דליות בוושט דחווווף!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דליות בוושט דחווווף!!
    אביגייל
    05/03/2013

שלום רב,
    אמנם זה פורום בוודאי של מבוגרים אבל אני חייבת לשאול שאלה שקשורה גם לתינוק.
    התינוק שלי לאחר ניתוח קסאי בשל אקסטרהפטיק ביליאטרזיה.בגיל 8 שבועות. כרגע ערכי הבילירובין שלו בנורמה ואנזמי הכבד בירידה. לצערי הוא עבר בדיקת אנדוסקופיה ב- 18/2/13 והתגלו דליות דרגה 1 בחלק התחתון של הוושט בהיקפו וקיבה-דליות קטנות בפונדוס במעבר ושט קיבה. תריסריון תקין. המוזר הוא שבבדיקת us דופלר של הכבד נמצאו זרימות דם תקינות ,כבד בגודל תקין ורק ספלנומגליה.שאלתי היא מהו קצב התפתחות הדליות והאם אפשר לדחות בערך כחודש או חודשיים את הטיפול בדרלין מכיוון שאני רוצה לתת הזדמנות לדיקור סיני שיכול לעבוד על הלחץ בשער הכבד. ואיך יכול להיות שזרימות הדם תקינות ובכל זאת יש לחץ?? מקווה מאוד שתוכל לענות לי למרות במדובר בתינוק תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דליות בוושט דחווווף!!

הוספת תגובה

• דליות בוושט דחווווף!! - תגובה

פרופ` איתן מור
    05/03/2013

ראשית כדאי קצת להרגיע כי דליות דרגה 1 בד"כ לא מדממות ואינן דורשות טיפול אנדוסקופי לקשירה אלא טיפול תרופתי בלבד בדרלין. אני מניח שהעניין הוסבר לך והדיקור הסיני למיטב ידיעתי לא הוכח כעוזר במקרים אלו.
    הסיבה להופעת הדליות היא יתר לחץ דם פורטלי משנית למחלת הכבד והטחול הגדול הוא עדות נוספת לכך. הדליות הן מעקפים ורידיים המנקזים את הדם מהטחול הגדול העוברים באיזור התת רירית של הושט והקיבה. את הלחץ הפורטלי לא ניתן לראות באולטראסאונד דופלר חשוב לעומת זאת למדוד את קוטר וריד השער (הוריד הפורטלי). במקרים של אטרזיה ביליארית יש היצרות של וריד זה.
    כדאי שתופני לבדיקה במרפאת גסטרו לילדים במקום בו יש רופאים המומחים גם במחלות כבד לצורך מעקב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליות בוושט דחוווף!!

אביגייל
    05/03/2013

תודה רבה על התשובה המהירה!
    אכן הוסבר לי , אך יחד עם זאת לא יודעים הרבה על המחלה..מה שכן הוסבר ,הכבד כניראה פיברוטי ולכן הדם נתקל "בקיר" וקשה לו לזרום. פה אתה מסביר זאת שהבעיה כניראה בכלי הדם עצמו. באיזה עוד שיטות אפשר לאמת / לבדוק מהי באמת הבעיה??
    ורציתי בנוסף לדעת , מה קצב ההתפתחות של הדליות??
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת תגובה

אביגייל
    13/03/2013

שלום רב,
    טרם קיבלתי תשובה על השאלה השנייה שלי
    אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי עליה..( על הדליות בוושט)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליות בוושט דחוווף!! - תגובה

פרופ` איתן מור
    14/03/2013

ההסבר שניתן לך הוא נכון הילדים עם אטרזיה ביליארית בד"כ נולדים עם פגיעה כבדית בדרגות חומרה שונות. הביטוי לכך הוא הצטלקות או פיברוזיס של הכבד בנוסף לילדים אלו פעמים רבות יש אטרזיה גם של הוריד הפורטלי ולכן שתי הסיבות מביאות להתפתחות יתר לחץ פורטלי וליצירת דליות. אין צורך למדוד את הלחצים מה שחשוב הוא הביטוי הקליני של המחלה והתפתחות הסיבוכים השונים שאחד מהם הם הדליות בושט הגורמות לדמם. הטיפול והמעקב צריך להיות במסגרת מרפאה בו יש רופא מומחה למחלות כבד בילדים. חלק מהילדים הנל יגיע להשתלה והצורך נקבע בהתאם למהלך המחלה והתפתחות סיבוכיה. יכולות להיות שאלות רבות אך התשובות צריכות להינתן במסגרת המעקב של הרופא המומחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה!

אביגייל
    16/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו