פיסול אף הזרקות- בירור

מנהל הפורום

ד"ר יהונתן איליא
ד"ר יהונתן איליא
לקביעת תור אצל ד"ר יהונתן איליא ללא פרסום בפורום
 
  • פיסול אף הזרקות- בירור
    ליה
    23/07/2019

    שלום

    הבנתי שפיסול אף ע"י חומצה הילרונית יכול לגרום לנמק בעור ואף עיוורון. יש לי מספר שאלות:

    1 מתי זה קורה בדרך כלל אחרי ההזרקה?

    2 כיצד אפשר לזהות אם זה קורה? מה התסמינים?

    3 מדוע זה בכלל קורה?



    תודה

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פיסול אף הזרקות

    דר` יהונתן איליא
    23/07/2019

    ליה שלום,

    פיסול האף ע"י חומצה היאלרונית הינו קיים אך חשוב לציין כי הינה פרוצדורה למתקדמים ולא כל אחד יודע לעשות זאת, טרם ביצוע פרוצדורה זאת דרשי לראות מספר עבודות של לפני ואחרי על מנת להתרשם מנסיון המנתח

    לשלאתך:
    נמק/עיוורון הינן תופעות מהירות יחסית (עיוורון ממש תוך מספר דקות/שעות) נמק/סבל של העור תוך שעות ימים
    הסימנים די ברורים, בסבל/נמק של העור , ישנו אזור בעור המשנה גוון (כחול/לבן) לאחר מכן יכולות להופיע שלפוחיות באותו מקום, ולאט האזור הופך שחור

    לגבי עיוורון מופיע מהר, ומתחיל בירידה בחדות ראיה ובמהירות לאבוד הראייה

    כל אלו נגרמים בשל כניסה של החומר המוזרק לוריד/עורק ואז נסחפים לעורקים הקטנים עד שנתקעים וחוסמים את זרימת הדם לאותו אזור (עור/עצב הראייה)
    טיפול מהיר ע"י הזרקת אינזים להמסת החומר לעיתים יכולה לעזור

    המנעות הינה בעיקר ע"י טכניקת הזרקה נכונה ובטוחה והמנעות מאזורים מסוכנים לאור ריבוי כלי דם

    **וחשוב לא פחות טיפולים עוברים אצל מומחים! (אין דבר כזה מומחה באסתטיקה!)
    מומלץ לא להתבייש ולבקש לראות תעודה של מומחה בכירורגיה פלסטית.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


