מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיה והריוןשירן31/10/2012
אני חולת אפילפסיה, התקף אחרון (גרנד מל) לפני 3 שנים ומאז ועד היום ללא טיפול תרופתי.
כרגע אני בהריון- שבוע 20 ולאחרונה היו לי מס' ניתוקים וכאבי ראש רציניים.
הומלץ לי להתחיל לקחת למיקטל 150-200 מ"ג ליום.
השאלות שלי הן:
1.מהם הסיכונים למומים בעובר בשל נטילת התרופה וכמובן בהתייחס לשבוע 20 והלאה.. (הבנתי שהסכנה בעיקר בטרימסטר הראשון).
ומהם המומים העומדים על הפרק?
2. האם יש טעם להמתין לבדיקת הeeg שאני צריכה לעשות ממש בקרוב ואז להחליט, או שהיא לא אמורה להוות שיקול בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה והריון - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין02/11/2012שלום שירן,
אני אנסה להתיחס לשאלות שלך, שהן מאד חשובות לכל אישה עם אפילפסיה שנמצאת בהריון או מתכננן הריון, באופן יותר כללי. לקבלת הנחיות ספציפיות לטיפול לגביך את צריכה להסתמך על הנוירולוג שלך, שמכיר אותך ואת העבר של האפילפסיה אצלך.
קודם כל, אם חזרו לך התקפי האפילפסיה (וניתוקים הם בהחלט התקפים, במיוחד אם היו לך אותם גם בעבר) אזי צריך לקבל טיפול כי אחרת את מסכנת את עצמך ואת העובר בהתקף פרכוסי הכרוך בנפילה ותופעות נוספות. ללא טיפול, להתקף כזה יש גם סיכוי גבוה לקרות דווקא בזמן הלידה, דבר העלול לגרום לסיבוכים בזמן רגיש זה. בחירת התרופה המתאימה ביותר בשלב זה נעשית על סמך סוג האפילפסיה שיש לך, תגובה לתרופות בעבר והיכולת להגיע לכיסוי טוב בזמן קצר, תוך התחשבות בפוטנציאל של התרופה לגרום לתופעות שאינן רצויות בך ובעובר.
בנוגע ללמיקטל - בד"כ לא נהוג להתחיל לקחת למיקטל במינונים שאת ציינת ישירות, אלא להתחיל במינון נמוך ולעלותו מאד בהדרגה (ובהריון יש להגיע לרוב למינונים גבוהים יחסית של 400, 600 ואף יותר מיליגרם ליום), על-מנת למנוע פריחות שיכולות להיות מאד קשות. לגבי בטיחות השימוש בהריון, למיקטל בהחלט נחשבת תרופה בטוחה בהריון. אחרי השליש הראשון של ההריון, כלומר אחרי שבוע 12, האברים של העובר כבר נוצרו והם רק גדלים ומתפתחים, כך שלא צפוים מומים מבניים כתוצאה מהשפעה תרופתית או אחרת. הדבר המשמעותי בשלב זה הוא ההשפעה על ההתפתחות המוחית ועל פי ניסיון רב שהצטבר נראה שלמיקטל אינו משפיע לרעה על התפקוד של המוח בעתיד (הדבר נבדק בילדים שהגיעו עד גיל 6).
לגבי בדיקת ה- EEG, אינני יודעת מה היו השיקולים של הרופא שלך כשהמליץ לך לבצע אותה ולכן איני יכולה לדעת אם יש או אין צורך בביצועה. אומנם אם יש התקפים שהם בבירור התקפים אפילפטיים, יש צורך להתחיל טיפול בלא קשר לממצאי ה- EEG, אך יתכן שהוא חשב שהבדיקה תעזור לו להחליט איזה טיפול להתחיל או שיש לו ספק לגבי טיב ההתקפים שסיפרת לו עליהם. בכל אופן, מדובר, כפי שאת יודעת, בבדיקה שאינה מסכנת אותך או את העובר בשום דבר והיא גם לא כואבת או ארוכה במיוחד, כך שאין מניעה מלבצע אותה.
מאחלת לך שתעברי את ההריון בשלום ותהני מהתינוק שיוולד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)