בדיקת pcr להפטיטיס C

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת pcr להפטיטיס C
    אלונה
    29/04/2013

שלום רב,

לפני מספר ימים עשו לי מניקור ופדיקור, במהלכם פצעו אותי פעמיים (באצבע הרגל ובאצבע היד), וירד לי די הרבה דם. בשני במקומות שירד דם המניקוריסטית נגעה עם הכלים שלה ומרחה לקים מהבקבוקים במכון. בדיעבד ראיתי שהמקום לא מקפיד על הגיינה וחיטוי והכלים מועברים ממטופלת אחת לשניה בלי שום קושי.
    אני מאוד מאוד מוטרדת, במיוחד כיוון שאני בהריון. קשה לי מאוד להמתין את החודשיים הנדרשים לצורך עריכת בדיקת נוגדנים והבנתי שניתן לערוך בדיקת PCR כבר אחרי שבועיים (אין לי בעיה לשלם על זה באופן פרטי בשביל שאוכל לישון בלילה).

שאלותיי הן:
    האם לדעתכם יש סיכוי להדבקה בהפטיטיס C בנסיבות אלו (אני מחוסנת ל- A, Bׂׂ)?
    היכן ניתן לבצע את בדיקת ה- PCR באופן פרטי?
    האם לבקש את ה- PCR הכמותי או האיכותי? מה רגיש יותר למקרה של אבחון בלבד?

המון תודהֱ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת pcr להפטיטיס C

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

אלונה
    01/05/2013

אתמול (4 ימים אחרי המקרה) הקאתי כשקמתי בבוקר (אני כבר לא מקיאה בהריון מאז שבוע 16), ומאז אני מרגישה רע, בחילות, חולשה, צינון ועייפות (ללא חום). האם תסמינים אלו יכולים להיות קשורים למקרה? האם יכולים להופיע כל כך מהר אם נחשפתי לנגיף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת pcr להפטיטיס C - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    05/05/2013

ניתן לבקש מרופא המשפחה לבצע בדיקת PCR 2-4 שבועות אחר חשיפה אפשרית. בסה"כ הסיכוי להדבקה אפסי גם אם הכלים מזוהמים בנגיף ולפילו לכך אין לנו הוכחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו