ביופסיית כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביופסיית כבד
    יחזקאל
    13/06/2011

בגיל 24 עקב GPT מעט גבוה (61) וצרולופלזמין נמוך (14) הומלץ לי לעשות ביופסית כבד וזה עיקר התשובה: נמצא ריבוי והתרחבות של צינוריות מרה עם פיברוזיס קונצנטרי סביבם וכן נראו שינויים בורידים הפורטלים. בפרנכימה נמצא שינוי שומני מאקרו וזיקולרי מוקדי וליפוגרנולומות. הורידים המרכזיים ללא ממצא פתלוגי. כבר 8 שנים מאז הבדיקה אני נמצא במעקב של בדיקות דם פעמיים בשנה ותמיד הGPT תקין כיתר תפקודי בכבד. כמו כן אולטראסאונד דופלר של הכבד תמיד היה תקין(פעם בשנה). כמו כן נבדקה רמת הנחושת בריקמה בבי"ח סיני והיתה תקינה.
    הפנו אותי לMRCP כדי לשלול מחלות בדרכי המרה וזו היתה התשובה: דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות אינם מורחבים. כיס המרה שמור, צינור הלבלב שמור. נגעים בעלי אות גבוה ב-T2 זעירים בקוטר עד 4 מ"מ, יתכן ציסטות. שאר אברי הבטן שהודגמו שמורים. לסיכום: ללא עדות לפתולוגיה בדרכי המרה.
    רציתי לדעת האם התשובה הפתלוגית מדאיגה ואיך זה מסתדר עם שאר הבדיקות שהן תקינות האם האבחנה אמורה להשפיע לי על חיי? כמו כן, האם הרמה הנמוכה של הצרולופלזמין עלולה להשפיע על ילדי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיית כבד

הוספת תגובה

• ביופסיית כבד

יחזקאל
    17/06/2011

שאלתי דולגה, אשמח לקבל מענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיית כבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    17/06/2011

יש צרוף ממצאים שלכאורה אינם קשורים. השינוי השומני עשוי להסביר את העליה ב GPT אולם לא הממצאים המתיחסים לדרכי המרה. על מנת לענות ולייעץ באופן מעמיק ומסודר מציע לראות את הביופסיה בעצמי ולהתרשם מהשינויים, לראות את ה MRCP על מנת לוודא שמספק טכנית, לראות תשובות של בדיקת עיניים לטבעת ע"ש קייזר פליישר (מחלת וילסון), לראות תשובת נחושת בכבד (האם נשלחה בדיקה מן הביופסיה?), איסוף שתן לנחושת ועוד בדיקות אחרות. רצוי לבצע ייעוץ מסודר כי המקרה מורכב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו