אבנים בכליות דם בשתן ופוליפ

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• אבנים בכליות דם בשתן ופוליפ
    שרון
    08/01/2008

שלום רב,
    בעלי סובל מזה כמה שנים מאבנים חוזרות בכליות, כבר עבר ריסוק לפני פחות משנה וכבר הופיעו שוב תופעות של דימום בשתן.
    לאחר בדיקות רבות גילינו שהאבנים חוזרות בגלל בלוטה בצוואר המפרישה את הסידן לכליות באופן כזה שנוצרות שוב ושוב אבנים, יחד עם זאת התגלה בבדיקת ציטוסקופיה שיש לו פוליפ בשלפוחית השתן והומלץ על ניתוח להסרתו (בבלינסון ב12/02).
    שמנו לב שאם הוא לא שותה הרבה מים מתחיל לו כאב בכלייה או בשלפוחית וגם דם מופיע בשתן לכן הוא מקפיד לשתות המון מים.
    ובבדיקה נוספת ראו שאחת הכליות לא בשיא תפקודה השאלה שלי היא האם כל הדברים קשורים אחד לשני ובעצם מתחילים בבלוטת היותרת בצוואר או שהפוליפ בשלפוחית אינו קשור בכלל?
    דבר שני האם לדעתך לאחר שני הניתוחים שבעזרת השם יעברו בשלום ובהצלחה האם הכלייה תחזור לעצמה והכל יפתר?
    אני רוצה לציין שמאז שהוא עשה את הציסטוקופיה התחילו לו הכאבים בכלייה.
    אשמח לקבל תשובתך
    תודה והמשך יום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרון

ד''ר נחום זילבר
    09/01/2008

אין קשר בין מצב האבנים לבין הפוליפ בשתן. צריך לעבור בהקדם את 2 הניתוחים ולקוות שכיס השתן יהיה "נקי" לאחר מכן והכליה תפסיק ל"צבור" אבנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנים בכליות אבן בכלייה ופוליפ

שרון
    10/01/2008

ראשית תודה רבה על תגובתך המהירה, אני מקווה מאוד שהניתוחים יעזרו.

רציתי לשאול אם יש סוגים שונים של ניתוחים להסרת הפוליפ מהשלפוחית? ואם כן על איזה מהם אתה ממליץ?

נכון להיום בעלי סובל גם מצריבות מציקות בקצה איבר המין בסיום מתן שתן בכל פעם שהוא מתרוקן (אני רוצה לציין שהוא מתרוקן לפחות 20 פעם ביום כי הוא שותה המון) האם זה יכול להיגרם כתוצאה מחול או אבן שלא יוצאת? או אולי דלקת ?

פשוט הוא נורא סובל ואני מרגישה כל כך חסרת אונים האם כדאי לפנות לאורולוג המטפל בנושא?

שוב תודה והמשך יום נעים
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון

ד''ר נחום זילבר
    15/01/2008

ההתרוקנות הרבה היא לא משתיה מרובה אלא מהתהליכים הפתולוגים במערכת השתן שלו. פני בהקדם לכל אורולוג. הניתוח להוצאת הפוליפ מכיס השתן הוא אחיד ואין בו וריאציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו