מידע רפואי
פורומים
- פונדקאות
- תזונת ספורט
- הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
- טנטרה, מיניות
- ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
- אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית
- אלימות במשפחה
- זהות מינית, תפקוד מיני
- אורתופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות
- NLP דמיון מודרך
- שיקום לב
- תזונת תינוקות
- תרפיה באומנות
- פסיכולוגיה
- אספרגר - PDD, אוטיזם, חינוך מיוחד
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
- מפגש מוצר ללא גלוטן עם מוצר המכיל גלוטןעמוס גרינברג30/06/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
- צריכת שיבולת שועל ללא נזקנטע16/05/2022
שלום,
אובחנתי כחולת צליאק לפני כ-3 שנים. בהתחלה המדדים שלי לא השתפרו, למרות שהקפדתי מאד להימנע מגלוטן. בהמשך, גיליתי שאני רגישה גם לשיבולת שועל "ללא גלוטן" והפסקתי לצרוך אותה. המדדים שלי השתפרו ומאז אני לא צורכת שיבולת שועל.
שאלתי היא האם ישנו סיכוי שכעת, לאחר שעבר זמן, אוכל לצרוך שיבולת שועל "ללא גלוטן" מבלי להזיק לעצמי.
תודה,
נטע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אבחון צליאק - תסמינים דרך זיהוי בדיקהעידן07/05/2022
שלום.
בני בן שנתיים וחצי. מזה שלושה שבועות הוא משלשל, מקיא מדי פעם בעיקר בלילה, עייף. לאחר 12 ימים התחיל גם להשתעל שיעול טורדני וחזק שגורם גם לעלייה בהקאות. חום לא היה משמעותי מעבר ליום. בדיקות תרבית לחיידקים ופרזיטים שליליות. במיון ילדים האבחנה שניתנה היא אדנו וירוס חזק ולכן צריך סבלנות. יש לציין שהשלשולים היו 5 ימים, פסקו ליומיים ושוב חזרו. הוא אינו רגיש לחלב אך כרגע לא צורך מוצרי חלב. חיוני אוכל לא מיובש. האם התמונה מוכרת לכם ואכן החשד צליאק יכול להתאים.
תודה רבה
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תוצאות בדיקה לצליאקמיכל20/03/2022
שלום
מצורפת תוצאת בדיקת דם לצליאק,
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקת דם לצליאקשירה14/03/2022
שלום,
עשיתי בדיקה לצליאק אחרי שבוע אחד שנמנעתי חלקית מגלוטן.
התוצאה הראתה שלילית.
האם ניתן להסתמך על זה?
צירפתי תמונה
באחת הבדיקות יצאה שלילי עם ערך 2.5 טווח תקין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מחפשת גסטרולוג/ית מומחה/ית לצליאקרחל30/01/2022
מחפשת רופא מומחה עדיף רופאה לצליאק. באזור פתח צקוה והמרכז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פענוח בדיקות דם לחולה צליאקשני01/12/2021
אני חולת צליאק מאובחנת כבר מספר שנים, ופעם בכמה חודשים/שנה אני עושה בדיקות דם.
בבדיקת גם האחרונה קיבלתי שה-anti ttg ו-anti iga בערכים תקינים (2 U/ML לשניהם).
אבל כן שמתי לב שה-LYMPHICYTES% = 46.50 כשהערך המקסימלי הוא 45.00
ושב - NEUTROPHILS% = 44.50, כשהערך המינימלי הוא 46.00
עכשיו השאלה שלי היא האם הערכים האלה יכולים להעיד על העובדה שאכלתי גלוטן בטעות? כי הבדיקות של הצליאק יצאו תקינות לחלוטין אבל מצד שני כן יש ריבוי של תאי דם לבנים ונויטרופילים ברמה נמוכה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאבים בבטן ובחזה לאחר אכילת מאפיםאסף07/11/2021
ערב טוב לכולם.
יש לי שאלה אולי תוכלו לעזור.
לפני מספר חודשים הייתי מאושפז בביח (למשך כ3 שבועות) בשל כאביי בטן וחזה חזקים.
לא נמצאה כל סיבה לכך. הדבר היחיד ששיניתי היה שהתחלתי לאכול מוצר טבעי שנקרא slippery elm (לניקוי המעיים) שכנראה שיבש לי את הגוף. מאז כשאני אוכל מאפים בלבד, כמו בורקסים או קוראסונים הבטן שוב כואבת מאוד, בעוד כשאני אוכל לחם מכל סוג אין כאבים כלל.
האם אתם מצליחים לחשוב מדוע זה קורה לי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקת דם צליאק TRANSGLUTAMINASE_IgAליאור אור07/11/2021
שלום, הרופאה שלחה אותי לבדיקת הדם הנ"ל לבירור צליאק. התוצאה היא - 0.5> TRANSGLUTAMINASE_IgA האם זה אומר שיש לי רגישות אם כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקת צליאק שיצאה חיובית ללא תסמיניםרותם02/11/2021
היי , אז ככה, לפני 7 שנים ( אני היום בת 21) עשו לי בדיקת דם לצליאק שיצאה חיובית גבולית. ולא רציתי לעשות ביופסיה. ואז החלטתי לעשות עוד בדיקת דם מתוך סקרנות ויצא חיובי חלש. עשיתי ביופסיה ויצא Marsh 3c . אין לי תסמינים בכלל. וששאלתי את הרופאה מה קורה אם לא הייתי מגלה היא אמרה לי כנראה שכלום. אני שוקלת לא לשמור על דיאטת נטולת גלוטן עקב המחיר החברתי והנפשי- ויותר מזה- זה לא עושה לי כלום! אין לי שום תסמין לא של עייפות לא כאבי בטן לא כלום. הכל ממש בסדר.
מה אתם הייתם עושים במצב שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פירוש תוצאת בדיקת דם לצליאקאור11/10/2021
מה משמעות התוצאה בבדיקת דם לצליאק >
TRANSGLUTAMINASE_IgA
0.5>
תודה🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - צליאק זיהום משנירעות12/08/2021
אשמח לקבל הבהרה לגבי זיהום משני
במידה והתארחנו בארוחת המבורגרים שכללה לחמניות עם גלוטן . אחד הילדים בעודו אוכל לחמניה עם גלוטן הכניס את היד שלו לתוך סיר ההמבורגרים וחיפש לו המבורגר נוסף. מה הדין לגבי הילד עם הצליאק האם אחרי שהוא נגע בהמבורגר לאחר שנגע בלחמניה גלוטנית (דיי מתפוררת) הצליאקי יכול לאכול מההמבורגר הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תוצאות בדיקת צליאקחזי04/08/2021
שלום בני קיבל תוצאות לבדיקת צליאק רציתי לדעת מה כומרות התשובות
הבדיקהTRANSGLUTAMINASE_IgA
תוצאה34.40 U/mL
הבדיקהENDOMYSIAL Ab
תוצאהBord. 1:2.5
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מעקב צליאק שלא יורדאבי03/08/2021
שלום רב.
מה הזמן הקצר ביותר שניתן לבצע בין בדיקה לבדיקה של נוגדני הגלוטן ttg וata במעקב מחלת הציאליק?
בדרך כלל נהוג כל 3 חודשים האם ניתן לעשות כל 3 שבועות על מנת לדעת אם נחשפתי לגלוטן במאכלים מסוימים.
בברכה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בירור אבחון צליאקתמנה צהרי13/06/2021
אני בת 69 ובדיקות הדם לצליאק הראו:
טראנסגלוטאמינאז 250 <
אנדומיזיאל חיובי ++
האם לצורך האבחנה הסופית אני צריכה לעשות גסטרוסקופיה?
כך המליצה לי רופאת המשפחה
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?