בוטוקס וכאבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוטוקס וכאבים
    מיקי
    10/01/2010

הייתי רוצה לדעת האם הזרקת בוטוקס היא הליך כואב. אני יודעת שבוטוקס מבוסס על רעלנים, אז אני תוהה אם החומר עצמו לא גורם לכאב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוטוקס וכאבים

הוספת תגובה

• האם זריקות הבוטוקס כואבות?

ד``ר דן וינברג
    10/01/2010

שלום מיקי. הזרקת הבוטוקס נעשית במזרקי אינסולין עם מחטי 30-32 Gזעירות.מזרקים אלה מיוצרים במיוחד להזרקה עצמית של אינסולין עי' חולי הסוכרת הצריכים זאת.הדקירה היא זעירה וכמעט ולא כואבת וכך גם הזרקת הבוטוקס עצמו .לאחר ההזרקה נשארת במקום נפיחות ואדמומית קלה שבד"כ חולפת לאחר כשעה.החומר המוזרק עצמו איננו גורם לכאב במקום ההזרקה אם כי יש אנשים המגיבים להזרקת בוטוקס בפנים בכאב ראש ואף התקף מיגרנה (אם יש נטיה לכך) שחולפים לאחר שימוש בתרופות נגד כאבים.לאנשים רגישים במיוחד ניתן להקטין עוד יותר את כאב הדקירה וההזרקה עי מריחת מקומות ההזרקה במשחה מאלחשת מקומית (EMLA,אזרקאין 5% וכד')כ 30 דקות לפני הטיפול.לאחרונה יצא לשוק מכשיר המקפיא את נקודת ההזרקה כמה שניות לפניה עי' מגע במקום ההזרקה ואז כמעט ולא חשים בה. לסכום מדובר בכאב קל ובהחלט ניסבל ואיננו צריך להיות שיקול באם לעשות את הטיפול הזה או לא.
    בברכה
    דר. וינברג דן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו