מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול באקנה הורמונלישיר17/02/2011
שלום רב!
בת 26 סובלת מאקנה כתוצאה מהורמון גברי מוגבר.
מגיל 18 אני לוקחת גלולות דיאנה על מנת לאזן את ההורמונים, זה ממש עוזר כמעט ולא יוצאים לי פצעים, ברגע שאני עושה הפסקה יוצאים לי מלא פצעים.
אני מיואשת, נמאס לי לקחת גלולות כי זה גורם לי לתופעות השמנה וב"ה אני ארצה להכנס להריון.
לאחרונה שמעתי על טיפול באקנה הורמונלי דרך נטורופתיה (צמחי מרפא)
האם אתם חושבים שזה יעזור לי ואני אוכל להפסיק עם הגלולות? כיצד מתבצע הטיפול? והאם יש שיטות חלופיות שהינכם יכולים להמליץ לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקנה הורמונלי - תגובה
ד''ר קובי שמיר17/02/2011שיר שלום.
הטיפול הנטורופתי באקנה הוא בשורש הבעיה ובמקביל טיפול באופן אקוטי כלומר: אם הסיבה היא חוסר איזון הורמונלי, נטפל באמצעות תזונה מתאימה, תוספי מזון וצמחי מרפא המאזנים את המערכת ההורמונלית.
התזונה: תהיה תזונה נטולת סוכרים – אקנה מכונה גם כ"סכרת של העור" (במחקרים ניתן אינסולין באופן מחזורי או זריקות ישר לתוך הפצע). הרבה ירקות טריים, הפחתה של מזון עתיר שומן , אוכל מטוגן ושמן, בשר, גבינות וכיו"ב.
אכילת יתר.
חוסר מודעות לרעב.
הגיינה לקויה.
נטייה להדחקת כעסים.
שינה ביום או מיד אחרי הארוחה.
צריכת יתר של מזון חמוץ, מלוח וחריף.
זיעה: יש לשמור על הגיינה, כיוון שהגיינה טובה עוזרת בשמירה על העור - זיעה המצטברת על פני העור חוסמת את הנקבוביות מהן מפרישות בלוטות החלב.
גלולות למניעת הריון: תלוי בסוג הגלולה - גלולות שהמרכיב הדומיננטי בהן הוא פרוגסטרון יכול להחמיר מצב של אקנה, יש לבדוק ולהמנע בהתאם.
קוסמטיקה: להימנע ממוצרים שומניים המכילים ואזלין, לנולין, מייק אפ וכ'ו..
מתח נפשי: לחץ מעודד צמיחה של פצעונים באזורים מסויימים בפנים ובגב, ניתן להפחית באמצעות פעילות גופנית או פעילות מדיטטיבית כלשהי - יוגה, מדיטציה.
כיצד הרפואה הסינית מטפלת באקנה?
הפצעים הם למעשה תופעת לוואי של תהליך דלקתי שמתרחש לו בגוף. לפיכך חשוב לא פחות מהטיפול בהם, לטפל אף בגורם – הדלקת עצמה. הטיפול של הרפואה הסינית מתבסס על שימוש בצמחי מרפא ובדיקור. מבחינה פנימית – במהלך הטיפול מצננים את הגוף, מפנים את החום מהדם ומייבשים את הלחות החמה. מבחינה חיצונית – נעשה שימוש באוזון לחיטוי ולייזר רך שמסייעים להחלמת הפצעים.
מאחר וקיימים סוגי מזון שמביאים לייצור לחות וחימום פנימי של הגוף – מומלץ במהלך הטיפול לצרוך מזונות מקררים וניטרליים. לפיכך, רצוי להימנע מאכילת ירקות כתומים ואדומים דוגמת דלעת, דלורית, גזר, גמבה, בטטה, עגבניה, פלפל חריף אדום וירוק, צנון, כרישה, שום ובצל יבש.
מומלץ לצרוך תפוחי עץ, אפרסק צהוב, אשכוליות, קלמנטינה, ליצ'י, תפוז, מנגו במינונים נמוכים, שזיפים חמוצים , מישמש, פטל וגויאבה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באקנה הורמונלי
שיר18/02/2011ד"ר קובי שמיר שלום רב!
תודה רבה על תשובתך.
הרבה אינפורמציה וקצת יצאתי מבולבלת.
מבחינת הגיינה אני משתדלת בכל יום לנקות את הפנים במוצרים נטולי שומן וכן למרוח קרם oil free . כפי שהסברתי אני מחפשת פתרון לאקנה הורמונלי שהוא לא דרך גלולות.
מבחינת תזונה הבנתי שיש להפחית במזון עתיר שומן, אוכל מטוגן אך לא הבנתי אם אני מפחיתה בבשר וגבינה מה כבר אני יכולה לאכול חוץ מירקות ולחם מחיטה מלאה?
כמו כן לגבי הטיפול בדיקור וצמחי מרפא, אתה יכול להמליץ לי על מקום שמתמחה בטיפול מסוג זה לאקנה הורמונלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי לשתות כמה כוסות תה סרפד כל יום
אורחת09/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)