מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבנים בכליות דם בשתן ופוליפשרון08/01/2008
שלום רב,
בעלי סובל מזה כמה שנים מאבנים חוזרות בכליות, כבר עבר ריסוק לפני פחות משנה וכבר הופיעו שוב תופעות של דימום בשתן.
לאחר בדיקות רבות גילינו שהאבנים חוזרות בגלל בלוטה בצוואר המפרישה את הסידן לכליות באופן כזה שנוצרות שוב ושוב אבנים, יחד עם זאת התגלה בבדיקת ציטוסקופיה שיש לו פוליפ בשלפוחית השתן והומלץ על ניתוח להסרתו (בבלינסון ב12/02).
שמנו לב שאם הוא לא שותה הרבה מים מתחיל לו כאב בכלייה או בשלפוחית וגם דם מופיע בשתן לכן הוא מקפיד לשתות המון מים.
ובבדיקה נוספת ראו שאחת הכליות לא בשיא תפקודה השאלה שלי היא האם כל הדברים קשורים אחד לשני ובעצם מתחילים בבלוטת היותרת בצוואר או שהפוליפ בשלפוחית אינו קשור בכלל?
דבר שני האם לדעתך לאחר שני הניתוחים שבעזרת השם יעברו בשלום ובהצלחה האם הכלייה תחזור לעצמה והכל יפתר?
אני רוצה לציין שמאז שהוא עשה את הציסטוקופיה התחילו לו הכאבים בכלייה.
אשמח לקבל תשובתך
תודה והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד''ר נחום זילבר09/01/2008אין קשר בין מצב האבנים לבין הפוליפ בשתן. צריך לעבור בהקדם את 2 הניתוחים ולקוות שכיס השתן יהיה "נקי" לאחר מכן והכליה תפסיק ל"צבור" אבנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבנים בכליות אבן בכלייה ופוליפ
שרון10/01/2008ראשית תודה רבה על תגובתך המהירה, אני מקווה מאוד שהניתוחים יעזרו.
רציתי לשאול אם יש סוגים שונים של ניתוחים להסרת הפוליפ מהשלפוחית? ואם כן על איזה מהם אתה ממליץ?
נכון להיום בעלי סובל גם מצריבות מציקות בקצה איבר המין בסיום מתן שתן בכל פעם שהוא מתרוקן (אני רוצה לציין שהוא מתרוקן לפחות 20 פעם ביום כי הוא שותה המון) האם זה יכול להיגרם כתוצאה מחול או אבן שלא יוצאת? או אולי דלקת ?
פשוט הוא נורא סובל ואני מרגישה כל כך חסרת אונים האם כדאי לפנות לאורולוג המטפל בנושא?
שוב תודה והמשך יום נעים
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון
ד''ר נחום זילבר15/01/2008ההתרוקנות הרבה היא לא משתיה מרובה אלא מהתהליכים הפתולוגים במערכת השתן שלו. פני בהקדם לכל אורולוג. הניתוח להוצאת הפוליפ מכיס השתן הוא אחיד ואין בו וריאציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)