מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומר טבעי מסוג קולגן ששמו האאבולנס - עיבוי שפתייםד``ר דן וינברג18/01/2010
היי, ביום שישי הבא ב"ה אני ניגשת לעשות עיבוי שפתיים אצל ד"ר קונפינו שאמי מכירה אותו שנים ומטופלת אצלו. שאלתי את המזכירה איזה חומר הוא מזריק, היא אמרה שיש לו הכל, תלוי מה אני רוצה + תקציב.
אז עשיתי קצת שיעורי בית לפני ההגעה שלי אליו בכדי שאבוא מוכנה. חומריים טבעיים:
הבנתי שיש חומר טבעי מסוג קולגן ששמו האאבולנס - (evolence) ולשפתיים- אבולנס בריז אך האבולנס לא קיים בארץ כרגע.
וישנו ה ארטיקול (Artecall), אך כיום כמעט ואינו בשימוש . שומן עצמי-פסלתי, ורדיאס שהבנתי שאינו כ"כ מומלץ לשפתיים אלא יותר למילוי קמטים עקב נטייתו ליצור גבשושים + מחירו יקר מאוד,אך הוא מחזיק יחסית זמן רב (כשנתיים)
אז פניתי לתחלופות, חומרים טבעיים למחצה - חומצה היאלורונית, כאשר לפי מה שקראתי, הפופולארים לעיבוי שפתיים הינם :
1) גובידרם (Juvaderm HV 24)
מבוסס על חומצה היאלורונית.
מתאים לקמטים בינוניים בצידי הפה והאף, מתאים למילוי שפתיים ולחיים. מוזרק לשכבת הדרמיס האמצעית והעמוקה.
משך ההשפעה : 8-18 חודשים.
תופעות לוואי - שטפי דם חולפים, נפיחות, בצקת קלה, אדמומיות.
2) גובידרם 30HV (Juvaderm HV 30)
חומצה היאלורונית בריכוז גבוה מה - HV24 מתאים לקמטים עמוקים יותר בצידי הפה והאף, מתאים למילוי שפתיים ולחיים. מוזרק לשכבת הדרמיס האמצעית והעמוקה.
משך זמן ההשפעה : 9-18 חודשים.
תופעות לוואי - שטפי דם חולפים, נפיחות, בצקת קלה ואדמומיות.
3) רסטילן (Restylane).
רסטילן פרלן - מילוי קמטים עמוקים, עיבוי שפתיים
רסטילן ליפ – רסטילן ליפ שימושי בעיקר באזור השפתיים, עיבוי עיצוב ומילוי שפתיים
ג"ל של חומצה היאלורונית המופק על ידי תסיסת חיידקים בהנדסה גנטית. הוא מופיע בצורת חלקיקי ג"ל. מתאים לקמטוטים סביב הפה מילוי שקעים מתחת לעיניים, עיבוי שפתיים.
משך זמן ההשפעה: 9-18 חודשים.
תופעות לוואי - אדמומיות, נפיחות, שטפי דם.
4)טאוסיאל מחזיק כ10 חודשים
5) פיוריג'ן מחזיק כ-10חודשים
6)אסטיליס - מתגובות מטופלים הבנתי שזה חומר גרוע, אין עליו יותר מדי פרטים
7) טיוזל- לא מצאתי מידע
8)הילפורם - גם כן לא מצאתי מידע
חומרים קבועים כגון סיליקון נוזלי וביו אלקמיד לא באים בחשבון ולכן ירדו מהפרק.
לאחר הודעתי הארוכה :) בבקשה בבקשה בבקשה אימרו לי איזה מבין החומרים בעלי החומצה ההיאלורונית הכי ממולץ להזריק , כאשר שיקולי הם:
א) שיחזיק מעמד הכי הרבה זמן
2)הכי פחות סיכוני "גבשושיות" ותוצאה מכוערת
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוי שפתיים
ד''ר איה בן דוד18/01/2010שלום שיר,
את באמת למדת את הנושא לעומק.
אז לשאלתך,רוב החומצות היאלורוניות דומות בתוצאות, בתופעות לוואי ובזמן שמחזיקים, אם כי JUVIDERM HV 24 וRESTILANE LIPP הכי מתאימים למילוי ועיצוב שפתיים. זמן הפירוק/זמן ההשפעה של חומצה היאלורונית נע בין 6 עד 12 חודשים בממוצע ויכול להיות אינדיבידואלי ,תלוי בחילוף חומרים בגוף, עישון וכמות השימוש בשפתיים.
בברכה,
דר' איה בן דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
מאי18/01/2010שאלה נוספת- למען האמת שאני מעשנת המון, בסביבות הקופסא וחצי ביום,
תוכלי לאמר לי בבקשה איך זה עשוי להשפיע לרעה?
אולי זה יגרום לי להפחית בעישון :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת העישון על תהליך ההזדקנות
ד''ר איה בן דוד18/01/2010שלום שיר,
לשאלתך , איך העישון יכול להשפיע לרעה, הסיבות לכך רבות ומגוונות:
1.עישון טבק כולל עישון פסיבי,מיבש את השכה החצונית של העור. חשיפה חוזרת לעשן גורמת לער לאבד מגמישותו במהירות רבה יותר.קמטים ראשונים עלולים להופיע בקרב המעשנים אפילו בגיל 20 וסיכון לסבול מקמטים עמוקים אצל מעשנים קבועים גדול פי 3 גכל שכבות הגיל.
2. עצימה חלקית של העיניים-"מבט של מעשנים"-חורצת קמטים בעור עדין שמסביב לעיניים .קשה להימנע ממבט זה מכייון שהוא תגובה טבעית שמטרתה להגן על העיניים מפני עשן הסיגריות.
3.קמטוטים וקמטים באזור שמסביב לפה יעמיקו במשך השנים ויהפכו מודגשים יותר ככל שתמשיכי לכווץ את השפתיים שלך בזמן העישון.
4.הכיווץ החוזר ונשנה של השפתיים סביב הסיגריה בעת העישון, יגרום ללחיים שלך להיראות שקועות וחלולות מה שגורם למראה חולני.
5.העישון מכווץ את כלי הדם ופוגע בזרימת הדם, פוגע בעברת החמצן ורכיבים תזונתיים חיוניים לעור.התופעה משבשת את תהליך ההתחדשות הטבעי של העור.
פרט לנזקים הבריאותיים החמורים של העישון ,הוא מזיק לעור במיוחד-מאיץ את תהליכי ההזדקנות.
תודה רבה לך על השאלה. אני כולי תקווה שתשובה שלי (מבוססת על מחקרים רפואים) יעזור לך להפסיק לעשן ולשמור על מראה האסטתי ומצב הבריאותי כאחד.
בברכה,דר' איה בן דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
המסה חומצה היאלרונית במקום בו אין חומר מילוי
חומצה אלרונית שפתיים
המסת חומצה היאלרונית טבעית
חזרה לריצה לאחר הזרקת חומצה
מה החסרונות בטיפול ליפ פליפ עם בוטוקס
האם ניתן לבצע מילוי ועיצוב על שפה שסועה
שקעים מתחת לעיניים- הזרקת חומצה
בוטוקס בצדי העיניים למניעת קמטים
גליקמן ורטין איי- מה יותר יעיל ושימוש נכון בקיץ
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?