מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיה מגיל 16ג'ניה31/07/2013
היי קוראים לי ג'ניה,
מחלת האפילפסיה התגלתה לי בגיל 16 כיום אני בת 24.
כל השנים האלה היו לי ירידות ועליות כי אישלו אותי שאחרי שנתיים זה עובר אבל זה לא ככה.
עברתי המון נורולוגים אבל אף אחד לא באמת עזר לי ולא הבין את ההרגשה הזאת. עברתי המון בדיקות והגיעו למצב שהאפילפסיה שלי היא אפילפסיה מוקדית שטוענים שזאת אפילפסיה קלה שלי זה בכלל לא נראה ככה עד היום.
ההתקף שלי מתחיל בקפיצות ברגל שמאול ומתפשטת לכל אורך צד שמואל שאין לי שליטה ומאבדת הכרה. סה"כ היו לי 3 התקפים כאלה אבל עברתי מלא התקפים קלים ברגל שהיו גורמים לי לחוסר תפקוד שהייתי יושבת חודש חודשיים בבית ללא עבודה כי לא הייתי מסוגלת מרוב שזה היה תוקף אותי המון בנוסף לזה ניהיו לי התקפי חרדה (ברור שזה פסיכולוגי) שלא היו בשליטתי והמון בכי והמון לחץ והייתי מפחדת שיעזבו אותי לשנייה גם היום יש לי התקפי חרדה אבל הרבה פחות מהשנים הקודמות.
אני לא שלמה עדיין עם המחלה הזאת לא מצליחה להשלים אם זה שיש לי את זה ואני צריכה לחיות עם זה כל החיים לא מסוגלת להפנים את זה ואני ממש מנסה אבל זה לא הולך לי. אני נורא מיואשת ועייפה מהמחלה הזאת!
גם כל הטיפולים אני מטופלת בהם לא טובים לא נכונים לי תמיד מגלים משהו חדש וזה מייאש זה פשוט דבר שאין לו סוף.
שאני התאשפזתי בפעם הראשונה התחלתי עם למיקטל שהייתה תרופה מעולה באמת עזר לי אבל רק בדיוק לשנתיים ככה ואז עוד פעם חזר אחרוה והתחילו לחפש טיפול חדש אז רק העלו לי את המינון בתקופת הצבא הייתי מקבלת המון התקפים קטנים ברגל שלא יכולתי לתפקד כבר הנורולוגית בצבא החליטה לתת לי דפלפט של 200 סה"כ 400 ביום באמת תרופה שעזרה לי והרגשתי ביטחון איתו..אחרי שהתשחררתי הלכתי לנורולוג קופה ואמר לי ש200 מ"ל זה כלום והוא מעדיף וממליץ בכלל להוריד את התרופה הזאת אז הורדתי את התרופה ואחרי תקופה קצרה הכל חזר אחרוה עם התקפים וחרדות בלתי נסבלים וכל פעם עברתי נורולוגים שבאמת יבינו את המצב שלי ויתנו לי סוף סוף את הטיפול הנכון ואז הגעתי לנורולגית שאמרה לי לחזור לדפלפט וזה מה שקרה והנה כבר כימעט שנה מאוזנת. כרגע מצאתי נורולוגית אחת הטובות בארץ ומגלה לי שאני צריכה להוריד דחוף את הדפלפט כי הוא יכול לגרום לי לקריסת מערכות ולא יכול להיכנס להריון אם הטיפול הזה וגם עירבוב של דפלפט ולמיקטל זה בכלל מכה שאסוחר להתעסק איתה וכל זה אני מגלה רק עכשיו פשוט מתסכל. היא המליצה לי על טגרטול וקיבלתי הלם ואני כבר לא יודעת מה לעשות כי זה לקחת סיכון לגבי ההתקפים ואני לא מסוגלת לחזור לזה שוב גם הבנתי שהתופעות לוואי של הכדור נוראי. היא נתנה לי 3 חודשים לחשוב על זה.
מה אני אמורה לעשות במצב הזה ללכת על זה או לא לנסות לברר על טיפולים אחרים??? אני כבר מיואשת לגמרי.
קראתי באינטרנט מזה טגרטול וזה פשוט נוראי והבנתי שהוא לא מתאים לכל אחד ו
שגילו לי את המחלה הנוראית הזאת התחלתי לקחת למיקטל שעבדה מעולה עד שפשוט באיזשהו שלב בחיים הפסיקה להשפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה מגיל 16 - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין01/08/2013שלום ג'ניה,
תודה על התיאור המפורט.
על פי מה שאת כותבת, אכן נראה שיש לך אפילפסיה מוקדית. אנחנו יודעים שחלק גדול מהאנשים שיש להם אפילפסיה אינם מגיבים לתרופה הראשונה שהם מקבלים. חלק אחר גם לא מגיבים לתרופה שניה ואצל כ- 30% ההתקפים ימשיכו גם אחרי ניסיונות בתרופות רבות. אצלך מעודד לשמוע שכבר אחרי הוספה של תרופה שניה, הדפלפט, היתה שליטה טובה בהתקפים. יחד עם זאת, קיימות היום תרופות אנטיאפילפטיות רבות ולכן ניתן לנסות ולהתאים לכל מטופל את התרופה או שילוב התרופות שיתאימו לו ביותר. לא רק מבחינת השליטה על ההתקפים עצמם, אלא גם מבחינת גרימת הפרעה מינימלית למהלך החיים, כולל הריון, גיל זקנה ומחלות נוספות שיש לחלק מהאנשים. תהליך המציאה של התרופה המתאימה ביום לאדם זה או אחר יכול להיות יותר או פחות קצר ופשוט, אך חשוב לעבור אותו ולהשאר עם תרופה שאת יודעת שהכי מתאימה לך לאותה התקופה בחיים.
כמובן שלא ניתן ליעץ לך ספציפית על טיפול תרופתי זה או אחר מעל דפי הפורום. חשוב שתבחרי נוירולוג שמתרכז בטיפול באפילפסיה (אפילפטולוג) שאת סומכת עליו, לדון איתו על האספקטים השונים של הטיפול שלך ולבקש ממנו מידע שיעזור לך לקבל החלטות לגבי טיפול זה. כמו כן, אם קיימת בנוסף תופעה של חרדה שאת מתארת חשוב לטפל במקביל בתופעה זו, אשר אמנם יתכן שנבעה מהאפילפסיה, אך יכולה גם בתורה להשפיע לרעה על ההתקפים וברור שגם יש לה השפעה שלילית על חייך.
לבסוף חשוב לזכור שרוב האנשים שיש להם אפילפסיה זוכים לחיים רגילים לחלוטין, עובדים, מקימים משפחה, מטיילים.
המון בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)