מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפרדות רשתית- ויקטרקטומיהא16/03/2013
שלום,
אני בן 20 ומלפני שנתיים גילו לי היפרדות רשתית (בעין הימנית) שהייתה במצב מתקדם, פגעה במרכז הראייה באופן בלתי הפיך וכדי למנוע המשך הדרדרות עברתי ניתוח של חיגור לתיקון ההיפרדות. הרשתית נצמדה כתוצאה מהניתוח.
מאז כל חצי שנה אני במעקב ונבדק מצב הרשתית בשתי העיניים. לאחרונה נאמר בבדיקה כי הרשתית נפרדה שוב, ויש לבצע ניתוח ויקטרקטומיה. הרופאים אומרים כי הם ינסו לעשות את המיטב אבל עדיין לא בטוח שהרשתית תיצמד.
השאלות שלי-
1)אם הניתוח לא מצליח- מה הצעד הבא לתיקון ההיפרדות?
2)האם ניתוח שכזה יוצר שוני במראה החיצוני של העין? (עיוות,אדמומיות,דלקות וכו')
3)העין השמאלית שלי מתפקדת היטב- לכן אין לי בעיה של תפקוד ביומיום. בעין הימנית אני לא מרכיב עדשת מגע, כי אני מרגיש שזה לא עוזר לי בראייה- אני רואה בה 6/120. הבנתי שזה ניתוח מסובך, ושיכולים להיות תסביכים שונים. האם "שווה" לעבור את הניתוח, אם אני גם ככה רואה בעיקר בעין השמאלית ומרגיש שאני פחות משתמש בעין הימנית, בגלל התסביכים שעלולים להיגרם? ובנוסף, מה הסיבוכים האפשריים?
אני בחור צעיר ולא יודעים מה בדיוק גרם להיפרדות מלכתחילה. אשמח לתשובות כי אני מאוד חושש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרדות רשתית- ויקטרקטומיה - תגובה
ד``ר דיאנה שטיין31/03/2013לאחר נתוח ויטרקטומיה אין שוני במראה העין. כדאי לעבור את הנתוח כדי לשמר כל ראייה כלשהיא בעין, למרות שכרגע אינך משתמש בעין זו.
יכולים להיות סיבוכים כמו: עליית לחץ תוך עיני, זיהום תוך עיני, וכפי שציינו בפניך - חוסר הצמדת הרשתית. במקרה כזה מזריקים סיליקון לעין.
בעליית לחץ ניתן לטפל בטיפות, במקרה של זיהום (נדיר) מזריקים אנטיביוטיקה לעין.
גורם הסיכון העיקרי להיפרדות רשתית בגילך הוא קוצר ראייה גבוה. במקרה כזה יש לעבור לייזר מניעתי בעין הבריאה (כדאי לשקול זאת גם במקרים אחרים).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
החלמה מניתוח קטרקט והתייבשות בעין
ניתוח קטרקט לחולה אלצהיימר
הבדל בין Z-LASIK לבין Lasik Eye-Q
בלפריטיס כרונית וכלזיונים חוזרים
טיפות עיניים הכי מומלצות ליובש קשה בעיניים?
סינוור בנהיגה לכיוון השמש
ירידה בראיה בחודשים האחרונים
חזרת ראייה בעין המנותחת
כאבי ראש אחרי ניתוח קטרקט
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)