מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות בנושא טיפוחדפנה19/10/2010
שלום.
אנ בת 28, עסוקה מאוד עם הילדים בבית, ולכן פחות מטפחת את עצמי.
לאחרונה שמתי לב שכשאני מחייכת- נוצרים לי כאילו קמטים בזויות העין. בנוסף אני סובלת לעיתים מנפיחות מתחת לעיניים. אציין שאיני מורחת קרמים לפנים, מי-פנים, חלב פנים וכדו', אלא לעיתים רחוקות בלבד.
רציתי לדעת האם אני מזיקה לעורי? האם עורי יזקין מהר יותר בגלל חוסר טיפוח? האם בגלל זה הוא מקומט בזויות העין? -או שזה קשור לחיוך? אם כן- באלו תכשירים כדאי להשתמש?
אציין שאני בחורה מאוד יפה באופן טבעי, בלי איפור וכאלה (אולי זה מה שגורם לי גם להתעצל ולא להתאפר) פעם ב...כשאני יוצאת- אני מעט מתאפרת ומסתדרת ואני כבר ניראת טוב מאוד! אציין גם שאני ניראת צעירה לגילי.
שאלה נוספת: יש תמיד את הסטימה הזו שאם תורידי פעם אחת גבות או שפם או מקומות נוספים בגוף- תיהי חייבת אח"כ להוריד במשך כל החיים, כי אז זה כבר יגדל ממש פרא. רציתי לדעת האם זה נכון, כי לא עשיתי גבות ויש לי צורה דיי יפה ואני לא שעירה בכלל. חשבתי אולי לנקות אותן אבל ממש טיפה- אפילו לא לשנות צורה. השאלה היא האם כדאי לי? האם זה שווה לי? כי אני לא טיפוס שיכולה להתמיד וללכת לקוסמטיקאית כל הזמן שתעשה לי (כאמור, אין לי זמן בשביל זה...) ולכן רצית לדעת האם בכלל שווה לי לגעת בגבות שהן מסודרות יחסית או פשוט להשאירן כך?
בתודה מראש על תשובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות בנושא טיפוח - תגובה
שוש מאור20/10/2010היי דפנה, גיל 28 הוא בדיוק גיל שחובה עלייך להתחיל ולטפל בעור פנייך, גם אם ניחנת באופן טבעי וגנטי בעור ופנים יפות. גם כשמקבלים מתנה צריך לשמור עליה... אכן, מרגע זה מתחילה ירידה באיכות העור והתחדשותו, איטית אומנם, אבל זו תחילת הירידה.. וכמה שיותר מהר תתחילי לטפל בעור תקטפי את הפירות בגיל מבוגר יותר. הקמטוטים בעיניים הם אכן קמטים שכשעורנו צעיר ואנחנו מחייכים הם נעלמים לאחר החיוך, אבל עם השנים הקמטים הדינמיים הללו הופכים לקמטים סטטיים. זה הזמן. גשי לייעוץ אצל קוסמטיקאית והצטיידי בתכשירים ההכרחיים לטיפוח עורך. תכשיר ניקוי, קרם עיניים וקרם לחות פעילים, מסנן קרינה (חשוב ביותר) ופילינג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה+שאלה
דפנה20/10/2010שלום שוש ותודה על תשובתך.
בהמשך לתשובתך, רציתי לדעת האם העובדה שעד כה לא טיפחתי את עורי באופן קבוע עלולה לגרום לו נזק, או שאם אתחיל לטפח כבר עכשיו- יש סיכוי סביר שאציל את עורי מהזדקנות מוקדמת?
שאלה נוספת- מהו פילינג? למה הוא חיוני? כלומר במה הוא משפר או מסייע לעור הפנים? ואיזה סוג עלי לבחור אם יש לי עור מעורב? (אני מצטערת, אבל אני באמת לא מבינה כ"כ בזה... אז אני לפחות שמחה שיש מי שיענה...)
שאלה אחרונה- שאלתי בהודעה הקודמת על הגבות שלי. אודה לך אם תקראי את שאלתי שוב ותעני לי גם עליה. : )
בתודה מראש, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)