סבוריאה דמרמיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סבוריאה דמרמיס
    לאה
    26/11/2010

יש לי סבוריאה קשה שמחמירה עם בוא החורף.
    בעיקר בפנים (לחיים, ובקרקפת). הפנים נראות אדומות.
    בקרקפת קשקשת.

אני מטופלת במשחה סטרואידית - שעושה את העור דק.

אילו פתרונות אתם יכולים להציע לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סבוריאה דמרמיס

הוספת תגובה

• סבוריאה דרמטיטיס - תגובה

זילי אורבך
    05/12/2010

סבוריאה דרמטיטיס היא דלקת עור חלבית מתבטאת במצב דלקתי בשכבות העור העליונות, הנובע מהפרשה מוגברת של חלב - SEBUM, ומתבטא בהופעת קשקשים יבשים או שומניים בעיקר בקרקפת, בפנים, מאחורי האוזניים, לאורך קו השיער, על הגבות, מסביב לאף ועל החזה.
    דלקת זו מתגלה לעיתים כתופעה משפחתית ומזג אוויר קר ומתח נפשי מחמירים את הסמפטומים.
    הטיפול המומלץ הוא חיצוני, על ידי מריחת קרם לחות לא שומני, יש קרם עם צמחי מרפא המקל על האדמומיות והקילוף. מומלץ שימוש בסבון עדין שיסייע בהסרת השכבה השומנית.
    כמו כן, מומלץ טיפול פנימי המשלב תזונה, צמחי מרפא לניקוי הכבד והדם כמו סרפד, שן הארי, תלתן אדום, דבקה זיפנית, קמומיל,ברבריס ועוד.
    ישנו טיפול הומיאופתי בסיסי לטיפול במחלות עור כרוניות ובהרגעת המתח הנפשי.
    מתוך תוספי המזון מומלץ בעיקר הביוטין וכן ויטמיני B ואבץ.לויטמיני ה B, השפעה טובה על מערכת העצבים והעור .אבץ חיוני לתפקודו התקין של העור.
    פרוביוטיקה: חיידקי פלורה :ידידותיים" נחוצים לתפקוד תקין של מערכת העיכול ולעיכוב התרבות פטריות ורעלנים המשפיעים על מראה העור.להשתמש בתכשיר המכיל לפחות 4 ביליון חיידקים ידידותיים כמו לקטוביצילוס ואצידופילוס וביפידוס .
    אומגה 3-6-9 להוסיף לתזונה אומגה חומצות שומן חיוניות 3-6-9 המפחיתות את הדלקתיות בעור.
    יש להקפיד על תזונה נבונה, מומלץ להימנע מצריכת יתר של סוכר לבן, משקאות אלכוהוליים,שומנים רוויים ומוקשים, מזונות מעובדים, מוצרי חלב עם אחוז שומן גבוה וכדומה.
    לסיכום: בטיפול בסבוריאה יש לשלב אורח חיים בריא, תזונה נבונה, פעילות גופנית, הפגת מתחים, שימוש בתכשירים עדינים לשימוש חיצוני וניקוי רעלים מהגוף.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו