כמה שאלות לגבי אפילפסיה ותרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות לגבי אפילפסיה ותרופות
    קוסטה
    21/01/2013

שלום רב,

1.האם חיסון נגד שפעת יכול באיזושהי צורה להחמיר את ההתקפים הקיימים או ליצור איזשהם סיבוכים אשר קשורים לאפילפסיה?

2. האם אוספולוט אשר פועלת בצורה דומה לטופמקס יכולה לגרום לתופעות לוואי דומות
    כגון עיקצוצים, חולשה, בעיות ביכולת הדימיון?

3.מה אפשר לעשות כדי להעלים את תחושת העיקצוצים אשר מופיעים מידי פעם? כמו כן למרות שאני לא מרגיש טיפש ברמה הקוגנטיבית עם אוספולוט כמו שהרגשתי בעבר עם טופמקס יש לי בדיוק את אותה הבעייה שקשה לי לדמיין דברים באופן ויזואלי מה שבתורו פוגע ביכולת שלי לשלוף דברים מהזיכרון. האם זה משהו שיכול לעבור או שאוספולוט כנראה חוסם אצלי משהו בפעילות המוחית שקשורה לדימיון?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי אפילפסיה ותרופות - תגובה

ד``ר מרינה בוקסר
    25/01/2013

קוסטה, שלום.
    1. לגבי חיסון נגד שפעת, אין מניעה מהחיסון אצל אנשים הסובלים מאפילפסיה. חיסון לא יכול להחמיר התקפים ואין לי סיבוכים נוספים הקשורים לאפילפסיה.
    2. לגבי אוספולוט, מנגנון פעולה, הוא inhibitor of the enzyme carbonic anhydrase, דומה למנגנון פעולה של טופמקס, זה נכון. מבחינת ת"ל של עיקצוצים, זה תופעה ידועה, דומה לת"ל של טופמקס. לבגי הפרעות קוגניטיביות, כמו חוסר שליפת מילים או הפרעות דימיון, זה לא ידוע ולא פורסם, עיקרונית, לאוספולוט אין ת"ל קוגניטיביות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו