לחות לעור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחות לעור
    שלי
    15/09/2010

שלום לכם,

רציתי לדעת האם מריחת דבש על הפנים עוזרת ללחות העור

הרבה פעמים לאחר ספורט אשר העור מזיע אני מורחת יוגורט ודבש על הפנים
    (יש לי עור שמן) אני לא מעוניינת שהעור יאבד לחות.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחות לעור

הוספת תגובה

• לחות לעור שמן

ד''ר קובי שמיר
    15/09/2010

שלי שלום.
    ממש לא.
    מה שכן יתכן ויעזור לך זה כדלקמן.(כולל קצת רקע).
    עור שמן עשוי לסבול מבעיות שונות, שכולן נובעות מעודף חלב בעור. שמנוניות לא נעימה וברק, נקבוביות מורחבות או סתומות ופצעונים, הם מהטרדות השכיחות איתן מתמודדים בעלי עור שמן. הקיץ הוא עונה בעייתית במיוחד, שכן ההזעה מחריפה כל אחת מהתופעות הללו. טיפול בעור שמן אמור בראש ובראשונה לנקות את השומן המיותר. בנוסף, כמו בכל סוג עור, כחלק מתהליך טיפוח העור יש להסיר מהעור גם לכלוך ותאים מתים ולהעשיר אותו בלחות. בעלי עור שמן נדרשים להקפיד יותר מהאחרים על ניקוי העור, שכן בנוסף ללכלוך הרגיל שבא מבחוץ, יש להפטר מהעודפים שהעור השמן מייצר בעצמו.
    ישנם סבונים ותכשירים קוסמטיים המיועדים במיוחד לעור שמן, מפני שהם מוסיפים לחות ונטולים שומן - תכשירים אלה מומלצים לסוג עור הפנים השמן.
    חשוב גם לא להשתמש בתכשירים קוסמטיים לעור הפנים המכילים אלכוהול, בשל תכונת האלכוהול של ייבוש הלחות הטבעית של העור.

להלן מתכון טבעי ופשוט עבורך שהדבש הינו מרכיב קטן במסיכה

שאפשר ליישם גם לבד בבית , מסכת ניקוי וחיטוי ביתית לעור שמן:חומרים:3 תותים – מכיל כמות גדולה של ויטמין .Cרבע כפית מלח רצוי מינרלי.3 טיפות שמן לבנדר.כפית דבש רצוי מזון מלכות. יש למעוך במזלג את התותים, להוסיף את המלח שמן הלבנדר והדבש. לערבב ולמרוח על עור הפנים למשך כ- 10- 20 דקות, ולשטוף במים.
    כמובן שישנם כיום בשוק תכשירים טבעיים מצוינים לעור שמן.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחות לעור

זילי אורבך
    16/09/2010

שלום שלי,
    קרם לחות או תכשיר לחות הוא תערובת של שמן ומים. לתערובת זו מוסיפים חומרים משמרים וריח.
    לעור שמן, נהוג למרוח קרם שבו אחוז המים גבוה יותר מאחוז השומן.
    אין כל בעיה למרוח דבש. הוא מכיל אנזימים, חומצות אמינו וויטמינים והוא מזין את העור.
    ביוגורט יש גם לחות, (שומן + מים), ואם זה יוגורט עם אחוז שומן נמוך, אין אתו בעיה לעור שמן.
    אם את חשה שזה עושה לך טוב, המשיכי.
    אני ממליצה למרוח בבוקר קרם יום לעור שמן (על בסיס מים) עם מקדם הגנה 15-30 .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו