מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PSCאוסנת ליצי07/05/2011
אני בת 39. עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה עקב צהבת חסימתית מספר פעמים. לאחר הניתוח תפקודי כבד לא חזרו לנורמה . לאחר MRCP ובדיקות נוספות אובחנתי PSC שאלותיי
1. ניתן לי אורסוליט 300 מ"ג פעמיים ביום (אני שוקלת 65)
מה יקרה אם אני לא אקח אורסוליט. יש לציין שכרגע ללא התערבות של תרופות תפקודי הכבד מאוד קרובים לנורמה.
2. האם ניתן להתחיל במינון נמוך יותר או לקחת רק כדור אחד
3.מהן תופעות הלוואי
4.הבנתי שברפואה הדעות חלוקות לגבי מתן אורסוליט ורציתי לדעת מדוע
5.האם יש איזשהוא מסלול פחות או יותר קבוע או צפוי למחלה
שאדע לקראת מה אני הולכת , או מה תוחלת ואיכות החיים עם המחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSC - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן08/05/2011שלום רב
ל PSC מהלך מגוון: יש מקרים קלים שאינם משפיעים על תוחלת החיים ויש מקרים קשים יותר. לכן עצם האבחנה של PSC אינה בהכרח קובעת פרוגנוזה רעה. יחד עם זאת למחלה סיבוכים ידועים ויש צורך במעקב קפדני על מנת לאתרם בשלב מוקדם. אין הוכחות בספרות המקצועית שטיפול באורסוליט משנה את הפרוגנוזה ב PSC אולם רוב רופאי הכבד מטפלים בתרופה מתוך אמונה שטיפול בה עשוי להועיל כך או אחרת במיוחד כשמדובר בתרופה ללא תופעות לואי משמעותיות. המינון הינו 15 מ"ג/ק"ג כלומר 900 מ"ג חיממה במקרה שלך אולם מינון זה נגזר ממחלה אחרת (PBC).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)