היפטיטיס B

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפטיטיס B
    י'.
    18/12/2008

שלום לאחרונה עשיתי בדיקות דם ואלה התוצאות שקיבלתי: Hepatitis Bs Ag - positve Hepatitis Bc IgM- Negative Hepatitis Bs Ab- שלילי 0.36 mIU/ml מחוסן Hepatitis B DNA PCR- חיובי חלש Hepatitis Be Ab- positive Hepatitis Be Ag- Negative Hepatitis Bc Ab TOT- positive האם אני חולה היפטיטיס B כרוני? האם יש סיכוי שאני אבריא מהמחלה? אם מבריאים מהמחלה אני עדיין אהיה נשא ואוכל להדביק אנשים? האם הבת זוג שלי צריכה לקבל חיסון וכמה זמן מרגע החיסון תהיה מוגנת מהוירוס? תודה רבה.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפטיטיס B

הוספת תגובה

• הפטיטיס B

פרופ` אלי צוקרמן
    18/12/2008

לא ניתן לענות באופן מלא על כל השאלות מאחר וציינת קר את הבדיקה הסרולוגית ולא ציינת את תפקודי הכבד המלאים. בהנחה שתפקודי הכבד תקינים לחלוטין לאורך מעקב של שנים, הרי שאתה נחשב ל"נשא" ולא לחולה במחלת כבד. במקרה זה "מותרת" בהגדרה של נשא רמה נמוכה של נגיף בדם כפי שציינת אצלך ("חיובי חלש"). יש לודא שאכן אתה נשאר נשא בלבד באמצעות מעקב (בדיקות דם כל 6 חודשים). אין צורך לטיפול מה גם שהטיפול במצב זה אינו יעיל. לגבי הדבקה , אכן קיים סיכון להדבקה (בעקר באמצעות יחסי מיו) ולכן יש צורך בחיסון בת הזוג (השלמת 3 זריקות תוך 6 חודשים). כחודש לאחר השלמת החיסון יש לבדוק רמת נוגדנים לנגיף (HBsAb) ע"מ שאכן החיסון היה יעיל .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו