מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת שיעראלונה21/12/2009
אני לא יודעת אם הנושא הזה קשור לפה אך אני בכל זאת ישאל.
אני בת 18 ועד לפני שנתיים וחצי בערך השתמשתי בשעווה. קרה יל פעם אחת שאחרי השעוה ברגליים ובידיים נהיו לי פצעים עם מוגלה בכל המקום שלא יכולתי ללכת עם חולצות קצרות במשך 3 חודשים [כי אחר כך הפצעים כחולים עד שהם יורדים...]
אחר כך עברתי להשתמש בסכין ואחרי כמה חודשים שוב ניסיתי. [חשוב לציין שהשתמשתי כמה פעמים בשעוות התפוח וכמה פעמים בשעוות הדבש ובשניהם זה קרה לי]
ממה זה נוצר?
שאלה נוספת: הבנתי מאחת התשובות שלך פה שאם משתמשים בסכין גילוח הרבה זמן לאט לאט השיער מפסיק לצמוח. האם זה נכון? ואחרי כמה זמן זה בערך אם אני עושה פעמיים בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מירית, מעולם לא כתבתי שאם
שוש מאור22/12/2009מגלחים השערות מפסיקות לצמוח... נהפוך הוא. גילוח מגביר את צמיחת השיער ולאחר שזמן אפילו תראי שמכל זקיק של שערה אחת צומחות שתיים ושלוש שערות... כמו כן השערה הופכת לקשה, קוצנית וכהה יותר בגילוח. אינני ממליצה בכלל על גילוח, אבל אי-אפשר להתווכח עם זה שזו השיטה הכי מהירה, זולה וזמינה. שעווה עלולה ליצור שערות חודרניות (שזו כנראה הסיבה לפצעים שלך, זיהום בזקיק השערה) וכן מגבילה בכך שצריך לחכות זמן עד שהשערה גדלה מספיק כדי שתוכל להיתלש על ידי השעווה. אבל השערות נשארות עדינות ולאחר שנים של מריטה (שנים!!) הן מדללות. כתבתי לך כאן את האופציות הזמינות והזולות. אין ספק שאם את יכולה להרשות לעצמך הסרת שיער לטווח ארוך (בטכנולוגיות אור) כי אז זו השיטה העדיפה מכולם, וגם יהיה פתרון לפצעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ללך
אלונה31/12/2009אין לי ממש אפשרות כספית להסרת שיער בלייזר וכדומה.
יש דרך לפתור את בעיית הפצעים בשעווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מירית, לא ממש, לצערי..
שוש מאור31/12/2009אבל זה בכלל לא מחייב שיהיו לך פצעים! יש המון בנות שמסירות שנים שערות בשעווה ואין להן שום תופעות של פצעים. לפעמים, גם אם יש פצעים, לאחר מספר פעמים של שימוש הם נעלמים ולא מופיעים יותר (הזקיקים מתרגלים לפעולה של השעווה). כמו כן יש מים טיפוליים שמכילים חומצות שניתן למרוח על האזור המטופל לאורך זמן (לא מספיק פעמים ספורות) שגם הם יכולים לסייע בהקלה או במניעת פצעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
אלונה31/12/2009יש לי פצעים לאחר שימוש בשעווה שלוקח לך ממש הרבה זמן להתרפא
אני מדבר על 3 חודשים מינימום עד להעלמות מוחלטת של הפצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לאחר שעווה.
מיכל הרץ05/01/2010לאחר הסרת שער בשעווה רצוי לעבור על האיזור עם מי פנים לעור שמן ולאחר מכן למרוח קרם או ג'ל על בסיס פרופוליס (חומר מרגיע ומחטא) אותו ניתן להשיג בחנויות טבע. תנסי באיזור קטן ותראי אם זה עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)