדולה והממליס מאוד טובים לחיטוי עור שמנוני.
    אפשר להשתמש בתערובת מיץ לימון מהול במים לניגוב שאיריות החלב.
    כמו כן, יש אפשרות להכים מסכה ביתית לניקוי השומן
    1 חלבון ביצה מוקצף עם כפית מיץ לימון בתוספת כפית קוואקר טחון. מורחים על הפנים ל 15 דקות ושוטפים. אפשר במקום כפית קוואקר לשים כפית אגוזים טחונים.
    אפשר להשתמש במיץ מלפפונים לניקוי הפנים.
    מאוד מומלץ להוסיף אבץ וביוטין כתוספי תזונה להקלה על עור עם עודף סבום.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתה הנהדרת של זילי

lir86
    11/08/2010

חיפשתי מידע על סבון המבוסס על חומצת חלב והוא הוביל אותי לחומרים הנקראים 'חומצה לקטית' ו 'חומצה בטא הידרוקסי' שאם אינני טועה מדובר על אותה חומצה סליצילית שהרופא ניקה לי איתה את הפנים כפי שתיארתי בנושא?

האם ישנם מגבוני ניקוי רוויים לעור שמנוני על בסיס טבעי?
    אם כן, אילו מרכיבים עלי לחפש?
    עץ התה? בדומה לסבון שהמלצת עליו לניקוי הסבום?

האם עלי להישמר מחשיפה לשמש לאחר השימוש בתערובת והמסיכה עם מיץ הלימון?
    אם כן, לכמה זמן?

מיץ מלפפונים הכוונה למלפפונים סחוטים בבית? אם כן, יש לי בדיוק את המכונה לכך.
    איך להשתמש בו? האם לשטוף איתו את הפנים?

לגבי האבץ והביוטין, אני כבר בדרך לקבוע בדיקת דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

זילי אורבך
    11/08/2010

חומצת חלב נקראת גם חומצה לקטית שהיא חומצה בטא הדרוקסית. זו לא חומצה סליצילית שהיא אגב גם חומצה בטא הדרוקסית. חומצה סליצילית גורמת גם לקילוף קל של העור בריכוזים מעל 3%.
    ישנם מגבונים רוויים על בסיס טבעי לניקוי עור שמן.
    יש סבונים עם שמן עץ התה.
    לאחר שימוש בתערובת ובמסיכה עם מיץ הלימון , רצוי להימנע מחשיפה לשמש, שאגב מומלץ כאורח חיים קבוע. בבוקר יש למרוח קרם מסנן שמש על בסיס מים, לעור שמן ומעורב.

יש להשתמש במיץ מלפפונים כמו במי פנים, להרטיב עם צמר גפן ולנגב. אפשר גם לשטוף עם המיץ.
    מומלץ להימנע ממזונות העשירים בשומן רווי, כגון: גבינות שמנת, מרגרינה, חמאה, שוקולד חלב, שמנת מתוקה, קצפת וכדומה. זה מעמיס על בלוטות החלב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זילי, מה לגבי חימר ירוק?

lir86
    11/08/2010

האם הוא מומלץ כבסיס למסיכה לטיפול בבלוטות החלב והשומניות?

ומה יש במיץ מלפפונים שעוזר?
    כבר שמעתי על חליטת בבונג ומי ורדים אבל המידע הזה חדש לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימר ירוק

זילי אורבך
    11/08/2010

חימר ירוק הוא סוג של אדמה, עשיר במינרלים, משמש כמסכת ניקוי מצוינת לעור שמנוני. מכינים ממנו מסכה על ידי הוספה של מים ליצירת תערובת חלקה, מעין בוץ. מורחים על העור למשך 15-20 דקות, ושוטפים. יש לחימר יכולת ספיחה של שומנים ולכלוך. צריך לנסות ולבדוק באופן אישי .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו