מידע רפואי
פורומים
- רפואת ספורט
- אלצהיימר, דמנציה - טיפול לא תרופתי
- הריון ולידה - התפתחות עוברית
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- רפואה סינית
- כושר קרבי
- בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
- פילאטיס
- המטולוגיה, לוקמיה, קרישת דם, סרטן הדם
- שימור פוריות
- אחרי לידה
- רפואת עור משלימה
- פיברומיאלגיה
- מין וסקסולוגיה
- תרומת ביציות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
- בדיקת צליאק בצבאגלי30/08/2023
גילינו צליאק בגיל 7 ,אחרי כשנתיים ועד לפני כשנה בדיקות צליאק תקינות. הבן התגייס החודש ובבדיקה בצבא ttg 17 . מה יכולה להיות הסיבה לנוגדנים ? חשיפה בימים האחרונים (אולי בטעות בצבא)? חוששים שיורידו פרופיל. אמור לעשות בדיקה בצבא בעוד 3 חודשים אם שוב ימצאו נוגדנים יורידו פרופיל. האם ניתן לעשות מעקב באופן פרטי ? דרך קופ"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תרופה לחלק מחולי הצילאקיוסי31/10/2014
הבת שלנו כיום בת שמונה לפני כשנתיים הובחנה כחולת צילאק. במשך חצי שנה עשינו לה שלוש בדיקות חוזרות כדי להיות בטוחים. ואז משימת בלי גלוטן יצאה לפועל.ואז באותה תקופה לאחר חשיפה על הסכנה במוצרי החלב החלטנו להפסיק את מוצרי החלב(פרה).ועברנו לחלב עיזים ומוצריו .לאחר שנה וחצי ללא מוצרי חלב הילדה אכלה כמה פעמים גלוטן (בטעות)וטענה שכבר לא כואב לה הבטן וחשבה שעבר לה הצילאק.אני ואשתי כמובן שלא איתייחסנו . אבל החלטנו לעשות לה שוב בדיקה ושבועים לפני היא התחילה לאכול גלוטן חופשי וטענה שהכל בסדר ואין שום כאבים עשינו את הבדיקה.התוצאות הגיעו ולא האמנו התשובה שאין צילאק. סיפרתי לרופא על הפסקת מוצרי החלב והוא טען שגם אצל הבת שלו היה כך ולאר שהפסיקה תקופה לצרוך חלב .ושיש אנשים שהחלב גורם להם דלקת חריפה במעי שכך היא גורמת ובבדיקות מאובחנים בצילאק.כדאי לנסות. פשוט להפסיק את מוצרי חלב הפרה.ודרך הגב מאז שהפסקנו את מוצרי החלב לנו ולילדים פחות לחות ונזלת וסינוסיטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
-11/08/2015היי אשמח לברר פרטים ולקבל מימך מידע לגבי צליאק יש לי מקרה דומה כמו של הבת שלך ,הייתי רוצה לדעת אצל איזה רופא טיפלתם שהוא אמר לך שכך היה גם לבת שלו.
יש לי צליאק כמעט כבר חמש שנים לפני כמה חודשיים גילו לי רגישות ללקטוז ואחרי שהתחלתי להוריד מוצרי חלב אני מרגישה הרבה יותר טוב ללא כאבי בטן ואי נוחות חשוב לציין שגילו לי את הצליאק היה כואב לי הבטן כל בוקר אחרי הכוס נס קפה ובמהלך היום הייתי אוכלת גלוטן חופשי ולא הייתה כואבת לי הבטן, אחרי שגילו לי עשיתי ביופסיה והתחלתי בדיאטת נטולת גלוטן ועדיין כאבי הבטן המשיכו לי למרות שאני כמה שנים שומרת על דיאטת ללא גלוטן לא הרגשתי שום שינוי למרות שנמנעתי מגלוטן ברגע שהפסקתי לאכול מוצרי חלב עברו לי הכאבי בטן
האם יתכן שזאת הייתה הבעיה ?
הלכתי לרופאה גסטרו שאמרה לי שכעיקרון צליאק לא עובר אבל אם אני רוצה להיות בטוחה לגבי זה לחזור לאכול גלוטן ולעשות בדיקות דם וביופסיה אחרי כמה חודשיים.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי בדיקות גנטיות לצליאקאסף20/03/2012
שלום,
רציתי לשאול אם אחת או שתיים משתי סדרות הגנים לצליאק היא חיובית אצל נבדק שיש לו קרוב משפחה מדרגה ראשונה חולה צליאק אז בוודאות תתפתח מחלת צליאק אצל אותו נבדק?
מה הסיכוי לפתח צליאק במהלך החיים אם הבדיקות הגנטיות חיובית לאחת או שתי סדרות הגנים ובמקביל באותה תקופת זמן בדיקות הנוגדנים שליליות?
כלומר, לצורך שלוות נפש האם יש הגיון והצדקה לבדוק בדיקות גנטיות לצליאק כשבמקביל הנוגדנים שליליים?(ולכן השאלות למעלה לגבי יעילות ניבוי המחלה כשחלק מהבדיקות הגנטיות חיוביות אך לא כולם)
תוכל בבקשה להבהיר את העניין?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי בדיקות גנטיות לצליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי21/03/2012הסיכוי לצליאק כאשר 'הבדיקות הגנטיות' שליליות הינו נמוך ביותר, מאידך, בכשליש מהאוכלוסיה 'הבדיקות הגנטיות' חיוביות ולרובם אין צליאק. לפיכך, השימוש בבדיקות אלו אמורות להעשות בהמלצת מומחה בשטח שמבין את משמעות התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי
אסף21/03/2012אם כך אפנה עם שאלותיי הלא הפתורות למומחה שכזה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי21/03/2012בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לאבחון צליאק
אמא לגוזלים26/02/2014שלום,
שני הגוזלים שלי (4 ושנתיים וחצי) עברו כבר מספר בדיקות צליאק עקב ברזל נמוך. לאחד מהם היה בהתחלה צליאק סקרין 86 ולשני 120, וכיום לאחר שנה ללא שינוי בתזונה ולאחר בדיקות כל שלושה חודשים הבדיקות של אחד תקינות לחלוטין ושל השני הצליאק סקרין מוגבר והTTG 15.
ערכתי לשניהם בדיקות גנטיות לצליאק בכדי לדעת אם להמשיך בבדיקות ואכן שניהם חיוביים, איזו באסה, בטווח ה30%.
מעבר לבדיקות הדי מטרידות אני מאוד רוצה להעביר אותם לתזונה ללא גלוטן, אך נאמר לי שלא ניתן עד שתהיה ביופסיה, ובכדי ללכת לביופסיה התוצאות צריכות להיות הרבה ויתר קיצוניות. שאלתי:
האם יש דרך נוספת לאבחן צליאק ללא ביופסיה? האם התקופה עד שיעשו ביופסיה לא עלולה לדרדר את מצבם ולגרום לנזקים בלתי הפיכים?
אודה מאוד לתשובתך,
אמא ממש אובדת עצות שבסך הכל רוצה שהגוזלים המתוקים שלה יהיו בריאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה גנטית לצליאק
מיכאל10/12/2012שלום רב, הרופא שלי המליץ לי לעשות בדיקת דם גנטית לצליאק HLA-DQ2 ו- HLA-DQ8. היכן ניתן לבצע את הבדיקה? יש אפשרות אולי דרך הקופת חולים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה גנטית לצליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי10/12/2012בבתי חולים-הדסה, ביילינסון, שיבא ורמבם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק פנים רבות לה 2IM17/02/2014
לא רואים כלום בקבץ שצרפתי אז שוב :
היי, בת 32
עשיתי בדיקת דם לאבחון צליאק כי כל פעם שאני אוכלת חיטה אני מרגישה אי נוחות וכאבי בטן וממש מתנפחת, לפעמים יש דימומים ביציאות
התוצאות מצורפות (אני בקופת חולים כללית)
מה התוצאות אומרות?
ואם התשובה שלילית האם אני אמורה להמשיך בבדיקות כדי לדעת בוודאות?
תודה רבה
התוצאות
CELIAC SCREEN 15.7 U/ml
TRANSGLUTAMINASE_IgA See Celiac scre
הערות לבדיקות
CELIAC SCREEN
Includes TTG and DGP
לרופא:עדכון באתר המעבדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פיענוח תוצאות בדיקת דםאמא ל209/04/2014
הרופא שהפנה אותנו בדיוק יצא לחופשה...
בטווח שבין 0-6.9 בבדיקת צליאק יצא 66 לבני בן הארבע...
רציתי להבין- האם זה מעיד על צליאק באופן רשמי?
אשמח לתגובתך המהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פיצה ללא גלוטןעמי09/03/2014
חדש...פיצה מתי ברחובות..פיצה ללא גלוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצה קלה עשה בית
ריקי לנגברג06/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר להשתמש בטפיוקה לעיבוי תבשילים?אסתר02/05/2014
ומה לגבי קוואקר, האם האיסור מוחלט או יש דעות לכאן ולכאן?
אשמח לקבל הפניה לאתר עם מתכונים מתאימים לחולי צליאק.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקת דם לאיתור צליאקחן02/07/2014
בעקבות סימפטומים רבים נשלחתי לבצע את הבדיקה. בשבועיים האחרונים ניסיתי לא לאכול גלוטן בכלל (לפני שניגשתי לרופאה החלטתי לנסות לראות אם יש שיפור) האם זה יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה? ואם כן האם לחזור לתזונה רגילה ואז לבצע את הבדיקה ? (כמה זמן לחכות). שכחתי לשאול את הרופאה... תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שמירת דיאטהענבל08/07/2014
שלום, התגלה אצלי צליאק ע"י ביופסיה.אין לי ולא היו לי שום רגישויות לגלוטן מעולם.אני בטיפולי פוריות . השאלה שלי האם יווצר לי נזק רציני אם אמשיך לאכול גלוטן? יש לציין שאני שומרת על דיאטה נכונה.תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקות דם לבת 6-ייעוץ והכוונהיסמין24/07/2014
.ביתי כמעט בת 6, התלוננה בשלושת השבועות האחרונים על כאבי בטן. מעבר לכך ביתי חיונית, אינה ביכאון, נמצאת בעקומת הגדילה בסקלה באחוזונים המתאימים לגילה בהתאם לעקומות הגידלה מאז שנולדה.
2.רופאת הילדים הפנתה אותנו לגסטרו שיאבחנו ויפנו להמשך טיפול, בעקבות ממצאי הצליאק.
3.אני מצרפת את בדיקות הדם. של התוצאות הלא טובות. יתר בדיקות הדם מהמטולוגיה וביוכימיה יצאו תקינות.
ניתן לראות כי:
- התוצאות של האימונו סרו - מעידות על צליאק?
- ביוכימיה - תוצאות גבוהות לכולסטרול, לברזל ו- CPK ׁ(לתפקודי כבד?)
-.המטולוגיה - MCHC ו- LYM - נמוכות.
4. מה המשמעות של תוצאות אלו? האם אכן יש לה צליאק, או שיש עדיין מקום להפריח זאת. האם יש רמות שונות של צליאק? באיזו ביתי נמצאת? האם המחלה בר חלוף?
5. האם יתר הבדיקות החורגות מהנורמה-כולסטרול, ברזל.. נגרמות כתוצאה מצליאק?
6. האם עלי לבדוק כיוונים נוספים?
7. האם על ביתי לעבור בדיקת גסטרו על מנת להפריח או לאשש את קיום הצליאק?
מה הפרודצורה של בדיקה כזו בילדים?
אודה על חוות דעתכם ועל הפנייתי ומיקודי בנושאים אותם עלי לבדוק ועל האפשרויות העומדות בפני.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 6-בדיקות דם-ייעוץ והכוונה
יסמין24/07/2014מקווה שכעת רואים טוב יותר את תוצאות הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 6-בדיקות דם--פרוט התוצאות
יסמין24/07/2014פרוט תוצאות הבדיקות:
Celiac screen 49.9u\ml (סקאלה 0-40)
Transglutaminase lgA 14.40 au\ml (סקאלה 0-7.2)
Cholesterol 211.5 mg\dl (מומלץ מתחת 200)
Iron 134 yg\dl (סקאלה 40-120)
ck-creat.kinase (cpk 185u\l (סקאלה 20-180)
mchc 32.2g\dl (סקאלה 33-36.7)
lym 32.6% (סקאלה 35-50)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמחיםשירי02/08/2014
שלום
1. האם הקמחים הנ"ל מספקים את כל הויטמינים וסיבים תזונתיים:
חומוס
כוסמת
אורז מלא
תירס
תורמוס
2. האם שיבולת שועל גסה מכילה גלוטן?
אין לי ציליאק והשאלה היא מטעמי דיאטה ונפיחות בבטן בגלל אכילת בצקים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם יש לי צליאק?שאלה23/01/2014
עשיתי בדיקות דם, כי תקוה ארוכה אני סובלת מכאבי בטן ובחילות. זו אחת התוצאות: CELIAC SCREEN 1.7 - מה זה אומר.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה קופת חולים את?
בנימין02/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמעתי שבאשדוד יש משלוחים של אוכל...מירית11/11/2013
הבנתי שפתחו שם מקום שמוכר אוכל מוכן
ללא גלוטן ורציתי לדעת אם מישהו היה שם וניסה
ואיך זה
נראה לי זה נקרא כד הקמח אבל אני לא בטוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחלה אוכל כול הכבוד
משה א11/11/2013יש לי שתי בנים שיש להם צליאק הזמנו הגיע מהר והאוכל ברמה מחירים סבירים ביותר מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ בחום
ימית12/11/2013לכול הרגישים והשומרים מומלץ ראיתי שהם עושים סופגניות עכשיו בהזמנה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכוןן הם פתחו ממש לא מזמן.. זה נקרא
רותי12/11/2013כד הקמח. יש להם אחלה אוכל!! סוף סוף יש גם לנו אפשרות להזמין אוכל מוכן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגבוה לצליאקאיילת28/05/2013
בני בן ה- 11 מאובחן כחולה צליאק מאז גיל 5. הוא נמנע לחלוטין מגלוטן. לאחרונה אירעו לנו שני מקרים שהוא אכל בטעות אוכל שהיה בו גלוטן ואחרי שתי הפעמים הוא הקיא.
האם לדעתכם ההקאה אכן נבעה מהחשיפה לגלוטן או שזה היה צירוף מקרים בלבד?
האם סביר שמי שלא נחשף לגלוטן במשך זמן רב (בגלל היותו חולה צליאק) ואז כן נחשף לגלוטן יגיב בהקאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגבוה לצליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי28/05/2013אכן, סביר מאד שההקאה נבעה מהחשיפה לגלוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגבוה לצליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי16/06/2013סביר מאד שזה קשור לגלוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת משקלאן15/06/2013
הפסקתי גלוטן לפניחודשיים וחצי בערך. משתמשת במוצרים ללא גלוטן. לחם(פרוסה שתיים ביום) קורנפלקס וכו.
מרגישה שעליתי במשקל והתרחבתי מאד.
הייתכן???
אין לי צליאק, סיבות בריאותיות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת משקל - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי16/06/2013נשמע כמו ריבוי גזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?