מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקנהשני04/02/2010
יש לי עור בעייתי בגלל שיש לי אקנה לא משמעותי מאוד אבל כן רואים וגם לא נותנים לי את התרופות האלה לאקנה כי אמרו לי שהמצב שלי לא כזה חמור אני כבר ממש מבולבלת ולא יודעת למי עוד לפנות
דבר נוסף, אני מחפשת מסקרה שממש תדגיש את הריסים ושלא ידבקו, יש המלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שני, אני שמחה שהרופאים
שוש מאור04/02/2010לא מיהרו לרשום לך תרופות. יש היום לקוסמטיקה הרפואית פתרונות רבים לאקנה על רמותיו השונות. תרופות באמת יש לתת רק כשהמצב קשה ושום דבר אחר לא עזר. גשי לקוסמטיקאית וקבלי ייעוץ לגבי הטיפול הנכון למצב עורך כרגע. בודאי תקבלי סבון ניקוי, קרם לחות (רצוי עם מסנן קרינה) ואולי גם חומר טיפולי לפצעונים. אני מקווה שאלו יענו על צרכייך. אנא אל תקני דברים כאלו בפארמים למיניהם, אם את באמת רוצה שיפור בעור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי טיפול באקנה
שמואל04/02/2010הי שני,
אני חושב ששוש צודקת – טוב שלא מיהרו לרשום לך תרופות כי הן די חזקות ואכן נועדו למקרים רציניים. מצד שני, שוש, אני לא לגמרי מסכים, עם הביטול הגורף שהצעת לפתרונות של מוצרים רפואיים מבתי מרקחת. בעוד שקוסמטיקאית תוכל לתת עצה לטשטוש הפצעונים מבחינה וויזואלית ואולי גם על סבון מייבש, הרי שבייעוץ של רוקח או רופא – ניתן להגיע גם למספר פתרונות של מוצרי מדף רפואיים –כאלה שלא דורשים מרשם רופא.
לשם הגילוי הנאות, אני עובד עם חברה המשווקת, בין השאר, מוצרים כמו משחה וסבון לטיפול באקנה. אך בכל מקרה לא הייתי פוסל את האפשרויות הקיימות על המדף בבתי המרקחת ורשתות הפארם השונות.
שמואל דברת
ביוטיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמואל, כשכתבתי לא לקנות
שוש מאור04/02/2010מוצרים בפארמים התכוונתי לכל מיני מוצרים שדיילות יופי מוכרות לנערות צעירות, ואתה בודאי יודע למה אני מתכוונת. אין הכוונה למוצרים רפואיים או קוסמטיים רפואיים, כאלו שבאמת יתנו מענה לבעיה ולא יבזבזו לנערה סתם כסף, אלא שבדר"כ לאור נסיוני, לא אלו המוצרים שהן קונות, לצערי, ואז הן מתאכזבות מהתוצאות ומרגישות מרומות. את זה בדיוק אני רוצה למנוע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באקנה ללא כדורי רואקוטן.
איריס לוי05/03/2010שלום שני,
הידעת כי כדורי הרואקוטן עלפי דעת רופאים גורמים ל: ירידה במס' הטסיות שעלולה לגרום לדימומים, עייפות, ישנוניות ואף חולשה, התנהגות אגרסיבית, הופעת מורסות בשדיים, הפרעות במחזור, רגישות לשמש, נשירת שיער וגרד, כאבי פרקים ושרירים, נזק לכבד, נשמע מפחיד...?
לכן כדאי לך לשמוח שאינך זקוקה לכדורים הללו.
ה"אקנה" פצעי הבגרות, הינה למעשה דלקת בלוטות החלב וזקיקי השיער בעור. תופעת ה"אקנה" מופיעה כתוצאה מהפרשה מוגברת של חלב ומהתנפחות הבלוטות. לעיתים הופעות הצטברויות חלב אלו למוגלתיות, נטיתה של מוגלה דלקתית זו להתפשט לאזורים סמוכים תחת העור.
ברוב המקרים מקורה של תופעת "האקנה" פצעים , פצעונים בחוסר איזון הורמונלי בגוף. חוסר האיזון ההורמונלי נפוץ בעיקר בתקופות השינויים ההורמונליים האופיניים לגיל הנעורים.
אין ספק כי תופעת ה"אקנה" מהווה מיטרד ומקור לסבל פיסי וריגשי כאחד בעיקר בגילך. ברוב המקרים, טיפול כללי ומקומי נכון במוקדים הדלקתיים ימנע סיבוכים ויביא להבראה שלמה. אולם הזנחת התופעה ועל אחת כמה וכמה טיפול לא נכון ו/או רשלני, עלולים לגרום לסיבוכים ולכיעור ניכר של הפנים ולנזקים בלתי הפיכים דוגמת: "חורים" בעור , צלקות וכתמים.
לכן, אמליץ לך לפנות לקוסמטיקאית, מקצועית , פרא-רפואית, אשר תאבחן את התופעה, תמליץ על הטיפול הנכון בעזרת התכשירים הנכונים המיועדים לטיפול ב"אקנה". תכשירים המבוססים על חומרים טבעים אנטיספטיים בשילוב עם חומרים פעילים הנותנים מענה ארוך טווח לפצעי הבגרות. קוסמטיקאית מקצועית ומוסמכת תדע לכוון אותך אם ובאיזו תדירות עליך לעבור טיפול קוסמטי יסודי יותר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)