עיבוי שפתיים בשפה העליונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיבוי שפתיים בשפה העליונה
    ד``ר דן וינברג
    09/12/2011

שלום, לפני כחודש עשיתי עיבוי שפתיים בשפה עליונה בשימוש בחומר אסטילאז', או חומר בשם דומה לזה, הרופא אמר שיש בחומר הזה משהו של אנטי אייגינג, האם שמעתם על חומר שכזה?
    בכל אופן אני לאחר כחודש עוד נפוחה, בביקורת אצל הרופא, אמר שאין נדידה של החומר לאיזור הנפיחות, ושהנפיחות צפויה לעבור עד כעוד חודש, ובנתיים למרוח קרם לחות ולעסות, והציע לקחת אנטיביוטיקה שאולי זה יזרז זאת. האם זמן החלמה מטיפול שכזה לוקח כל כך הרבה זמן עד כחודשיים? מדוע הנפיחות לא יורדת? ממה היא נוצרת? מה אני יכולה לעשות בשביל להוריד את הנפיחות? האם קרח יכול יעזור? והאם ישנו משהו אחר שהרופא יכול לעשות בשביל לזרז את הורדת הנפיחות? בנוסף שמתי לב שצחצוח החניכיים מעל השינייים הקדמיות גורם לתחושת נפיחות ואי נוחות. למה זה כך?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עיבוי יתר של שפה לאחר הזרקת סטילאז

ד``ר דן וינברג
    10/12/2011

שלום מעין.
    סטילאז' הוא מותג שויצרי ידוע למדי עם ליין שלם של חומצות היולורוניות לכל המטרות כולל לעיבוי שפתיים ונחשב לבעל איכות טובה.לי אישית אין ניסיון עם מותג זה.הנפיחות הנימשכת בשפתייך שאת מתארת יכולה לנבוע מטכניקת הזרקה לא מדויקת או מכמות חומר גדולה מדי שהוזרקה לשפתך או זיהום שהתפתח בשפה או תגובה מקומית לחומר המוזרק.יש לזכור שהחומצה ההיולורונית היא חומר סופח מים ו"מתנפח" לאחר הזרקתו ויש לקחת זאת בחשבון בעת הטיפול עצמו.אם יש חשד לזיהום יש לשקול טיפול אנטיביוטי סיסטמי באוגמנטין(רק אם את לא רגישה לפניצילין). ישנה משחה הנקראת THREOLONE המכילה הן אנטיביוטיקה והן מעט סטרואידים אותה ניתן למרוח על השפה והיא יכולה לעזור הן לטיפול בזיהום אפשרי והן בנפיחות התגובתית עי' הרגעת המקום.אם מדובר בתגובה מקומית לחומר המוזרק ללא זיהום יש לחכות בסבלנות כמה שבועות נוספים עד לספיגה חלקית של החומר המוזרק או במקרה קיצוני אף לשקול הזרקת היולורונידאז-חומר המפרק את החומצה ההיולורונית ומזרז את העלמותו מהרקמה.קרור ועיסוי כבר לא יעזרו בשלב בו את נמצאת. הגושים שאת חשה בלשונך בחלק הפנימי של השפה הם חומצה היולורונית שזרמה ונשארה שם ודינה כמו זו שבשפה עצמה.צר לי על עוגמת הנפש ואני מקווה שעזרתי מעט בעצותיי.
    דר. וינברג דן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך........

מעיין
    10/12/2011

קודם כל תודה רבה על תשובתך המפורטת והמקצועית, לא קיבלתי מהרופא המטפל כל מרשם לתרופה כלשהי, אמר לי רק שאין התפשטות של חומר לאזור מעל השפה, ולחכות עוד חודש, כשאני כעת כחודש לאחר הטיפול. יש לי במקרה בבית אנטיביוטיקה מסוג צפורל אז התחלתי לקחת לפני יומיים בתקווה שזה יעזור, אך אני לא רואה בינתיים שינוי. רשמת שאנטיביוטיקה אוגמנטין ומשחה יוכלו לעזור לי אך אין לי מרשמים לתרופות האלו. למי עליי לפנות בשביל לקבל מרשמים. האם לרופא עור? רופא משפחה? כי הרופא שטיפל בי לא נתן כלום ואמר לחכות ואני משתגעת מזה שעליי לחכות עוד חודש בלי שלטענתו לא ניתן לעשות דבר, ואני רוצה לקחת מה שיכול לעזור לי. שיטת ההזרקה של הרופא הייתה מחט ללא צינורית, ועם שתי זריקות הרדמה מתחת לשפה העליונה באזור החניכיים למעלה. אני סובלת מהנפיחות ורוצה לעשות ככל האפשר בכדי לזרז את ההחלמה, קשה לי לסגור שפתיים, זה מגביל באכילה בדיבור בחיוך ולאחר כל מאמץ גופני זה נראה יותר נפוח ואז חוזר לנפיחות הרגילה, לא תיארתי לעצמי שהחלמה מטיפול שכזה יימשך זמן רב. בנוסף, התחילו להיות לי פצעונים קטנטנים עם מוגלה סביב אזור השפתיים לפחות חמישה, שנעלמים אומנם, אך אצלי זה נדיר שיש פצעונים ועוד סביב אותו אזור, וגם עיניים דומעות ונזלת האם יש לי אולי אלרגיה לטיפול או שאין קשר? אני מודה מראש על תשובתך, אני אובדת עצות ולא יודעת למי לפנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנפיחות היא מעל השפה ולא בשפה

מעיין
    10/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי היתה נפיחות מעל השפה שחלפה

סיוון
    10/12/2011

לאחר שלושה וחצי חודשים לאחר ההזרקה -כנראה שזה נורמלי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך........ - תגובה

ד``ר דן וינברג
    11/12/2011

שוב שלום מעין.
    אני מבין את הלחץ והסבל שלך.ללא בדיקה לא אוכל לתת לך עצות נוספות למה שכתבתי קודם לכן.את המרשמים תוכלי לקבל אצל רופא המשפחה.אם הפצעונים ימשיכו להופיע כדאי שתבדקי עי' רופא עור אולי זו התעוררות של וירוס ההרפס של איזור השפתיים.הכי חשוב תתאזרי בסבלנות ואורך רוח ולבסוף התוצאה בשפתיים תהיה יפה לשביעות רצונך.
    דר. וינברג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה...

מעיין
    11/12/2011

האם האנטיביוטיקה אוגמנטין והמשחה THREOLONE יעזרו בטיפול בנפיחות מעל השפתיים? אם רופא המשפחה לא ייתן את המרשמים, האם לפנות לרופא עור?
    והאם ניתן להגיע אליך לבדיקה? ומה עלות בדיקה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה... - תגובה

ד``ר דן וינברג
    11/12/2011

שלום מעין.
    האנטיביוטיקה והמשחה יעזרו במידה ויש מרכיב זיהומי-דלקתי בנפיחות בשפתייך. מכיון שלא בדקתי אותך איני יודע האם זה אכן כך.המרשמים יכולים להנתן עי' כל רופא.אם תרצי אשמח לעזור אישית.
    בברכה דר. וינברג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו