מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- US + CT כבדטלי28/07/2010
שלום,
בת 27, יש לי הפטיטיס B, עומס נגיפי גבוה. לא מקבלת טיפול, במעקב קבוע (בדיקות דם, US, ביופסיה).
בנוסף כבר לפני כמה שנים ראו בבדיקת US המנגיומה בכבד בגודל 1.2 ס"מ. כל בדיקות US הקודמות תקינות.
בבדיקת US אחרונה (לפני כחודש) הממצאים: "הכבד מוגדל אקוגניות גבוהה במיקצת יתכן במסגרת הסננה שומנית, מוקד היפראקוגני 16 מ"מ באונה ימנית, תת סרעפתי יכול להתאים להנמגיומה. רצויה קרולציה דימותי מסוג אחר".
נשלחתי לבדיקת CT והממצאים: "הכבד הודגם במימדים וצפיפות תקינים. בסגמנט 7 הודגם ממצא היפרדנסי כ-1.2 ס"מ בצפיפות HU 57 בסריקה עורקית ו-HU 53 בסריקה מאוחרת". בסיכום נכתב: " ממצא כבדי אשר טיבו אינו ברור רצוי להשלים בירור ע"י MRI כבד".
שאלותיי הם:
1. בבדיקת US כבד מוגדל ובבדיקת CT כבד הודגם במימדים תקינים. לאיזו תוצאה אני אמורה להתייחס?
2. בבדיקת US ציינו הסננה שומנית בכבד ובבדיקת ה-CT לא צויין הדבר (לפחות ממיטב הבנתי), האם הכבד שלי שומני? אני במשקל תקין. (כולסטרול "רע" בבדיקת דם לפני חצי שנה מעט גבוה, בסביבות 140).
3. במידה והכבד שומני זה יכול להיות בגלל ההפטיטיס? החמרה של ההפטיטיס אולי?
4. אם לא צויין כלום לגבי המרקם ב-2 בדיקות ההדמיה אני אמורה להניח שהמרקם של הכבד הינו תקין (כלומר, לא מגורגר).?
5. למה נשלחתי לבדיקת MRI ? האם בדיקת ה-CT אינה אמורה לזהות המנגיומה?
סליחה על האורך של הפנייה ותודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים ב US ו CT
פרופ` אלי צוקרמן28/07/20101. קרוב לודאי אין הגדלה משמעותית. ע"מ לקבוע הגדלה יש למדוד ולציין המידות. אם אין מדידה הייתי מסתמך על תשובת ה CT
2. US רגיש יותר לקביעת כבד שומני אולם הבדיקה והקביעה מאוד סוביקטיביות. כבד שומני ייתכן גם במשקל תקין ועם שומני דם תקינים
3. אין קשר בין הפטיטיס B וכבד שומני
4. ניתן אכן להניח שהכבד אינו מגורגר
5. קרוב לודאי מדובר בהמנגיומה ע"פ תיאור ה US. ה US רגיש יותר מ CT באפיון ההמנגיומה וברוב המקרים שיש המנגיומה טיפוסית ב US אין צורך באמצעי דימות אחרים. הבעייה היא שהמנגיומה על רקע של כבד שומני ב US לא תמיד טיפוסית ואם אינה גדולה כמו במקרה שלך היא גם אינה "מתנהגת" באופן טיפוסי לאחר הזרקת חומר ניגוד (תלת פאזי) ב CT. בדיקת ה MRI אמורה לפתור את הדילמה. להערכתי ע"פ התיאור מדובר אכן בהמנגיומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
טלי29/07/2010תודה.
1. איך ניתן לאבחן חד משמעית כבד שומני? (אין אפשרות אצלי לראות עפ"י אנזימי כבד מכיוון שבגלל ההפטיטיס B הם גם כך אינם בנורמה, בסביבות 50). האם MRI יענה גם על זה חד משמעית?
2. מדוע לא צויין בבדיקת ה-US הרמה של ההסננה השומנית? (הבנתי שיש רמות שונות).
3. במידה ומדובר בכבד שומני, על מנת לטפל כדאי להמעיט בפחמימות או שומנים? או בשניהם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני
פרופ` אלי צוקרמן29/07/2010כבד שומני מאובחן ב US ככלי דימות עיקרי. באופן רוטיני אין דרוג לרמות אלא אם יש הסננה יוצאת דופן היא מצויינת בדווח. הבדיקה הדפניטיבית הינה ביופסיית כבד (ברוב המקרים אין צורך בה). אם מתבצע MRI גם כאן אפשר ללמוד על הסננה שומנית אבל לא מבצעים MRI רק למטרה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
טלי29/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)