מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיערמירי26/11/2010
בוקר טוב זילי,
ראיתי את התוכנית של ד"ר קרסו שבה דיברת על נשירה ונתת מתכון טבעי אבל לא כל כך ניתן לך הזמן להמשיך לדברבנושא זה שמאוד עניין אותי ולכן הייתי רוצה לשמוע את דעתך.
אני בת 40 ומלפני כשנתיים שמתי לב שמתחילה לי נשירה שיער לא שיגרתית פניתי לרופא עור שנתן בדיקות וויטמינים זה לא כל כך עזר לשפר את המצב הייתי אצל רופאת נשים שגם היא נתנה בדיקות והפנתה לרופא עור וככה זה נמשך.....יש לציין שברוב שנות חיי השיער שלי היה מלא ושופע.
צורת הנשירה מתבטאת בחלק היקדמי של הראש (מעל המצח) בין השיער שעדיין נמצא
יש לי קרחות קטנות ואני מאוד חוששת שזה הולך לכוון יותר גרוע.
בחודש האחרון - פניתי לחוו"ד של עוד 2 רופאי עור ושניהם טענו לדעתם זה מצב גנטי ואין הרבה מה לעשות והטיפול שהציע לי אחד מהם לקנות את חומר שנקרא ריגיין שצריך לטפטף שש טיפות בוקר וערב לדעתו אם תהיה תוצאה זה טיפול לכל החיים
וציין שאם זה לא יעזור והמצב יחמיר כדי שאחשוב בעתיד על השתלה.
אני רוצה לציין שאני בנאדם דיי לחוץ ביום יום והתזונה שלי לא מאוזנת האם יש לכך קשר.
האמת שאני מתחילה להילחץ מאוד מהמצב שנוצר.
תודה רבה וכל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
זילי אורבך06/12/2010שלום מירי,
לנשירת שיער גורמים רבים כמו תורשה, גינטיקה, חוסר איזון הורמונאלי במיוחד אי סדירות בפעילות בלוטת התריס, מתח נפשי, חוסרים תזונתיים, דיאטות קיצוניות לא מאוזנות ברכיבי תזונה חיוניים, הרעלת מתכות, הפרעות בזרימת דם לקרקפת, דלקות בקרקפת, בעיות במערכת העיכול ועוד.
מאוד חשוב לבצע הבחנה מבדלת ומדוייקת של הגורמים לבעיה.
מומלץ לבצע בדיקות דם על מנת לשלול חוסרים תזונתיים חיוניים כגון חוסר ברזל, בעיות בבלוטת התריס, המצאות טפילים במיעיים וכו'.
הקפידי על תזונה מאוזנת,( אני אוהבת את התאמת התזונה לפי סוג הדם) חלבונים, פחמימות מורכבות, שמנים חיוניים, פירות ירקות,נבטים,אצות, אגוזים, פרוביוטיקה, מים. להימנע מסוכרים ופחמימות מעובדות ומשומן מוקשה.
לשמור על הגיינת השיער.
יש טיפול הומיאופתי, טיפול בצמחי מרפא ותוספי תזונה.
הצמחים המומלצים לשתיה לנשים הם אנג'ליקה סיננסיס(דונג קוואי) ושבטבט.
חומצות שומן מסוג אומגה 3 המצוי בשמן דגים או בזרעי פשתן. אומגה 6 היא חומצה גמא לינולנית המצויה בשמן בורג', בשמן נר הלילה ובזרעי פטל שחור.
תוספי תזונה כוללים : MSM-מתיל סולפוניל מתן שמכיל את מינרל הגופרית שמסייע להתפתחות השיער.
צורן-סיליקה, מינרל שמחזק שיער. ביוטין מקבוצת ויטמיני ה B שחיוני לשיער(מצוי בחלמון ביצה).
אבץ הוא מינרל חיוני להתפתחות השיער.
חוסר בויטמין B12, עלול לגרום לנשירה.מומלץ להשתמש בטבליות למציצה.
צמחי מרפא חשובים לשיער הם סרפד, רוזמרין, שן הארי, לי פטל אדום ועוד.
ניתן לשתות אותם ואף לשטוף את השיער עם חליטת צמחים.
מומלץ לעסות את השיער עם שמנים ארומטיים כמו שמן רוזמרין, שמן אכיליאה בתוך שמן בסיס כמו שמן שקדים. העיסוי משפר את זרימת הדם לקרקפת ומסייע בטיפול בנשירה.
אפשר להוסיף לשתי כפות שמפו 5 טיפות רוזמרין, כדי לשפר את זרימת הדם לקרקפת.
הפגת מתחים בכל מיני שיטות, צמחי מרפא, פעילות גופנית, פרחי באך, עיסוי, מדיטציה, יוגה ועוד, תסייע אף היא לטיפול בבעיה.
שינה חשובה להתחדשות השיער, נסי לישון לפחות 7 שעות מדי לילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)