בהמשך לשאלה לגבי הפטיטיס B ואלכוהול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהמשך לשאלה לגבי הפטיטיס B ואלכוהול
    טלי
    20/07/2010

ראשית, תודה על המענה.
    אני לא יודעת אם ההגדרה "נשאית הפטיטיס B" הינה נכונה לכן אפרט:
    נשאית כבר שנים רבות ובמעקב. לפני כארבע וחצי שנים לראשונה אנזימי הכבד עלו (GOT, GPT בסביבות 100) והוחלט על ביופסיה. ביופסיה ראשונה לפני 4 וחצי שנים הממצאים A=0, F=0.
    ביופסיה שנייה לפני שנתיים וחצי הממצאים: A= בין 0 ל-1, F=1. אבצע ביופסיה נוספת עוד כחצי שנה.

בין הביופסיה הראשונה לשנייה הייתה תקופה של כחצי שנה שהרביתי לשתות אלכוהול (כפעמיים בשבוע כוס עד שתיים של יין או בירה).
    אני יודעת שיחסית לא מדובר באלכוהול בכמות רבה אך בגלל ההפטיטיס אני מאוד בלחץ.
    היום שותה בצורה מתונה (באירועים וכדומה).

נכון להיום אנזימי הכבד: GPT = בסביבות 55, GOT= בסביבות 30.
    בעבר ניסיתי אינטרפרון אך ללא הצלחה. היום לא מקבלת טיפול.

שאלותי הם:
    1. יכול להיות שההתדרדרות בממצאים של 2 הביופסיות נובעת מהאלכוהול שצרכתי? אם כן, זה שירדתי בכמות של האלכוהול תבטל את הנזק או לפחות תעצור את ההתדרדרות?
    2. האם ההתדרדרות בממצאים של 2 הביופסיות בעבר מעידה על כך שבביופסיה הבאה תהיה התדרדרות נוספת?

מצטערת על הפירוט הארוך אבל אני ממש בלחץ.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפטיטיס B ואלכוהול

פרופ` אלי צוקרמן
    21/07/2010

אכן אינך נשאית. האלכוהול בהחלט תרם להחמרה מסויימת של המצב אולם המצב הפיך בהפסקת השתייה. רצוי להמנע משתיית אלכוהול ככל האפשר אולם איני צופה ששתייה לעתים רחוקות "פה ושם" בכמות מתונה מאוד תחמיר את המצב. איני צופה גם שהביופסייה הבאה תראה החמרה משמעותית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

טלי
    22/07/2010

במידה והמצב הפיך אין לי שום בעיה לא לשתות כלל אלכוהול.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו