מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טופמקס ושאלה כלליתקוסטיה03/10/2012
שלום רב, בנושא הטופמקס האם שמעת על מקרים שבהם לאנשים קשה לדמיין בצורה ויזואלית דברים? זה משהו שקרה לי בזמן לקיחת הטופמקס וקראתי באיזה פורום אמריקאי את אותה הטענה מצד מישהי וזה מה שהיא אמרה "פעם הייתי מדמיינת על העתיד והחיים בכללי ועכשיו לא מסוגלת" זה בדיוק מה שהיה לי כשניסיתי ליצור תמונות בראש. התאמצתי מאוד ותוך כדי דימיון זה היה נקטע לי באמצע ומקרטע כמו סרט מקולקל. השאלה היא האם תופעה כזו יכולה לעבור עם הזמן או שלא? אני כן יודע שטופמקס יכול לחסום יצירה של מחשבות זאת כנראה הסיבה שאנשים מרגישים שהכל ריק בראש והם טיפשים למרות שזה לא כזה נכון אבל פה זה משהו אחר לגמרי.
השאלה הכללית הינה: כשאני יושב על כיסא מחשב לפעמים יש לי קפיצה בגב אשר מרגישה כמיאוקלונית אך אני ממשיך להתעסק בשלי תוך כדי וזה תמיד קורה באותו האיזור. להבדיל מהתקף מיאוקלוני אין לי תחושות של לחץ ופחד לפני ההתקף, מה זה יכול להיות?
תודה מראש קוסטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופמקס ושאלה כללית - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין03/10/2012שלום קוסטיה,
בנוגע לטופמקס - אכן שמעתי על תופעות כאלו וגם ידוע באופן כללי יותר שבחלק מהחולים תרופה זו פוגעת ביכולות שכליות שונות. באופן כללי, אם תרופה גורמת לתופעות לוואי ישנה תקופת הסתגלות שאינה עולה בד"כ על מספר שבועות. כך שאם התופעות ממשיכות לאחר-מכן אזי רוב הסיכוים שאין אלמנט של הסתגלות הגוף והן תמשכנה להתקיים.
לגבי התחושה של מיוקלונוס בגב - בהחלט יכולות להופיע דרגות שונות של חומרה של מיוקלונוס, החל מקפיצה ברורה של כל הגוף מלווה בנפילה ועד תחושת קפיצה בלבד שלא נראת כלפי חוץ. כך שבהחט יתכן שמה שאתה מרגיש זהו מיוקלונוס קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז כל האנשים שהיו להם צרות עם
קוסטיה04/10/2012טופמקס כגון בעיות זיכרון ומציאת מילים אך אחרי כ 4 חודשים דיווחו שזה עבר ועכשיו אין להם את הבעיות או שהתופעות התמתנו זה לא אפשרי?
אני אישית לדוגמא לא שייך לסטטיסטיקה שהמוח לא מתרגל לקפרה, אחרי חודש בערך שבו הרגשתי כל יכול המוח שלי הצליח לעקוף את הפעילות של התרופה ופעם ראשונה לא הייתה הגנה מלאה מפלאשים ולא משנה כמה פעמים העלתי מינון כמובן בהשגחת הרופא המוח עקף את המנגנון יותר ויותר מהר בכל עליה ולמעשה התגברו ההתקפים בסופו של דבר.
האם כל האנשים שלא מסתגלים עד חודש לא יסתגלו לעולם או שיש כאלה שזה יכול לקחת להם חודשיים ואפילו ארבעה?
תחושת העייפות הנוראית שהייתה לי בחודשיים וחצי האחרונים התחילה להשתפר רק לפני שבוע ככה שגם זה חריג.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז כל האנשים שהיו להם צרות עם - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין04/10/2012שלום קוסטה,
תראה, רפואה אינה מדע מדויק. ישנה שונות רבה בין אנשים ובין תופעות וכמעט כל דבר אפשרי. לכן, כל התופעות שציינת אכן אפשריות. יחד עם זאת, אני מנסה להדגיש את מה שנפוץ ומה שבדרך-כלל רואים אצל רוב האנשים וברוב המקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)