הפטיטיס C

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפטיטיס C
    מישהי
    12/01/2013

שלום רב
    אני אמא לילדה בת 17 שבמשך שנה מקיאה ומשתעלת דם עברה אין ספור בדיקות ברונכוסקופיות גסטרוסקופיות CT וכו .... כשהכל תקין ובכל זאת הילדה ממשיכה עם אותם תסמינים באחד הבדיקות הופיע שהיא נשאית של הפטיטיס C תחילה חשבו טעות במעבדה חזרו על אותה בדיקה 3 פעמים שיצאה שוב ושוב חיובית אך לא פעילה לפניי כמה שבועות נשלחנו לעשות בדיקות למחלות אוטואימוניות שכבר עשינו בעבר ויצאו תקינות לחלוטין אך עכשיו יצא ANA חיובי 1:80 ועוד בדיקה שיצא מנומרת האם יש קשר ביו ההפטיטיס לANA חיובי? ומנומר? האם אפשר להבין מבדיקות אלא שבעבר יצאו שלילי לחלוטין נקודת מפנה שיכולה להצביעה על מחלה אוטואימונית?
    תודה מראש
    אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס C

הוספת תגובה

• הפטיטיס C - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    25/01/2013

שלום רב. לא ברור לי מה הכוונה במנומר. אבל בהפטיטיס C יש שכיחות כבוהה של נוגדנים עצמיים כולל ANA (בכ 15-20%) וזה לא אומר שמדובר במחלה אוטואימונית. גם לא ברור לי מה זה הפטיטיס C לא פעילה? האם בדיקת הPCR שלילית? אם כן ואין עדות לזיהום כרוני בנגיף אז ההתייחסות להופעת ANA עשוייה להיות אחרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו