מידע רפואי
פורומים
- חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות
- מיאסטניה גרביס
- רשלנות רפואית
- מחלות המעי הגס
- היפנוזה
- תרופות סבתא
- יעוץ זוגי ודייטינג
- כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה
- וטרינריה
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- רפואת שיניים לחולים בסיכון
- איידס, HIV
- בעיות פוריות - תמיכה
- התפתחות תינוקות
- רפואת שיניים לילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לגבי בדיקת דם לצליאקGali23/03/2012
שלום לכולם,
הייתי רוצה להתייעץ הרופאה שלי נתנה לי לעשות בדיקת דם לצליאק לעוד חודש.
יש לי מחלת אדיסון ראשוני ועוד כמה מחלות אוטואימוניות חחח.
בכל מקרה לפני כשנה התחלתי להרגיש ממש רע בכל פעם שרק נכנס לי לפה משהו עם גלוטן.
אחרי בדיקות שונות לגבי איזה אוכל גיליתי שאני ממש ממש רגישה לגלוטן.
האנדוקרינולוג אמר שזה לפעמים מגיע עם האדיסון ושזה ידוע.
בררתי בפורום שאני נמצאת ביאהו ואכן להרבה יש צליאק ורגישות חמורה לגלוטן.
העניין הוא שאני בתזונה נטולת גלוטן כבר שנה (כמעט - עוד חודש).
והבדיקה הסרולוגית לצליאק היא לעוד חודש.
השאלה שלי היא: האם כדאי לעשות את הבדיקה למרות שאני נקייה כבר שנה או האם כדאי להתחיל לאכול מוצרים עם גלוטן (למרות התופעות שבאות אחר כך) עד לבדיקה?
אשמח לכל עזרה
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי בדיקת דם לצליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי23/03/2012כדי להתחיל בבירור לצליאק חייבים לעשות בדיקות דם בזמן שצורכים גלוטן אחרת הבדיקות תהינה תקינות דהיינו- שליליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי בדיקת דם לצליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי25/03/2012כעקרון אין מה לבדוק לצליאק כאשר צורכים כלכלה ללא גלוטן. באשר למקרה הספציפי יש להוועץ במומחה לצליאק ולדון איתו כיצד להתמודד בנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
Gali25/03/2012כן אני יודעת שהבדיקה לא תעזור פשוט רציתי לדעת אם להתחיל את הצריכה של הגלוטן עד הבדיקה או שפוט לוותר על האבחון הזה וזהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?