מחלת כבד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת כבד?
    צורי
    22/11/2011

האם מחלת וילסון היא מחלת כבד?
    יש לי נחושת גבוהה ותסמינם מתאימים אך ללא טבעות בעינים .הבדיקות יצאו מבלבלות(שתן,חלבוון).הרופא לא בטוח אם יש לי את המחלה או לא.אני מבולבל.
    איך אפשר לדעת לבטח?
    האם יש גורמים אחרים שמעלים את רמת הנחושת?תרופות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת כבד?

הוספת תגובה

• מחלת כבד? - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    22/11/2011

מחלת וילסון היא אכן מחלת כבד בנוסף למחלה נוירולוגית. האבחנה מתבססת על מספר קריטקריונים ביניהם הפרשה מוגברת שלנחושת בשתן ורמת צרולופלזמין נמוכה בדם. בתסמונת הכבדית לא בהכרח מופיעה שקיעת נחושת בעיניים. האבחנה מתבססת בעיקר על רמת נחושת גבוהה ברקמת הכבד אולם כיום ניתן לאבחן באמצעות בדיקה גנטית (בדיקת דם). מאידך, לא כל רמה גבוהה של נחושת בשתן משמעותה וילסון. למשל במחלת הכבד השומני יכולה להיות הפרשה מוגברת שלנחושת, בנטילת גלולות למניעת הריון ועוד. חשוב גם כמה רמת הנחושת בשתן? האם מאוד מוגברת? האם הפרעה בתפקודי הכבד? מה רמת צרולופלזמין ועוד, כולל סיפור משפחתי (חשוב מאוד)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה בכבד?

בנימין
    27/11/2011

ש לי הפרעה קלה בתפקודי כבד אבל לא תמיד.CT בטן תקין.הצרולפסמין בדם הוא 16.כשהטווח מתחיל מ-20.תוצאות של השתן עוד לא הגיעו.
    לגבי סיפור משפחתי -יש לי כול מיני מחלות במשפחה(סבים וסבתות) אבל לא מחלות כבד כלל..
    אני נוטל תרופות לסכרת.האם הם יכולות לגרום לנחושת גבוהה?כי באותו יום נדמה לי שהיתי בהיפוגלקמיה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת כבד? - תגובה - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    03/12/2011

רמת צרולופלזמין אצלך היא גבולית אבל בהעדר יתרהסימנים לא ניתן לקבוע אבחנה של וילסון. תרופות לסוכרת לא גורמות להפרשת נחושת מוגברת בשתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו