תפקודי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי כבד
    דודו
    21/06/2009

שלום
    עשיתי בדיקות דם כלליות,הרופאה אמרה לי שבתפקודי כבד רמת הgpt היא מעל הנורמה,היא אמרה לי שהנורמה היא 41 ואצלי הוא בסביבות ה80,שאלתי היא האם התפקוד הזה של הכבד הוא חריג מאוד ומסוכן או שחריג מעט?,ועוד דבר היא ציינה לי שרמת הטריגליצרין גבוהה וגם רמת ויטמין מסויים נמוך ונתנה לי חומצה פולית בשביל כך,כל השאר בסדר,היא שלחה אותי לאוטראסאונד של הבטן וגם לדיאטנית ולחזור עוד חודש ולעשות בדיקות שוב,שאלתי היא האם כל הנתונים האלו קשורים אחד לשני ומעידים על משהו מסוים או שהם לא קשורים אחד לשני ומצריכים טיפול נפרד?תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד

הוספת תגובה

• דודו

פרופ' צוקרמן
    22/06/2009

בעת שמתגלה הפרעה בתפקודי כבד יש לקבוע אם הינה כרונית (מתמשכת) או חולפת. כאשר מדובר בהפרעה מתמשכת יש לבצע בירור כאשר הסיבה השכיחה ביותר היא כבד שומני (במיוחד שציינת רמת טריגליצרידים גבוהה). יש צורך כמובן לברר סיבות אחרות (מחלות כבד ויראליות כמו הפטיטיס B ו C, ועוד).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו