צהבת לא נגיפית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צהבת לא נגיפית
    מיה
    20/01/2011

שלום, אבי בן 69, מאושפז באסף הרופא קרוב לשבועיים עם צהבת לא נגיפית וסובל מחולשה,בחילות וחוסר תאבון. חושדים שהסיבה לצהבת היא תרופות שקיבל לכאבים ברגל מהם סבל בחודשים האחרונים.
    הרופאים אמרו שיש נזק קשה לכבד. כשאושפז הבילירובין היה 10, בימים האחרונים הגיע כבר ל-25 ובינתיים לא יורד. במדדים אחרים של תפקודי כבד נראה שיפור.
    עשו לו אולטרסאונד בטן ולא מצאו כלום, נתנו לו מוקומיסט ולא עזר, עכשיו מנסים אורסוליט.
    בגדול, הרופאים אומרים שאין כ"כ טיפול וצריך לחכות שהכבד יתגבר על זה בעצמו.
    אני מאוד מודאגת ולא כ"כ מבינה את חומרת המצב:
    1. כמה זמן סביר שהבילירובין יישאר על ערך גבוה שכזה? ימים? שבועות? חודשים?
    2. האם הוא בסכנת חיים? עד כמה המצב חמור?
    3. מה אפשר לעשות מעבר ללחכות ולקוות? (ברור לי שלא ניתן לתת עצות רפואיות בשלט רחוק, אבל אני אשמח לאיזשהוא רעיון, לאו דוקא "רפואי" - חשבתי למשל ללכת למומחה באופן פרטי, אבל הבנתי שכל עוד הוא מאושפז זה בעייתי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צהבת לא נגיפית

הוספת תגובה

• צהבת לא נגיפית - תגובה

פרופ` איתן מור
    22/01/2011

נראה שלאביך יש מחלת כבד כרונית עם פגיעה חריפה ייתכן על רקע תרופתי. את מידת הסיכון לחייו וחומרת הפגיעה צריך להעריך רופא מומחה למחלות כבד ויש כזה בכל בי"ח. באסף הרופא זוהי דר' ברוידא. את יכולה כמובן להזמין חוות דעת של מומחה חיצוני, אך ברוב המקרים לא יהיהה מה להציע בנוסף. אם הפגיעה תתקדם יש כמובן סיכון לחיים והאפשרות היחידה להצילו תהיה השתלת כבד. עם זאת זו אינה אופציה לצערי בגיל > 65 בארץ.
    מקווה שיחלים ללא צורך בהשתלה
    פר' מור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו