מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד שומניראמי02/06/2009
שלום,
אני בן 33 (משקל 73ק"ג)לאחרונה בגלל כאב ממושך התגלה אצלי בבדיקת אולטראסוננד הממצאים הבאים:
כבד שומני גודל תקין.אבן גדולה בכיס המרה.
כל בדיקות הדם של תפקודי כבד וסוכר תקינים ובטווח הנורמה.בדיקות השומנים תקינים כולם חוץ מ- LDL שהיה 117.
הרופא המליץ לי לכרות כיס מרה.ובהקשר לממצא בכבד לקחת תרופה שנקראת
גלוקומין 750 באופן יומיומי.
1.אני נורא דואג, מה עלי לעשות והאם לקחת התרופה?, ומה תפקידה של התרופה כי הבנתי שהיא לסוכרת בכלל?
2. האם יש קשר בין אבן בכיס המרה והכבד השומני?האם האבן היא הסיבה לכבד השומני?
אודה לך על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
פרופ` אלי צוקרמן04/06/2009יש לברר האם כאבי הבטן קשורים לאבן בכיס המרה. כריתת כיס המרה אינה מומלצת בכל מקרה אלא אם קשורה לכאב טיפוסי או סיבוכים אחרים כגון זיהום בדרכי המרה. אם האבן אינה גורמת לסיבוך או כאב אין הכרח בכריתת כיס המרה. האבן אינה הסיבה לכבד השומני אלא עודף משקל , שינויים ברמת השומנים בדם או סוכרת (מה שנקרא תסמונת מטבולית). הגורם המרכזי להופעת כבד שומני היא עמידות לאינסולין (מצב דומה לסוכרת גם ללא שתהיה סוכרת) והדרך לשפר מצב זה היא דיאטה להורדת משקל ודלת פחמימות ופעילות גופנית רציפה בראש ובראשונה. לגבי מתן גלוקופאג' בגלל כבד שומני בחולים ללא סוכרת, יש הגיון בכך (משפרת את העמידות לאינסולין) אך אין אישור עדיין בארץ לקבלת התרופה בהוריה הנ"ל ללא סוכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני
ראמי05/06/2009שלום,
תודה על התשובה.
1. אבל במקרה שלי מדובר באדם רזה יחסית.עם תפקודי כבד טובים.
2. איך בודקים אם יש לי עמידות לאינסולין?
3. בהקשר לאבן יש לי כאבים לעיתים רחוקות, אבל הרופא קבע לי תור לכריתת כיס המרה. אני לא יודע מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)