מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עור הפניםרונה19/05/2009
רציתי לדעת מה הקשר בין נטילת גלולות להפסקת האקנה? גלולות באמת עוזרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יופי של שאלה, רונה!
שוש מאור19/05/2009אקנה נגרם כתוצאה מחוסר איזון הורמונאלי בגוף. לא אלאה אותך בפרטים אך בקצרה בלוטת החלב שמפרישה את השומן בעור מושפעת מאוד מהורמונים וכאשר הפרשת השומן תהיה רבה יותר ממה שהיא מסוגלת להפריש לפני העור יצטברו "פקקים" בעור (אותן נקודות שחורות..) ועליהן "מתלבש" חיידק האקנה ומזהם אותן. כך גם נגרמים הפצעים.
האקנה אופייני בעיקר לגיל ההתבגרות, כל עוד ההורמונים לא אוזנו ומשתוללים בגוף. גלולות, שהן הורמונים נשיים יאזנו את המצב ההורמונאלי בגוף (שבדר"כ נובע מהתגברות של ההורמונים הגבריים) ואי לכך ישפרו גם את מצב האקנה.
יצויין עוד שלא כל הגלולות עוזרות לאקנה. יש טובות ומתאימות יותר למניעת הריון והקלה באקנה ולפיכך עדיף שמי שיתאים אותם יהיה רופא עור ולא גינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
נטלי20/05/2009היי היי,
אני גם ממש סבלתי מאקנה בפנים (לחיים ומצח) ועשיתי מלא פילינג, וניקוי אצל קוסמטיקאית, שאמרה לי שנראה לה שיהיה טוב להתעייץ עם רופא עור על טיפול תרופתי או גלולות. ובאמת בסוף רופא העור המליץ לי על גלולות, ואחרי שהייתי גם אצל רופאת הנשים, נתנו לי "פמינט" (שזה מתאים לצעירות, כי זה לא מפוצץ בהורמונים). וה]נים שלי ממש חלקות עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
רונה20/05/2009יש לי חברה שלוקחת פמינט והיא טוענת שנעלם לה האקנה ובגלל זה שאלתי כי לא האמנתי לה מסתבר שזה נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה
רונה20/05/2009בהחלט למדתי הרבה! תודה!
אז בעצם מומלץ לפנות לרופא עור ולבקש גלולות? ומה כוונתך לא כל הגלולות? אילו גלולות כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)