נשאות של היפטטיס בי והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשאות של היפטטיס בי והריון
    הריונית
    02/12/2008

שלום. אני נשאית של היפטטיס בי ובהריון בשבוע ה-31. מתכננת לעשות לידת בית עם מיילדת ומחפשת אחר תשובות לשאלות חשובות בנוגע ליכולת ההדבקה שלי. נקבע לי תור לד"ר אורי סגול לחודש מהיום ואני חוששת שזה רחוק מדי (יוצא חודש לפני התאריך המשוער). השאלה היא כזו- עשיתי בדיקת HEPATITIS B DNA PCR והתוצאה יצאה שלילית. האם זה בסדר? האם זה אומר שאני לא צריכה לקחת תרופה שאמורה להוריד את רמת ההדבקה למינימום, עד ללידה? (בכדיי למנוע כמה שיותר את סיכון ההדבקה לעובר במהלך הלידה). בנוסף רציתי לדעת האם ניתן לרכוש את החיסון הסביל והפעיל, שעל העובר לקבל תוך 12 שעות מרגע הלידה, בכדיי שהמיילדת תוכל לתת לו זאת בבית? יש לציין שרופא המשפחה שלנו מוכן לרשום לנו לכך מרשם, השאלה היכן ניתן לרכוש זאת? הבעיה העיקרית היא עם הסביל. ושאלה אחרונה- האם ניתן להניק את העובר, מיד עם לידתו, עוד לפני שנותנים לו את החיסונים? (כמובן בתנאי ששני החיסונים ניתנים בטווח של 12 השעות הראשונות.) חשוב לציין שתפקודי הכבד שלי תקינים ושהרופאה אמרה לי כי יכולת ההדבקה שלי נמוכה ביותר או אפילו לא קיימת לאור- HSE AG- שלילי. ו- HBE AB- חיובי. תודה מראש, קסה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נשאות של הפטיטיס B בהריון

פרופ` אלי צוקרמן
    03/12/2008

אכן אם בדיקת ה PCR שלילית אין צורך בטיפול תרופתי לפני הלידה ע"מ להקטין את העומס הויראלי. את 2 סוגי החיסון, הפעיל (engerix) והסביל ניתן לרכוש ע"פ מרשם ולהתייעץ עם רופא ילדים לגבי המנון. את 2 הזריקות יש לתת ביום הלידה. אכן אפשר להניק כאשר סכנת ההדבקה ע"פ הנתונים שסיפקת הינה אפסית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו