צהבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צהבת
    פופה
    16/11/2008

שלום רב גילו לי דלקת פרקים לפני חצי שנה אני בת 35 נשואה עם 3 ילדים שבוע שעבר הגעתי עם תוצאות בדיקות הדם שהראה שהיתה צהבת מסוג c שהגוף נלחם בה וגם תוצאות תפקודי כבד יאו תקינות וגם כל תואות בדיקות הדם הראומוטולוגית אומרת שהדלקת התפרצה עקב הצהבת יש לי כמה שאלות אם בדיקות הדם תקינות וגם תיפקודי הכבד האם עדיין יכול להיות שיש נגיף או שנפגע הכבד ומה זה סוג הצהבת הזאת האם זה מסוכן ואם יש קשר בין הוירוס לבין דלקת הפרקים אז אולי יש לי סיכוי להרפות מהדלקת וממה נדבקים בצהבת כי היא שאלה אותי אם קיבלתי עירוי פעם בחיים שלי ואני לא קיבלתי עירוי בחיים שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צהבת

הוספת תגובה

• פופה

פרופ` אלי צוקרמן
    18/11/2008

אכן עשוי להיות קשר בין זיהום בנגיף "צהבת" מסוג C ובין דלקת פרקים גם כשאין הפרעה כלשהיא בתפקודי כבד. הטיפול לדלקת הפרקים אם אכן קשורה להפטיטיס C הוא טיפול אנטי ויראלי (טיפול לנגיף מסוג C). לעתים ניתן טיפול נוגד דלקת. .קשה ע"ס הנתונים להעריך את חומרת המחלה הכבדית (אם בכלל קיימת) אולם אם כל תפקודי הכבד תרינים, ברוב המקרים מדובר במחלה לא משמעותית מבחינת הכבד, אולם כמובן יש צורך בהערכה ע"י מומחה למחלות כבד. דרך ההדבקה השכיחה כוללת שימוש בסמים ועירויי דם או מוצריו (במיוחד לפני שנת 1991) אולם לעתים נדירות הרבה יותר ההדבקה בזמן לידה (ע"י האם), יחסי מין לא מוגנים או בדרכים אחרות. יש לבדוק האם הנגיף "פעיל" (בדיקת HCV RNA ב PCR).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו