מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפוח עור הפניםגולניה03/05/2011
שלום וברכה
אני בת 47, עור פני בד"כ נראה טוב, ללא פצעונים, עור רגיל ולא שמנוני, אולי מעט יבש. ללא כתמים אך מתחיל לקבל קמטוטים והנקבוביות מעט פתוחות. העור מעט עייף לטעמי
אני משתמשת בקרמים קוסמטיים רגילים הכוללים מסנני קרינה. האמת שאני לא מאמינה לשום פרסומת והבטחה שנותנות לי הדיילות לגבי מה שיחוללו הקרמים הללו לעור פני (מלבד למסנן הקרינה ולליחוח העור).
אני מעוניינת לטפל יותר מתמיד בעור הפנים בגלל הקמטים שהחלו להשתלט על פני, לכן התחלתי להתעניין בשיטות ורוצה כרגע להימנע מהזרקות וניתוחים. מעיון בכתבות ומקריאה בפורום זה נכנסו לי לראש כמה מוצרים שדווקא בהם אני כן מאמינה אך אינני יודעת כיצד מטפלים באמצעותם? באיזה צורה רוכשים אותם והאם צריך לבחור להשתמש רק במוצר אחד? איזה מהם הכי טוב? בקיצור אני מבולבלת :
1. ויטמין E
2. רטינול או רטין A
3. שמן קוקוס - שמעתי שמספיק להשתמש בשמן זה ולא צריך יותר כלום מלבד מסנן קרינה...
4. אני מצטטת מפורום זה:
חומצה היאלורונית- הגורם למתיחה וחיוניות
-. פפטידים- עובד על פעילות סיבי קולגן ואלסטין, מונע היווצרות קמטים ופועל על עומק הקמטים הקיימים.
-. ויטמינים ומינרלים
-. חומצות אלפא ובתא הידרוקסיות- ממיס את הדבק הבין תאי, מזרז תהליכי חידוש ושיקום העור, מבהיר ומאפשר ספיגה מוגברת של חומרים לעור.
-. חומצה רטינואית- נגזרת של רטינול מבהיר ומחדש את העור
בקיצור - מה לקנות? מה הכי יעזור לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפוח עור הפנים - תגובה
זילי אורבך03/05/2011שלום גולניה,
לטיפוח עור פנים בגיל מתבגר לא מספיק למרוח קרם מסנן קרינה וקרם הזנה או לחות.
הקרמים נועדו להחזיר לחות ולמנוע התייבשות של העור.
הנוסחא הטובה ביותר היא שילוב של תכשירים:
ניקוי הפנים עם סבון עם PH חומצי נמוך מ 5.5
מריחת פילינג המבוסס על נגזרת של ויטמין A או על בסיס של חומצה אלפא הדרוקסית מסוג חומצה גליקולית, וחומצות בטא הדרוקסיות. פה תזדקקי לייעוץ מקצועי אישי להתאמת הריכוזים על מנת למנוע גירוי ואדמומיות.
הפילינג נועד לקילוף תאי עור מתים, לזירוז וחידוש תאי עור רעננים ולהאטת תהליכי הזדקות העור. הפילינג מסייע לנקז שומנים מבלוטות החלב, לטשטוש צלקות להבהרת כתמי עור. הצלחת הטיפול בפיךינג תלויה בריכוז הפילינג ובאיכותו.(רופא עור יכול להתאים לך את הריכוז).
סרום ויטמינים נוגדי חמצון המבוססים על:
ויטמינים מסיסי שומן כמו ויטמין E, חומצה אלפא ליפואית, קואנזים קיו 10 בשילוב עם שמנים אתריים מחדשי רקמות כמו שמן עץ הסנדל, שמן לבנדר, שמן גרניום, מן פטשולי, שמן רוזווד, שמן לימון, שמן לבונה, שמן קלנדולה ועוד
הויטמינים האנטיאוקסידנטים מגינים על העור מנזקי החמצון של הרדיקלים החופשיים שהן מולקולות שנוצרות מזיהום אויר וקרינה אולטרה סגולית. יש להם חשיבות גדולה בהאטת תהליכי ההזדקנות של העור ובהענקת מראה רענן וזוהר.
וויטמינים מסיסי מים כמו ויטמין C ומינרלים. ויטמין C נחוץ ליצירת סיבי קולגן ואלסטין ולחיזוק רקמות החיבור דבר שמשפיע על עומק הקמטים.
קרם הזנה המבוסס על שמנים צמחיים מכבישה קרה כמו שמן שקדים, שמן זרעי ענבים,שמן שומשום,שמן חוחובה,שמן אבוקדו,שמן משמש , שמן זית , ויטמין E
קרם מסנן קרינה עם מקדם הגנה 15 לפחות
לגבי מילוי קמטים: ניתן לבצע מילוי בהזרקה אצל רופא המתמחה באסטטיקה של העור של חומצה היאלורונית, בעיקר בזויות הפה.
קמטים בזויות העיניים ובמצח ניתן לשפר על ידי הזרקת בוטוקס.
לסיכום:
הטיפוח של עור הפנים מתחלק לשני חלקים:
הטיפול היומיומי ואורח חיים בריא כולל תזונה נבונה, שינה בריאה, שתיית מספיק מים ותכשירי קוסמטיקה איכותיים.(למדי לקרוא רכיבים ולהבין את משמעותם).
טיפול יומיומי נכון ואיכותי בהתאם לסוג העור שלך יעניק לך לחות ויסלק תאי עור מתים ושומנים מהנקבוביות הפתוחות( בעיקר הפילינג המשולב עם חומצות הפירות והרטינול).
טיפול פולשני יותר בהתאם לדרישות האישיות שלך שאותם תוכלי לקבל אצל רופא מוסמך וכמובן העלות היא בהתאם. מילוי קמטים יישמר כ 6-8 חודשים וגם הבוטוקוס.
אני מציעה לפנות לרופא עור ולקבל מרשם עם ריכוז טיפולי.
לגבי הפרסומים בעולם הקוסמטיקה. יש משפט "אין חכם כבעל ניסיון".
קראי רכיבים, קני מוצרים טבעיים ששם השמות מוכרים כמו שמנים צמחיים, ויטמינים שאת חלקם כתבתי לך. השתמשי בתכשירים שמוכרים לך ושנהנית מהם.
את יכולה להכין מרקחות ביתיות על בסיס חמאת שיאה, שמן קוקוס, שמן דקלים, שמן זית ושמנים אתריים, יוגורט, דבש, שקדים ולימון.
התמדה וטיפול איכותי ונבון עם יידע וניסיון שתרכשי במהלך הטיפול הקוסמטי,
ישפרו את מראך ויופייך.
בהצלחה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה ועוד אחת
גולנייה04/05/2011לזילי אורבך, תודה על התשובה המפורטת ברצוני רק הבהרה חשובה בבקשה:
במידה ואני רוצה לפעול לפי ההצעות :
1.מריחת פילינג המבוסס על נגזרת של ויטמין A או על בסיס של חומצה אלפא הדרוקסית מסוג חומצה גליקולית, וחומצות בטא הדרוקסיות (בריכוז שניתן עי הרופא)
2 מריחת סרום ויטמינים נוגדי חמצון
3. מריחת קרם הזנה המבוסס על שמנים צמחיים מכבישה
4. מריחת קרם מסנן קרינה עם מקדם הגנה 15 לפחות
שאלתי היא כיצד לשלב בין המריחות האלה?
לדוגמא: ביום אני חייבת קרם מסנן קרינה עם מקדם הגנה , אז מה אני מורחת לפני ומה אני מורחת אחרי המסנן? האם ניתן לשלב בכלל ביחד?
מה אני מורחת בלילה?
ושאלה נוספת
כיצד אני משתמשת בוויטמינים מסיסי מים כמו ויטמין C ומינרלים האם לחפש קרם (וכיצד לשלבו במריחות הנ"ל) או ע"י בליעת ויטמינים
*האם ניתן לרכוש אצלך את המוצרים הנ"ל?
לתשובה נוספת אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה ועוד אחת - תגובה
זילי אורבך04/05/2011שלום גולנייה
את טיפולי הפילינג והסרום אנו מורחים לאחר ניקוי הפנים, בערב לפני השינה אחד על השני, מחכים כדקה אחרי כל מריחה.
השלבים הם:
1.פילינג בדרך כלל בצורת סרום נוזלי או בקרם
2. סרום שומני לעור יבש
3. סרום ויטמין C במי חלמיש נוזלי
4. קרם לילה לפי סוג העור, לעור שמן, יבש, וכו'
את מסנן הקרינה מורחים על עור נקי בבוקר ומעליו אפשר להתאפר.
ניתן לרכוש את התכשירים בבית מרקחת .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזילי-תודה רבה על התשובות
golanya05/05/2011אני אעזר בעצותייך,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)