מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפטטיס BC AB TOTשירה28/08/2011
ד"ר נכבד,
בת 53. מאד מאד רזה. ללא כולסטרול, במעקב אחר כבד שומני שנצפה ב-U.S. עקב עליה קלה של אנזימי כבד לפני כמספר חודשים ביצעתי לפני שבוע בדיקה לאנזימי כבד ובדיקה להפטטיס A,B,C והתוצאות כדלקמן:
1470 = IGG כשטווח הנורמה הינו 700-1600.
IGM = 181 כשטווח הנורמה הינו 40-230.
IGA = 347 גשטווח הנורמה הינו 70-500.
אפטטיס A IGG =
POSITIVE
אפטטיס BS AB =
2.64 NEGATIVE (אני שואלת: מה המשמעות של המספר 2.64)???.
אפטטיס BS AG =
NEGATIVE
אפטטיס BC AB TOT =
POSITIVE
אפטטיס C AB =
NEGATIVE
אפטטיס A IGG =
POSITIVE
אפטטיס BS AB =
2.29 NEGATIVE (אני שואלת: מה המשמעות של המספר 2.29)?????
אפטטיס BS AG =
NEGATIVE
אפטטיס C AB =
NEGATIVE
אנזימי הכבד בתווך הנורמה GOT 30 כשטווח הנורמה 0-31.
GPT 32 כשטווח הנורמה 0-34
GGT 30 כשתווך הנורמה 0-30.
ברצוני לציין עוד דבר ולנסות להבינו:
בשנת 2003 נבדק לי
הפטטיס C AB =
NEGATIVE
הפטטיס BS AG =
NEGATIVE
הפטטיס BS AB =
0 (כשטווח הנורמה 0-1000)
NEGATIVE
הפטטיס A IGM=
NEGATIVE
הפטטיס A AB TOTAL =
POSITIVE
לא נבדק ב- 2003 הפטטיס BC AB TOT.
מה זה אומר שבשנת 2003 פיספסו משהו?
שהיה לי הפטטיס ולא עלו על כך?
לציין, שלא זכור לי שעשיתי חיסון להפטטיס כלשהו אי פעם.
קראתי בפורום כי קיים סיכוי של מספר אחוזים בשנה להפוך באופן ספונטני ממצב שנדבקתי בעבר לנשא? היתכן? זה מפחיד אותי מאד.
והאם כעט אני צריכה לעשות חיסון של הפטטיס? לפי איזה פרמטר אתה רואה את זה?
מה ההבדל בין התשובות של שנת 2003 לבדיקות הנוכחיות מהשבוע הזה?
שאלה נוספת:
האם עלי להתחסן כנגד A? ו-B?
האם זה מסוכן בגילי להתחסן לנ"ל?
האם יש לחיסון השלכות לא טובות על כבד ובפרט כבד שומני? במידה ויש לי נוגדנים ל-B, האם יזיק להתחסן ו/או לא יואיל?
האם בכלל אני יכולה להתחסן כי אני מבינה מתוך קריאה בפורום שלמי שנדבק כבר אין טעם לחסן אותו.
אני די מבולבלת רופא משפחה אומר שאני לא צריכה להתחסן כי נחשפתי לנגיף ורופא אחר אומר לי להתחסן. מה דעתך??
באם תוכל לענות לי על כמה שיותר שאלות אודה לך.
תודה על תשובותייך וסבלנותך מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטטיס B ואו כבד שומני?
שירה29/08/2011שאלה:
מכיוון שאני בבירור לגבי כבד שומני לציין שאין לי כולסטרול, סוכרת, לא השמנה, לא שותה אלכוהול ואין גורמי סיכון, היה לי לפני מספר חודשים GGT 77 ואחר כך ירד ל- 68 ושאר אנזימי הכבד היו תקינים. אחרי בדיקה נופת עלו כל אנזימי הכבד במעט ואח"כ התנרמלו, ושוב עליה קלה של האנזימם ושוב התנרמלו בוצעה כעת גם הבדיקה של ההפטטיס שהראה כפי שציינתי BCAB חיובי.
שאלתי היא האם בעצם אין לי כבד שומני (רק עפ"י U.S. שביצעתי לפני כחצי שנה) אלא עליה באנזימי הכבד נובעת מוירוס הפטטיס?
מה דעתך?
מה עלי לעשות כעת?
האם אני יכולה להתחסן או שכבר חיסון מבחינתי שאני מבינה שנחשםתי לוירוס לא רלוונטי כבר?
אני מאד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטטיס BC AB TOT - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן31/08/2011הבדיקות שבוצעו ב 2003 לא כללו HBcAb אולם אין זה אומר שנדבקת בהפטיטיס B. אם ממוצא מרוקאי או רומני ונולדת במרוקו רוב הסיכויים שנחשפת לנגיף בגיל צעיר אולם אינך נושאת אותו. בבדיקות אין עליה של אנזימי כבד. את מחוסנת באופן טבעי להפטיטיס B ומחוסנת גם להפטיטיס A. אינך צריכה חיסון להפטיטיס B אלא אם למשל נוסעת לאזורים אנדמיים יש צורך בזריקת חיסון אחת כ"תזכורת" למערכת החיסונית. הסירי דאגה מליבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
שירה31/08/2011פרופסור שלום רב,
תודה על תשובתך.
אני ילידת הארץ. הורי ממוצא מרוקו. האם זו הסיבה שאני נחשפתי לוירוס? אפשר אולי הסבר קטן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן31/08/2011אכן תתכן חשיפה אם אמך נשאה את הנגיף בעת לידתך . השכיחות של נשאות הנגיף גבוהה ביוצאי צפון אפריקה ולכן ההסתברות שנחשפת בילדותך. אם ניתו, היה רצוי לבדוק את אימך ל HBsAg, HBcAb , HBsAb.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)