מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטיט מלזאב29/08/2014
שלום אני בן 43,עברתי לפני כמה שנים אירוע מוחי{apla} ,לפני כשנתיים גילתי שיש לי אפילפסיה לאחר התקף. אני נוטל למוגין 200 פעמיים ביום. למרות שאני נוטל את התרופות,יש לי לפעמיים התנתקויות לכמה שניות עם צמרמורת ולאחר מכן מרגיש קצת חלש,קראתי באינטרנט שזה נקרא פטיט מל,אני לא יודע למה זה קורה,האם זה מלחץ או מיתרגשות. אני גם נוטל קומדין,ציפרלקס ולוטן.
מה הסיבה שזה קורא והאם יש פטרון כי לפעמים זה מציק
אני נוטל גם תוספי תזונה כמו גאבא ואומגה 3
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטיט מל - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין30/08/2014שלום זיו,
סביר שהאירועים שאתה מתאר הם סוג של התקף אפילפטי מוקדי שמקורו מהאונה הטמפורלית של המוח, כלומר הפרעה בפעילות החשמלית המוחית המוגבלת לאזור מסוים. זוהי תופעה די שכיחה אחרי פגיעה מוחית, כמו למשל זו שאתה עברת, האירוע המוחי. המינוח פטיט מל הינו ישן וגם לא מדויק במקרה זה. עדיף שתקרא לאירוע: "התקף אפילפטי המתבטא בהתנתקות לכמה שניות עם צמרמרת".
לחץ או התרגשות יכולים להגביר את הסיכון שהתקף כזה יקרה, אך ברוב המקרים ניתן להגיע למצב בו השליטה בהתקפים הינה מספיק טובה, כך שגם במצבים כאלו, של לחץ, עייפות או התרגשות, שכולנו עוברים, אין התקף. בשלב ראשון אני מציעה לבדוק את ריכוז הלמיקטל בדם בבוקר, טרם נטילת התרופה, ולהתיעץ עם הנוירולוג המטפל שלך אם ניתן לעלות עוד במינון התרופה, דבר העשוי לתת שליטה טובה יותר בהתקפים. אם לא ניתן לעשות זאת, אפשר לנסות תרופות אחרות. לגבי תוספות התזונה - אומגה 3 הוא תוסף טוב, שפעילותו אינה מפריעה לאפילפסיה או לתרופות שאתה נוטל, ככל הידוע. גאבא הינו תוסף מיותר מכיוון שככל הידוע היום הוא כלל אינו מסוגל לחדור למוח. אם אתה נוטל תוספים נוספים, כדאי מאוד שתציין זאת ותפרט את סוגם בפני הרופאים המטפלים בך, גם הנוירולוג וגם הרופאים הפנימאים שמטפלים בנושא הפרעת הקרישה, מכיוון שחלקם עלולים להשפיע על הלמיקטל, הקומדין או הפעילותת שלהם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
זאב30/08/2014שכחתי לציין שהתנתקויות היו לי גם לפני אירוע המוחי,אבל לצערי לא לקחו את זה ברצינות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה - תגובה
ד''ר דנה אקשטיין30/08/2014אני כמובן איני מכירה את כל פרטי המקרה שלך, אך יתכן שהיו אירועים מוחיים קלים יותר שלא באו לידי ביטוי לפני זה שאובחן או שהיתה סיבה אחרת להתקפי ניתוק אפילפטיים כמו צלקת או נזק מילדות או מלידה. כמו כן, יש אפשרות שאותם ניתוקים אינם תופעה אפילפטית. על מנת לאבן בצורה טובה כדאי לפנות לנוירולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)