שאלות לגבי בדיקות גנטיות לצליאק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי בדיקות גנטיות לצליאק
    אסף
    20/03/2012

שלום,
    רציתי לשאול אם אחת או שתיים משתי סדרות הגנים לצליאק היא חיובית אצל נבדק שיש לו קרוב משפחה מדרגה ראשונה חולה צליאק אז בוודאות תתפתח מחלת צליאק אצל אותו נבדק?
    מה הסיכוי לפתח צליאק במהלך החיים אם הבדיקות הגנטיות חיובית לאחת או שתי סדרות הגנים ובמקביל באותה תקופת זמן בדיקות הנוגדנים שליליות?
    כלומר, לצורך שלוות נפש האם יש הגיון והצדקה לבדוק בדיקות גנטיות לצליאק כשבמקביל הנוגדנים שליליים?(ולכן השאלות למעלה לגבי יעילות ניבוי המחלה כשחלק מהבדיקות הגנטיות חיוביות אך לא כולם)
    תוכל בבקשה להבהיר את העניין?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות לגבי בדיקות גנטיות לצליאק - תגובה

פרופ' דוד ברנסקי
    21/03/2012

הסיכוי לצליאק כאשר 'הבדיקות הגנטיות' שליליות הינו נמוך ביותר, מאידך, בכשליש מהאוכלוסיה 'הבדיקות הגנטיות' חיוביות ולרובם אין צליאק. לפיכך, השימוש בבדיקות אלו אמורות להעשות בהמלצת מומחה בשטח שמבין את משמעות התוצאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי

אסף
    21/03/2012

אם כך אפנה עם שאלותיי הלא הפתורות למומחה שכזה. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי - תגובה

פרופ' דוד ברנסקי
    21/03/2012

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות לאבחון צליאק

אמא לגוזלים
    26/02/2014

שלום,
    שני הגוזלים שלי (4 ושנתיים וחצי) עברו כבר מספר בדיקות צליאק עקב ברזל נמוך. לאחד מהם היה בהתחלה צליאק סקרין 86 ולשני 120, וכיום לאחר שנה ללא שינוי בתזונה ולאחר בדיקות כל שלושה חודשים הבדיקות של אחד תקינות לחלוטין ושל השני הצליאק סקרין מוגבר והTTG 15.
    ערכתי לשניהם בדיקות גנטיות לצליאק בכדי לדעת אם להמשיך בבדיקות ואכן שניהם חיוביים, איזו באסה, בטווח ה30%.
    מעבר לבדיקות הדי מטרידות אני מאוד רוצה להעביר אותם לתזונה ללא גלוטן, אך נאמר לי שלא ניתן עד שתהיה ביופסיה, ובכדי ללכת לביופסיה התוצאות צריכות להיות הרבה ויתר קיצוניות. שאלתי:
    האם יש דרך נוספת לאבחן צליאק ללא ביופסיה? האם התקופה עד שיעשו ביופסיה לא עלולה לדרדר את מצבם ולגרום לנזקים בלתי הפיכים?
    אודה מאוד לתשובתך,
    אמא ממש אובדת עצות שבסך הכל רוצה שהגוזלים המתוקים שלה יהיו בריאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית לצליאק

מיכאל
    10/12/2012

שלום רב, הרופא שלי המליץ לי לעשות בדיקת דם גנטית לצליאק HLA-DQ2 ו- HLA-DQ8. היכן ניתן לבצע את הבדיקה? יש אפשרות אולי דרך הקופת חולים?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית לצליאק - תגובה

פרופ' דוד ברנסקי
    10/12/2012

בבתי חולים-הדסה, ביילינסון, שיבא ורמבם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה