סבון לפנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סבון לפנים
    מיה
    27/12/2010

שלום

האם ניתן להכין סבון לפנים להסרת איפור ובמיוחד מייקאפ מחומרים טבעיים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סבון לפנים

הוספת תגובה

• סבון לפנים - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    31/12/2010

מיה שלום.
    הכנת סבון טבעי ניראה פשוט על פניו אבל זה לא.
    אני בכל זאת ארשום כאן את המרכיבים ואופן ההכנה.(ממליץ לך לרכוש תכשיר ניקוי שיתאים לסוג עורך בבית מרקחת.
    אז אייך איך מכינים סבון לבד ?
    סיבון הנו מונח כימי המתאר את הראקציה המתרחשת כאשר חומצות שומן המצויות בשמן או בשומן באות במגע עם בסיס חזק בנוכחות מים.
    להכנת סבונים מוצקים משמשת סודה קאוסטיק כבסיס חזק
    תפקיד הסודה קאוסטיק הוא לסבן את כל השמן שבמתכון. בסבון שהוכן כהלכה לא תישאר סודה קאוסטיק חופשית במוצר הסופי ואין כל חשש להסתבן בסבון.
    המים הם מרכיב הכרחי לפעולת הסיבון. הוספת גרגירי סודה קאוסטיק לשמן לא תגרום לסיבון נאות.
    חשוב מאוד להקפיד על יחס נכון בין כמות הסודה הקאוסטיק, וכמות השמן שבמתכון, ע"מ למנוע מצד אחד השארות של סודה קאוסטיק חופשית במוצר המוגמר ומצד שני להבטיח שכל השמן שבתערובת (או לפחות מרביתו) יסתבן.
    כמות המים שמוסיפים למתכון אינה מחושבת באופן מדויק. בד"כ נוהגים להשתמש בכמות של 30-35% מים מסך השמן שבמתכון.
    לכל שמן יש ערך סיבון שונה. במילים אחרות, לכל שמן נדרשת כמות שונה של בסיס חזק ע"מ לגרום לסיבונו המלא.

דוגמא לחישוב כמות סודה קאוסטיק הנדרשת לסיבון שמן מסוים:
    אם במתכון שלי החלטתי להשתמש ב 100 גרם שמן זית ואני רוצה לחשב את כמות הסודה הקאוסטיק הדרושה לסיבון שמן הזית בכמות זו-
    ע"פ הטבלה שלעיל, ערך הסיבון של שמן זית הוא 0.134 והחישוב יהיה כדלקמן:
    100 x 0.134 = 13.4
    כלומר, כדי לסבן 100 גרם שמן זית אני צריך 13 גרם NaOH (סודה קאוסטית)
    דוגמא אחרת, אם המתכון שלי מכיל 125 גר' שמן קוקוס, החישוב לכמות הסודה הקאוסטית הנדרשת יהיה
    125 X 0.190 = 23.75
    על מנת לסבן 125 גרם שמן קוקוס יש צורך ב 23.75 גר' סודה קאוסטית.
    במתכון שכולל 100 גרם שמן זית ו 125 גרם שמן קוקוס ידרשו 37.15 גרם סודה קאוסטית לסיבון מלא של השמן ע"פ התרגיל: 23.75 + 13.4 = 37.15.
    ...............
    הערה חשובה: כשמכינים סבון כדאי להשאיר בין 5% -10% שמן חופשי (שלא יעבור סיבון). שמן זה מוסיף לחות לסבון ומהווה אמצעי בטחון נוסף למניעת שאריות סודה קאוסטיק במוצר הסופי. בחישוב כמות הסודה נוריד בכמות 5%-10% (ע"פ כמות השמן שאנו רוצים שלא יעבור סיבון).
    אם נתיחס לדוגמא שלעיל, במקום 37.15 גר' נשתמש רק ב 35.3 גר' סודה קאוסטית (5%) או 33.4 גר' סודה (10%).
    אז מה את אומרת את עדיין רוצה להכין לבד?
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו