כמה שאלות,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות,
    מישהי.
    04/07/2010

לאחרונה התחלתי לקחת גלולות למניעת היריון, לא כטיפול בעור שלי, אלא כטיפול הורמונלי לבעיה אחרת. בעקבות זאת התחילה בהתחלה החמרה של הפצעים, אולם עכשיו בקושי ויש לי נקודות שחורות או פצעונים, והעור שלי מחלים יפה ובמהירות. הגלולות עזרו לי גם עם תיאבון גרוע, משמע שהתזונה שלי התאזנה מעט. אולם מהתקופה הקשה שעברה על הפנים שלי, נשארו לי צלקות קטנות פה ושם, לא רציניות, אבל הן מציקות לי. הן נובעות מההתעסקות שלי (אני יודעת, אני יודעת), מעולם לא הייתה לי אקנה חמורה. האם יש דרך לטפל בהן? פילינג כימי אולי? מאיזה גיל זה מומלץ?

עוד דבר ששמתי לב אליו, הוא שכאשר הפסקתי להשתמש בקרם לחות ובסבון לפנים באופן מוחלט, העור שלי הבריא מהר יותר. אני חושדת שגם למייקאפ שברשותי היה תפקיד בפרשת הפצעונים, אבל אני לא בטוחה אילו מרכיבים עליי לחפש כדי לאמת את זה. ישנם מרכיבים שעלולים לגרום לפצעונים?
    אני חושבת שהבעיה של העור שלי, היא שהוא נע בין יבש למעורב. כאשר אני משתמשת במוצרים לעור יבש, אני מתמלאת פצעונים, וכשאני משתמשת במוצרים לעור מעורב, הוא מתייבש. לעתים אני נאלצת לערבב בין מוצרים כדי לקבל תוצאה סבירה, אבל אני מעדיפה להשקיע במוצר אחד יעיל. אילו מוצרים יתאימו לסוג עור שנע מיבש למעורב בתדירות גבוהה? מה עליי לחפש (במייקאפ ובקרם לחות)?

אשמח לתשובה ותודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות,

הוספת תגובה

• שלום לך, אני שמחה לשמוע

שוש מאור
    04/07/2010

שיש הטבה במצב העור שלך. אני לא בעד להפסיק לגמרי עם סבן וקרם לחות (לא כתבת מהו גילך..) את עדיין לא מצאת את התכשירים שטובים לך. אני מציעה להתחיל בשלב ראשון במוצרים לעור שמן, כאלו שלא יכילו שומן (כנ"ל גם לגבי מייק-אפ OIL FREE) ולבחור בסבון שאינו מייבש את העור, יש היום סבונים שמכילים גם מעט חומצות AHA ויעשו "על הדרך" גם מעט פילינג. אם תרגישי שהעור לא מספיק מוזן צריך להוסיף לו או סרום כלשהו או לשנות לחות. ולכן, כדי למצוא את ההתאמה האופטימלית עבורך צריך ללכת לאשת מקצוע טובה, להתנסות בדוגמיות, לאחר איבחון נכון של עורך ולאחר מכן להחליט על מה שמתאים לך. תמיד אפשר להוסיף או לשנות. באמת שאני לא מציעה לך לבזבז כספים בפארמים למיניהם ולהתאכזב.. עדיף לעשות את זה בצורה רצינית ויסודית אצל מי שמבין בתחום..
    לגבי הצלקות הקטנות - ראשית באמת עדיף לטפל בהן מהר, כל עוד הן טריות, וגם כאן אני לא בעד ללכת ישר למשהו דרסטי כמו פילינג עמוק. גם כאן ניתן למצוא פילינגים ברמות שונות של חומצות לטיפול יומיומי בערב (שמחייבים שימוש במסנן קרינה ביום!) ואם התוצאות לא ישביעו את רצונך אפשר לפנות לפילינג עמוק רפואי.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו