האם איפור גורם לקמטים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם איפור גורם לקמטים?
    אתי
    02/12/2009

שלום רב,

רציתי לדעת האם שימוש יומיומי באיפור - בעיקר באיפור עיניים (צללית, אייליינר ומסקרה) גורם לכך שהעור יזדקן מהר יותר / לקמטים, או שאין נזק בשימוש יומיומי?
    כנ"ל לגבי מייקאפ וסומק.

יש לי עור יבש מאד, אני בת 30, העיניים שלי קטנות מאד וחוורות והאיפור ממש משנה אותי, אבל מצד שני אני לא רוצה "להזקין" את עורי ואת עיניי.

בנוסף, רציתי לדעת האם יש נזק בהשארת האיפור על העיניים בלילה והורדתו רק בבוקר שלאחר מכן עם שטיפת הפנים.

תודה,

אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם איפור גורם לקמטים?

הוספת תגובה

• ממש לא

רינת פלג
    02/12/2009

מה שגורם לקמטים זה רק הזדקנות טבעית של העור, עישון, נזקי שמש ותזונה לא נכונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה לגבי הורדת איפור רק בבוקר?

אתי
    03/12/2009

אני מודה ומתוודה שאני מתעצלת מעט ומשאירה את האיפור בלילה ומורידה אותו רק בבוקר בשטיפת הפנים, כך קל יותר גם להסירו עם פחות שפשוף (לשטוף פנים לפני השינה זה מעורר... :-) ).
    האם יש בכך נזק לעור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן,

רינת פלג
    04/12/2009

משום שהאיפור בעצם חוסם קצת את הנקבוביות ונוצר מצב שהוא לא נושם במהלך הלילה. לא בריא במיוחד, ועלול לגרום להופעת פתעונים.

כמו שאת מתקלחת לפני השינה, ככה חשוב גם לנקות את הפנים מהאיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו