מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת pcr להפטיטיס Cאלונה29/04/2013
שלום רב,
לפני מספר ימים עשו לי מניקור ופדיקור, במהלכם פצעו אותי פעמיים (באצבע הרגל ובאצבע היד), וירד לי די הרבה דם. בשני במקומות שירד דם המניקוריסטית נגעה עם הכלים שלה ומרחה לקים מהבקבוקים במכון. בדיעבד ראיתי שהמקום לא מקפיד על הגיינה וחיטוי והכלים מועברים ממטופלת אחת לשניה בלי שום קושי.
אני מאוד מאוד מוטרדת, במיוחד כיוון שאני בהריון. קשה לי מאוד להמתין את החודשיים הנדרשים לצורך עריכת בדיקת נוגדנים והבנתי שניתן לערוך בדיקת PCR כבר אחרי שבועיים (אין לי בעיה לשלם על זה באופן פרטי בשביל שאוכל לישון בלילה).
שאלותיי הן:
האם לדעתכם יש סיכוי להדבקה בהפטיטיס C בנסיבות אלו (אני מחוסנת ל- A, Bׂׂ)?
היכן ניתן לבצע את בדיקת ה- PCR באופן פרטי?
האם לבקש את ה- PCR הכמותי או האיכותי? מה רגיש יותר למקרה של אבחון בלבד?
המון תודהֱ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
אלונה01/05/2013אתמול (4 ימים אחרי המקרה) הקאתי כשקמתי בבוקר (אני כבר לא מקיאה בהריון מאז שבוע 16), ומאז אני מרגישה רע, בחילות, חולשה, צינון ועייפות (ללא חום). האם תסמינים אלו יכולים להיות קשורים למקרה? האם יכולים להופיע כל כך מהר אם נחשפתי לנגיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת pcr להפטיטיס C - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן05/05/2013ניתן לבקש מרופא המשפחה לבצע בדיקת PCR 2-4 שבועות אחר חשיפה אפשרית. בסה"כ הסיכוי להדבקה אפסי גם אם הכלים מזוהמים בנגיף ולפילו לכך אין לנו הוכחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)