שומן עצמי והזרקתו לגוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומן עצמי והזרקתו לגוף
    נוי
    30/11/2017

שלום דר
    אני בת 27 ויש לי קמטוטים כשאני מחייכת עכב צלקות אקנה והרזיה 20 ק"ג בטווח קצר
    האם הזרקת שומן עצמי תטשטש אותם ?
    האם הזרקת שומן עצמי יעילה ומחזיקה לטווח ארוך ?
    הייתי מעדיפה להזריק חומר שיחזיק כמה שיותר זמן כי ניסיתי חומצה הילורונית והיא נספגת תוך 3 חודשים
    השומן מעודד חידוש עור ויצירת קולוגן ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומן עצמי והזרקתו לגוף

הוספת תגובה

• הזרקת שומן למילוי קמטים.

ד``ר דן וינברג
    03/12/2017

שלום נוי.
    ראשית גילוי נאות:איני מנתח פלסטי לכן אין לי ניסיון אישי בהזרקת שומן עצמי. כל הידוע לי הוא מהספרות הרפואי ומכנסים רפואיים בענין הזרקת שומן עצמית.
    הזרקת שומן עצמי היתה לכאורה הפתרון המושלם למילוי קמטים:מוזרק חומר עצמי טבעי עם מרקם מושלם ללא תגובה אימונולוגית כלשהי כי הוא בא מהגוף שלי שיקלט במקום המוזרק וישאר שם לתקופה ארוכה.
    לצערי לא כך הוא המצב.השומן המוזרק לא נקלט כשתל חי כמעט ולא מפתח כלי דם שמזינים אותו ולכן הוא נספג ונעלם מהמקום לאחר 3-4 חודשים. יש לזכור שאת השומן יש "לקצור" באיזשהו מקום בגוף ואלא אם הדבר נעשה בעת ניתוח שאיבת שומן הדבר כרוך בפצע נוסף במקום ה"קציר".
    נעשו נסיונות רבים כדי להשרות התפתחות כלי הדם מזינים כדי ששתל השומן יקלט וישאר בחיים אך עדיין ללא הצלחה משמעותית.
    לסיכום לדעתי הזרקת שומן מוצדקת רק אם היא מלווה ניתוח לשאיבת שומן אז השומן נשאב ממילא.אין הצדקה לפעולה זו בשל הפצע הנוסף במקום ה"קציר" והזמן הקצר שהשומן המוזרק נשאר ברקמה.אין סיבה לא להשתמש בחומרי המילוי הנספגים שהם בטוחים ויעילים מאד וברוב האנשים נשארים ברקמה 6-12 חודש.
    נסי הזרקת רדיאס למילוי קמטים עמוקים ונפחים הוא נשאר ברקמה זמן ארוך יותר מחומצה היולורונית.
    דר. וינברג דן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו