דקירה מחולה הפטיטיס סי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דקירה מחולה הפטיטיס סי
    יונית
    18/01/2009

שלום רב אני נידקרתי ממחט של חולה בהפטיטיס סי נישלחתי למיון לעשות בדיקות והכל יצא שלילי. האם באמת לא נידבקתי ממנה? אני מחוסנת להפטיטיס בי האם זה גם תופס לסי? מתי אני יכולה להיות בטוחה שאכן יצאתי מכלל סכנה? אודה לתשובתך יונית.שכחתי לציין אני עובדת בבית חולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דקירה מחולה הפטיטיס סי

הוספת תגובה

• יונית

פרופ` אלי צוקרמן
    18/01/2009

הסיכוי להדבקה נמוך (כ 3%). בכל מקרה: רצוי לבצע בדיקת אנזימי כבד ובדיקת
    HCV RNA ב PCR כ 4-6 שבועות לאחר הדקירה. הבדיקה תקבע בודאות אם התרחשה הדבקה או לא. אם הבדיקה שלילית (כצפוי) קרוב לודאי שלא נדבקת ויש לבצע בדיקה סרולוגית חוזרת (נוגדנים
    לנגיף) ואנזימי כבד כעבור 6 חודשים. אם יש הדבקה קיימת אפשרות לטיפול למשך 24 שבועות עם סיכויי החלמה של > 90%. החיסון להפטיטיס B אינו מגן מפני הדבקה בהפטיטיס C.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לישאול

יונית
    18/01/2009

אני צריכה להישמר באיזושהיא צורה עד התשובה הבאה יש לי ילדים בעל איני רוצה שידבקו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יונית

פרופ` אלי צוקרמן
    18/01/2009

אין חשש ממשי מהדבקה במגע רגיל יומי עם הילדים והסכון להדבקה עם הבעל (ביחסי מין) זניח (2-3%) ואין צורך או המלצה להשתמש באמצעי מניעה. כל זאת למישהי שהיא נשאית של הנגיף. מאחר ואת אינך נשאית של הנגיף אין כלל סכון להדבקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו