שחמת + נחושת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחמת + נחושת
    ב.ש
    14/08/2012

שלום

התגלת אצלי שחמת לפני כחודש, כעת חושבים שיש נחושת בכבד שלפי ידיעתי נקרא מחלת וילסון,
    האם זה שיש את מחלת וילסון אומר שאין שחמת והטיפול הוא של וילסון, או שיתכן שהנחושת גרמה לשחמת ויש כעת את שתי הבעיות,
    בקיצור מה הגילוי הזה אומר? יותר טוב או פחות טוב לגביי השחמת?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחמת + נחושת

הוספת תגובה

• שחמת + נחושת - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    15/08/2012

ראשית על סמך מה חושבים שיש נחושת בכבד? מה רמת צרולופלזמין ומה רמת הנחושת בשתן? מה בגיל ? חסרים פרטים רבים. בעיקרון הצטברות נחושת בכבד במחלת ןילסון עלולה לגרום למחלת כבד כולל שחמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת פרטים

ב.ש
    15/08/2012

תודה, פרפ' צוקרמן

הצרילופסמין היה ב 21/6 38.8 וב- 2/8 עלה ל 41.5
    הCOPPER עומד על 99

בגלל האיסוף שתן חוששים לנחושת.
    בבדיקת עניים לא נמצאו טבעות קייזר פליישר ורוצים שאעשה ביופסיה,
    אני בן 35, שחמת יש לי לפי בדיקות מעבדה + US + MRCP
    ניסו לומר לי שזה בגלל שתיית אלכוהול, אבל אני לא שתיתי כל כך הרבה וגם נחשפתי לשתיה רק לפני שנתיים, וזה תהליך שאמור לקחת יותר זמן,
    כעת הרופא אומר לפי ממצא הנחושת שזה כנראה התחיל בזה והודה שבאמת לא נראה הגיוני שרק בגלל שתיה,
    עד לתשובות ברורות בעניין, רציתי לדעת האם ע"י הטיפול בוילסון בכדורים לניטרול הנחושת ודייאטת נחושת ובתוספת אבץ וכו', יש מצב לשיפור במצב הכבד, או ששחמת היא שחמת ואם היא נמצאת, אז לא משנה אם זה מנחושת או מאלכוהול אז המצב בלתי הפיך ואינו חוזר לקדמותו?
    זה בעצם התכוונתי לשאול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת פרטים - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    16/08/2012

אם אכן וילסון הטיפול לקישור הנחושת משפר בעיקר את הדלקת הנגרמת ופחות משפיע על הצלקת. מאידך יש חשיבות לעצירת המשך הנזק לכבד. כלומר גם בשחמת יש מרכיב מסויים הפיך. יש גם דרך לא פולשנית לאבחנה של וילסון על ידי בדיקה גנטית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו