מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרופ' צוקרמןאורית19/07/2011
שאלתיך ב14/6 שאלה. אני מבקשת ברשותך לצטט שוב על מנת להסביר :
"לפני 7 ימים התארחנו במלון .
עקב כך שנשברו כוסות אחד העובדים הסודנים הרים את הזכוכיות וכשעברתי בהמשך
ראיתי מעט דם על הרצפה (אינני יודעת ,ייתכן שזה של המלצר שהפיל אולם באופן הניקוי אני מנחשת שזה של העובד הסודני.
בני בן ה 14 עבר שם לאחר שניות עם נעלי בית וגרביים (די עבות)וטען לאחר מכן שדוקר לו בכף הרגל.
אני חוששת ומבקשת לשאול:
האם ניתן להידבק כך מאיידס או מצהבת מסוג סי,האם כמות הדם המעטה מדיי שעלולה לחדור דרך נעל בית וגרב הופכת את ההדבקה ללא סבירה?
החשש הוא שאם חדר שבב זכוכית עם דם מזוהם הוא גורם לדקירות חוזרות מה שעלול להגדיל את הסתברות ההדבקה?"
אתה ענית שהסיכון להידבק נמוך ביותר וקלוש. אנו מעריכים מאוד את דעתך (שמעט מרגיעה) אולם אני מבקשת מאוד אם תוכל להסביר למשל לגבי צהבת סי , מדוע הסיכון נמוך מאוד אנו קראנו שהנגיף יכול להדביק גם כשהדם יבש ועד מס' ימים .
אנו הסתכלנו על כף הרגל לאחר שעתיים מהמקרה ועור כף הרגל הייה מאוד מגורה ומעט סדוק (מסיבות אחרות ואישיות קודמות)-האם זה מסכן יותר?
והאם תואיל להסביר/ להדגים מה הכוונה בנמוך ביותר (ההשוואה למשל לעומת דקירת מחט מזוהמת עשוייה לתת לנו פרופורציה ואולי להרגיע)
אודה לך מאוד על סבלנותך להשיב ולהסביר,אנו בלחץ רב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' צוקרמן - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן19/07/2011שיעור הדבקה מדקירה ממחט מזוהמת בדם של HCV הינו נמוך (2-5% ובממוצע 3%). זאת במידה והמחט חדרה וממזוהמת של דם המכיל את הנגיף). הסיבה קשורה באופן ההדבקה של הנגיף מרמתו בדם לעומת HIV וגם בהשואה ל HBV.
המקרה שאת מתארת אינו דומה ולכן סכנת ההדבקה אפילו נמוכה יותר , מה עוד שאין כל ביטחון שהעובד המדובר נגוע בזיהום נגיפי. HCV עלול להיות מדבק גם מדם יבש (מספר ימים מועט) אולם לשבב הזכוכית עצמו אין חשיבות. ההדברקה מתרחשת בזמן חדירת הדם עצמו.
על מנת להסיר כל דאגה מליבך (מאחר ואני מזהה אי שקט ניכר), ניתן לבצע בדיקת HCV RNA ב PCR לילדך ואם הבדיקה שלילית כצפוי את יכולה להיות שקטה לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ומבקשת להבין משהו
אורית19/07/2011כתבת "לשבב הזכוכית אין חשיבות"
3)האם מצב בו זכוכית קטנה חודרת דרך נעל בית (וגרב עבה) ודוקרת בצורה מציקה שוב ושוב מגדילה משמעותית את סכנת ההדבקה?(גם אם הדם יבש בינתיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ומבקשת להבין משהו - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן20/07/2011לא (כפי שכתבתי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)