מניעת סימני מתיחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניעת סימני מתיחה
    אביבית
    03/05/2011

שלום.
    אני בת 26 ובערך מגיל 13, יש לי סימני מתיחה- בבטן, בגב ובחזה. עם השנים זה הולך ומחמיר. אני יודעת שאין הרבה מה לעשות בנידון מלבד מניעה. למרות שאני משתמשת בשמן נבט חיטה ובתקופות מסוימות גם בלוקאסיד- סימנים חדשים מופיעים כל הזמן. מיותר לציין כמה שזה מייאש ולא נוח. חשוב לציין שעל פניו לא ברור מה גורם להופעתם הקיצונית של סימני המתיחה- מעולם לא הייתי בהיריון, שומרת על משקל קבוע ותקין במשך שנים, וגם לא עושה אימוני כושר מאומצים. ההחמרה של הסימנים מדאיגה אותי לא רק באופן אסתטי- האם יכול להיות שיש לי בעיה רפואית בעור? ובכל זאת, האם יש דרך למנוע את זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מניעת סימני מתיחה

הוספת תגובה

• מניעת סימני מתיחה - תגובה

זילי אורבך
    03/05/2011

שלום אביבית,
    סימני מתיחה (סטריאות)מתפתחים עקב התרחבות ומתיחת העור, ושכיחים ביותר בשינויים קיצוניים במשקל, לאחר עליה מהירה במשקל באה ירידה מהירה, כמו שקורה בהריון.
    רב הנשים ההרות מפתחות סימני מתיחה, העור שנתח מדי, אינו מסוגל כנראה לחזור למצבו הקודם.
    גם שינויים הורמונליים בתקופת ההריון מעודדים את סימני המתיחה.
    הנטיה לסימני המתיחה היא גינטית. יש שמפתחות סימני מתיחה בקלות רבה פי כמה מאחרות באותם תנאים.
    סימני המתיחה מצטיירות על העור כמו פסים בהירים כתוצאה מקריעה של סיבי הקולגן והאלסטין.
    לצערי אי אפשר להעלים את הסימנים, כמו שאי אפשר להעלים צלקות.
    הטיפולים הם באמצעות קרני לייזר.
    לטשטוש הסימנים יש תערובת שמנים שמותרת לשימוש גם בזמן ההריון.
    השמן מבוסס על שמן נבט חיטה, ויטמין E ושמנים אתריים כמו לבנדר, אילנג אילנג ומנטה.
    מורחים את השמן על הסימנים פעם אחת ביום. נבט החיטה מגרה את אספקת החמצן לעור ובשילוןב עם הלבנדר מסייע לאספקת דם והחזרת הצבע לאזור קרעי הסיבים.
    משך הטיפול בין 3 שבועות ל 3 חודשים עד לטשטוש למראית עין של התופעה שאגב עלולה לחזור. לכן, חייבים למרוח כל זמן שהתופעה קיימת.
    הלוקציד, שזה נגזרת של ויטמין A, רטין A, מסייע בחידוש תאים ובקילוף.גם פה כדאי להתמיד בשילוב עם העיסוי.
    לצערי זה מה שניתן לעשות.
    התייעצי עם רופא לגבי השילוב עם קרני לייזר, זה עשוי לזרז את התחדשות התאים באזור ולעודד יצירת סיבי קולגן חדשים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו