גוש לאחר עיבוי שפתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש לאחר עיבוי שפתיים
    מאי
    31/01/2010

היי, לפני כשלושה ימים עברתי עיבוי שפתיים בעיקר לשפה עליונה.
    הרופא השתמש בחומר אבונס בריז.

בשפה התחתונה הזריק לי פעמיים , יצא פנטסטי .
    בשפה העליונה קיבלתי עוד 6 זריקות.

במקור השפתיים שלי -צד ימין של שפה עליונה לא סימטרי כ"כ לצד שמאל.
    לקראת סיום ההזרקות, הרופא ניגש לחדר החומרים וזריק לי במזרק אחר (לא של האבולנס בריז) עוד 2 זריקות בצד ימין של השפה העליונה ע"מ להגיע לתוצאה מושלמת מבחינת הסימטריה.
    אין לי מושג מה זה היה, כמובן שהוא לא התייעץ / שאל/ אמר, וגם אני לא שאלתי עקב להט הרגע והכאבים. (לא עשינו הרדמה / חומר מאלחש)
    העניין הוא כזה :
    השפה התחתונה יפה מאוד.
    שפה עליונה - שמאל - יפה מאוד
    שפה עליונה - ימין - שטפי דם (זה לא מה שמפריע לי)+ גוש כואב ענקייי בתוך הבשר!!!

יש לי גוש כואב גדול בתוך הבשר בשפה העלונה - צד ימין- שכמובן יוצר אי סימטריה בין החלק הימני שיותר נפוח לבין היחלק השמאלי של השפה.
    אם אני איכשהו מצליחה לסגור את השפתיים : הגוש עולה כלפי מעלה, מעל השפה, וממש ניתן למשש ולחוש אותו.

שאלתי היא כזאת :
    האם יתכן שהאבולנס בריז יצר לי גוש כזה ?
    או שמא הוזרק לי חומר אחר כפי שאכן שמתי לב באותו הרגע?
    מה עושים במצב כזה?
    האם זה יחלוף לבד?
    הבנתי שיש דבר של המסה ע"י הזרקת סטרואידים ?
    האם זה ימיס לי גם את האבולנס בריז ששלמתי עליו כ"כ יקר ?
    תודה . מיואשת :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוש לאחר עיבוי שפתיים

הוספת תגובה

• נפיחות לאחר עיבוי שפתיים.

ד``ר דן וינברג
    31/01/2010

שלום מאי.
    למרות שאלתך הארוכה והמפורטת חסרים פרטים רבים מכדי שאוכל לתת לך תשובה מוסמכת. ממה שאני מבין קיבלת יותר זריקות לחלק הימני של שפתך העליונה כדי לנסות לתקן את האסימטריה.את לא יודעת האם הרופא הזריק לך עוד אבולנס בריז(שהוא חומר מילוי מצוין לשפתיים) או חומר אחר.ראשית ניראה לי שהנפיחות והרגשת הגוש מימין נובעים מהטראומה של יותר זריקות בצד ימין למעלה. את סך הכל 3 ימים לאחר ההזרקה ויש לחכות עוד כמה ימים עד לירידת הבצקת והנפיחות בשל ההזרקות הרבות יותר מימין. יתכן והתפתח גם שטף דם תת רירי קטן שגם הוא נותן נפיחות והרגשת גוש וגם הוא יספג ויעלם.לכן אנא המתיני בסבלנות עוד כמה ימים ואני כמעט בטוח שהכל יסתדר לבסוף והצד הימני העליון יהיה יפה כמו שאר האיזורים.אני מקווה שהתוספת נעשתה באותו חומר מילוי-אבולנס בריז-כדאי שתבררי זאת. כי לא נהוג לערבב 2 חומרים שונים באותו איזור.במידה ולאחר כשבועיים התוצאה לא תספק אותך יש לחכות כמה שבועות עד שהחומר יספג חלקית ואז יהיה שיפור. אני מקווה שהתוספת היא לא סיליקון שהוא חומר לא נספג שבגוש הנגרם ממנו יש לעיתים לטפל בסטרואידים או אף להוציאו ניתוחית. בכל מקרה בנתיים תרגעי ותמתיני עוד כמה ימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה+ עוד שאלה

מאי
    31/01/2010

אני יודעת שזה עשוי להישמע הזוי, אבל זה אמיתי.
    אם אני נוגעת עם הלשון בשפה, היכן שהג'ולה, אני ממרגישה טעם מריר !! ממש!!
    יכול להיות שיוצא לי משם חומר?

אני ממש לחוצה.
    טעם של מרירות באיזור הגוש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעם מר באיזור ההזרקה בשפתיים?

ד``ר דן וינברג
    01/02/2010

שוב שלום מאי.
    יתכן וחומר ההזרקה קרוב מאד לרירית הפנימית של שפתך ויתכן שאף חלקו כרגע לא מכוסה בריריות וזה נותן לך את הטעם המר.(אני מבין שלא קיבלת זריקות הרדמה אלא אילחוש במשחה מאלחשת בלבד-כי גם ההרדמה היתה יכולה להיות סיבה לטעם מריר).אני מקווה שנירגעת מעט.
    דר.וינברג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OK.... הבנתי

מאי
    01/02/2010

אז הבנתי מה קורה לי למעשה...
    גם היום בבוקר קמתי והגוש קשיח מאוד ומפריע לי בשן ובסגירה הפה.

ד"א - גם משחת אילחוש לא מרחתי באותו היום של ההזרקות.

הסיבות של הגוש :

או :

"טראומה של החלק הימני בשפה העליונה" והגוש יתפוגג עם הימים- בהנחה שזה נטו אבולנס בריז.

או

אם הוזרק לי גם מעט סיליקון בנוסף לאבולנס בריז על מנת ליצור פרופורציה מדויקת בין שני חלקי השפה העליונה- יתכן ונוצר גוש מהסיליקון ויש להמיסו עם זריקת סטוראידים.

בכל מצב, (עקב כך שלא נעשה לי הרדמה ואין זה יכול להיות חומר ההרדמה), מה שבטוח הוא החומר שהוזרק בצד ימין, קרוב מאוד לרירית הפנימית של השפה וזה מה שמפריש לי טעם מר בחלק זה של השפה.

OK. תודה על הסבר.

היום אני הולכת לרופא להראות לו את הגוש שכ"כ מפריע לי.

אני יעדכן ...

תודה רבה !!
    כמה כיף שיש מי שעוזר!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OK.... הבנתי

מאי
    01/02/2010

אז הבנתי מה קורה לי למעשה...
    גם היום בבוקר קמתי והגוש קשיח מאוד ומפריע לי בשן ובסגירה הפה.

ד"א - גם משחת אילחוש לא מרחתי באותו היום של ההזרקות.

הסיבות של הגוש :

או :

"טראומה של החלק הימני בשפה העליונה" והגוש יתפוגג עם הימים- בהנחה שזה נטו אבולנס בריז.

או

אם הוזרק לי גם מעט סיליקון בנוסף לאבולנס בריז על מנת ליצור פרופורציה מדויקת בין שני חלקי השפה העליונה- יתכן ונוצר גוש מהסיליקון ויש להמיסו עם זריקת סטוראידים.

בכל מצב, (עקב כך שלא נעשה לי הרדמה ואין זה יכול להיות חומר ההרדמה), מה שבטוח הוא החומר שהוזרק בצד ימין, קרוב מאוד לרירית הפנימית של השפה וזה מה שמפריש לי טעם מר בחלק זה של השפה.

OK. תודה על הסבר.

היום אני הולכת לרופא להראות לו את הגוש שכ"כ מפריע לי.

אני יעדכן ...

תודה רבה !!
    כמה כיף שיש מי שעוזר!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה+ עוד שאלה

מאי
    31/01/2010

אני יודעת שזה עשוי להישמע הזוי, אבל זה אמיתי.
    אם אני נוגעת עם הלשון בשפה, היכן שהג'ולה, אני ממרגישה טעם מריר !! ממש!!
    יכול להיות שיוצא לי משם חומר?

אני ממש לחוצה.
    טעם של מרירות באיזור הגוש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז הייתי אצלו היום ...

מאי
    01/02/2010

והוא בדק ומישש, ואמר שזהו שטף דם דלקתי. (מאוד כואב בעיקר בזמן לחיצה)

הוא נתן לי אוגמנטין 500 - 3 פעמים ביום למשך 6 ימים.
    הוא אמר שהדלקת תעבור לאחר נטילת האנטיביוטיקה, ויחד עם זאת, גוש השטף דם יומס.

תודה על עזרתכם .
    מקווה שיהיה טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו