שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    רחלי
    28/10/2011

שלום
    אני מטופלת פריון מזה 5 שנים ,
    הייתי השבוע אצל מטפל פריון שטען כמו שהרופא טוען שאין שם בעיה פיזית או בריאותית אלא הבעיה היא נפשיית שלי האישה טראומה מהעבר ופחדים מלידה לכן המליף לי על צמחים שרשם לי וכמו כן המליץ על טיפול על מנת להעלים את החרדות והפחדים ע"י דיקור של 2 מפגשים .אני מאוד פחדנית וחוששת מהדיקור עצמו
    אך החלטתי לעשות כי הפחדים מפריעים לי יותר .
    שאלתי היא
    אני אמורה לעשות הזרעה השבוע ויום אחרי יש לי תור לדיקור , האם הלחץ שלי מהדיקור עצמו יכול להזיק לסיכויי ההזרעה ? או שזה שולי ?כי אניממש רוצה לעשות את הדיקוק מאחר וחודש הבא אני חוזרת למוקפאים שנותרו לי השאלה האם הדיקור שיעשה לי הטיפול הראשון לא יזיק יום לאחר ההזרעה שאני עושה ?
    כמו כן מה עושים במהלך הדיקור ? הוא אמרשהוא מדקר ביד וברגל 20 דקותומה עושים תוך כדי מדברים ? האם כדאי לדחות או שזה לא יכול להזיק יום לאחר ההזרעה ? הלחץ שלי מהדיקור והדיקור עצמו והשלכותיו ? המון המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

צחי שגב
    29/10/2011

הי רחלי,

קודם כל בהצלחה עם טיפולי ההפריה. אני מקווה שתעברי אותו במהירות ובקלות והכי חשוב בהצלחה.

לגבי הטיפולים בדיקור - אני פוגש מטופלים רבים שחוששים מהטיפול אך ברגע שהם רואים את המחט הדקה ומרגישים (או יותר נכון - לא מרגישים) את הדקירה הם נרגעים וממשיכים בטיפול בלי שום בעיה.

דבר שני - לגבי כמות הטיפולים שאמר לך לטיפול בפחדים. לי זה נראה מעט מידי. 2 טיפולים הם לא מספיקים כדי לטפל בכך.

לגבי הצורך בדיקור אחרי ההזרעה - אני מאוד בעד. העובר יכול להסתובב ברחם כמעט שבוע עד שהוא משתרש ולפעמים זה כלל לא קורה. לכן חשוב לסייע לו בעניין הזה. למרות שאת מתכוונת לטפל בפחדים תמיד אפשר לשלב עם עזרה לתהליך ההפריה.

אני לא יכול להגיד לך מה עדיף- ללחץ שלך בהחלט יש משמעות. כדאי לקבל טיפול בדיקור וגם כדאי שלא תהיי בלחץ. תנסי להרגע ולקבל את הדיקור. אחרי שהמטפל שם את המחטים, פשוט מדברים. אני מספר למטופלות שלי על הרפואה הסינית ואיך הן יכולות לעזור לעצמן בטיפול.

מחזיק לך אצבעות,
    את כבר הרבה זמן בטיפולים אז אולי הגיע הזמן לנסות משהו חדש.
    בהצלחה,
    צחי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רחלי
    29/10/2011

צחי תודה רבה רבה
    המון תודה על ההסבר
    אני בהחלט הולכת על הדיקור ,בתקווה אופטימית שזאת דרך אכן חדשה עבורי וטובה
    אני אגש לאחר ההזרעות ואנסה להרגיע את עצמי שזה בסה"כ 2 מחטים
    הוא הסביר לי שזה 2 מחטים אחת ביד ואחת ברגל ..
    האם אתה יודע אם המיקום של המחט בכף הרגל או ברגל עצמה ?
    אני אגש במחשבה שזה יתמוך בהזרעה למרות שזה לא בדיוק דיקור להפריה אלא לחרדות ...ונקווה לטוב ....
    אני מקווה שהוא ידבר איתי תוך כדי שארגע חחח המטפל שלי הוא אייל פוליטי אני לא מכירה אותו פרט לפגישה שהיתה לי איתו .
    האם הטיפול בחרדות מוציא להתת מודע א החרדות או טראומות העבר שהיו ? מה קורה בדיוק בהליך ?
    המון המון תודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

צחי שגב
    29/10/2011

הי רחלי,

אייל פוליטי הוא מטפל מצוין ואת יכולה לסמוך עליו בעיניים עצומות.
    אני לא יכול להגיד לך איפה הנקודות שביד או ברגל בדיוק (יש כל כך הרבה...)
    הטיפול לא מעלה טראומות למודע או משהו כזה. מטרת הטיפול היא להרגיע אותך ולטפל בפחדים וזו התוצאה שצריכה להתקבל.

את מוזמנת לשתף את החוויה שלך מהמפגש.
    המון בהצלחה,
    מקווה שיעבור לך בקלות,
    צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

רחלי
    29/10/2011

המון המון תודה
    אני כמובן אשתף לאחר הטיפול
    תודה על ההסבר והפירוט
    שבוע טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום צחי

רחלי
    01/11/2011

היי
    יש לי שאלה נוספת מאחר והשתנו הדברים ...
    ההזרעה שלי נדחתה למחרבשעה 16:00 ויש לי תור לדיקור בשעה 11 וחצי בבוקר
    כעת השאלה האם מותר וכדאי לבצע את הדיקור לפניההזרעה ? ממש שעתים שלוש קודם לה ?
    כמו כן הדיקור הבא רק שבוע הבא לאחר ההזרעה ...האם מותר שבוע לאחר הזרעה ?
    המון תודה ואני יעדכן מחוויות הדיקור הראשון ....
    המון תוד ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום צחי - תגובה

צחי שגב
    01/11/2011

הי רחלי,
    נהדר, עכשיו תוכלי להגיע להזרעה רגועה אחרי טיפול ולא בלחץ מהדיקור.
    לגבי הטיפול השני, בעקרון אין בעיה אבל חשוב שתתייעצי עם המטפל שלך, אולי כדאי להזיז את הטיפול כמה ימים לכאן או לכאן:
    ניתן לסייע לחיזוק ההשתרשות של העובר ברחם - עד 5 ימים ממועד ההזרעה, לכן אולי כדאי להקדים.
    מצד שני, אם לא ניתן לשלב חיזוק השתרשות, אולי כדאי לדחות בכמה ימים כדי שלא תהיי לחוצה מהטיפול.
    הכי בטוח שתתיעצי עם המטפל.
    מחזיק לך אצבעות מחר,
    צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

רחלי
    01/11/2011

המון המון תודה :)
    תודה על ההסבר המפורט והברור
    תודה רבההההה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

רחלי
    03/11/2011

היי,
    לאחר שכל כך חששתי אתמול סוף סוף הייתי בדיקור ...נכנסתי לפגישה ישר ישבתי על כיסא ושמתי את הרגל על הכיסא שממול הוא דקר אותי בפרק היד שהנחתי על השולחן וברגע קרוב לכף רגל הנגדית ...טוב ישבתי ואמרתי לעצמי לא להתרגש לא כאב הרגשתי אתהדקירה ואז הוא לוחץ טיפה והרגשתי את המחט אי נוחות שכזאת אבל לא התרגשתי אחרי מספר דקות שהסתכלתי על היד ראיתי שהיא נוטפת זיעה (יש לי נטייה שאני מתרגש להזיע בכף יד )ונלחצתי מאוד מזה ושאלתי אותו א ם זה נורא אמר לא נורא תוך כדי הטיפול היה שקט לא דיברנו בכלל (ואני אוהבת שמדברים איתי בדרכ לראות שאני בסדר השתיקות קשות לי ...בעלי ישב בצד ושיחק עם הטלפון בקיצור לא התייחסו אלי...לא נרא אבל מרב שנלחצתי מהשלולית של הזיעה כאב לי הראש ונהיה לי חם והייתי עם סוודר כי אני יודעת שהוא דתי ולא נעים ליות עם חולצה קצרה והזעתי התחיל לכאוב לי הראש אחרי 5 דקות וביקשתי ממנו להוציא את המחטים ...ואז הוא הוציא ...ואחרי שנרגעתי והדליקו לי מזגן והורדתי את הסוודר כי רק רציתי להרגיש טוב אז חזרנו למחטים ובפעם השניה פשוט ישבתי בשקט ברוגע חצי שעה פתאום לא הייתי לחוצה ולא היה איכפת לי מהמחטים והייתי רגועה ושלווה וזה עבר טוב יותר ...זהו לאחר מכ המשכתי להזרעה רגועה עד שעושים לי את ההזרעה עצמה שאני תמיד לא רגועה ומתוחה מאוד אבל כנראה זאת אני ... ושבוע הבא יש לי עוד דיקור הוא אמר שאין בעיה לעשות אבל עכשיו אני לא יודעת איך אגיב אם אני אחשוש שוב ואגיב ככה עדיף שאני אדחה אבל אם אני לא אתרגש אז אני אשאיר אבל לך תדע מה יהיה איתי ...אני כל פעם עושה פדיחות מחדש עם ההתרגשויות הללו ....זהו זאת החוויה שלי אני מקווה שזה יעזור המטפל אמר שזה אמור לטפל בפחדים ולהעלים טראומות מהנושא של הריון ולידה שיש לי מעברי ואני אכן מקווה שזה יעבוד אצלי כי אני ממש מאמינה בזה או רוצה להאמין .....בכל אופן נקווה לטוב והמו תודה על הסיוע התמיכה וההקשבה ...המון תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי - תגובה

צחי שגב
    06/11/2011

הי רחלי,

שמחתי לענות לך.
    אני בטוח שהטיפול יעזור לך.
    אני מאחל לך בהצלחה מכל הלב.

שבוע טוב,
    צחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו