כבד שומני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד שומני
    ראמי
    02/06/2009

שלום,
    אני בן 33 (משקל 73ק"ג)לאחרונה בגלל כאב ממושך התגלה אצלי בבדיקת אולטראסוננד הממצאים הבאים:
    כבד שומני גודל תקין.אבן גדולה בכיס המרה.
    כל בדיקות הדם של תפקודי כבד וסוכר תקינים ובטווח הנורמה.בדיקות השומנים תקינים כולם חוץ מ- LDL שהיה 117.
    הרופא המליץ לי לכרות כיס מרה.ובהקשר לממצא בכבד לקחת תרופה שנקראת
    גלוקומין 750 באופן יומיומי.
    1.אני נורא דואג, מה עלי לעשות והאם לקחת התרופה?, ומה תפקידה של התרופה כי הבנתי שהיא לסוכרת בכלל?
    2. האם יש קשר בין אבן בכיס המרה והכבד השומני?האם האבן היא הסיבה לכבד השומני?
    אודה לך על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• כבד שומני

פרופ` אלי צוקרמן
    04/06/2009

יש לברר האם כאבי הבטן קשורים לאבן בכיס המרה. כריתת כיס המרה אינה מומלצת בכל מקרה אלא אם קשורה לכאב טיפוסי או סיבוכים אחרים כגון זיהום בדרכי המרה. אם האבן אינה גורמת לסיבוך או כאב אין הכרח בכריתת כיס המרה. האבן אינה הסיבה לכבד השומני אלא עודף משקל , שינויים ברמת השומנים בדם או סוכרת (מה שנקרא תסמונת מטבולית). הגורם המרכזי להופעת כבד שומני היא עמידות לאינסולין (מצב דומה לסוכרת גם ללא שתהיה סוכרת) והדרך לשפר מצב זה היא דיאטה להורדת משקל ודלת פחמימות ופעילות גופנית רציפה בראש ובראשונה. לגבי מתן גלוקופאג' בגלל כבד שומני בחולים ללא סוכרת, יש הגיון בכך (משפרת את העמידות לאינסולין) אך אין אישור עדיין בארץ לקבלת התרופה בהוריה הנ"ל ללא סוכרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני

ראמי
    05/06/2009

שלום,
    תודה על התשובה.
    1. אבל במקרה שלי מדובר באדם רזה יחסית.עם תפקודי כבד טובים.
    2. איך בודקים אם יש לי עמידות לאינסולין?
    3. בהקשר לאבן יש לי כאבים לעיתים רחוקות, אבל הרופא קבע לי תור לכריתת כיס המרה. אני לא יודע מה לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו