שאלה על תופעות לוואי- מקרודנטין

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• שאלה על תופעות לוואי- מקרודנטין
    טל
    15/07/2011

שלום,
    אני בת 28. סביב גיל 21 התחלתי לסבול לדלקות חוזרות בשלפוחית השתן לאחר קיום יחסי מין. בהמלצת גניקולוגים רבים, אני לוקחת כדור אחד של מקרודנטין (100 מ"ג) לאחר קיום יחסי מין. לאחרונה אני סובלת מבעיות בדרכי הנשימה- שיעול ממושך וסוג קל של דלקת ריאות שטופלה באנטיביוטיקה. על אף הטיפול אני מרגישה שזה לא עבר לגמרי.
    לפני כמה ימים אמרו לי שמקרודנטין יכול לגרום לבעיות בריאות. האם זה אכן כך? האם זה סביר שמנטילת 3 כדורים (בממוצע) לשבוע נגרם לי נזק לריאות? אם כן, האם זה יעבור לבד או שעלי להפסיק את המקרודנטין? אם כן, האם יש תחליף למקרודנטין?
    תודה,
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקרודנטין

ד''ר נחום זילבר
    28/07/2011

מקרודנטין יכול לגרום ליתר רגישות בדרכי הנשימה.
    אם זה מופיע בימים הראשונים-יש להפסיק מיד וזה חולף בד"כ.
    נטילה לאורך שנים ללא מעקב-הבעיה הריאתית עלולה להשאר.
    אני נותן מקרודנטין קורס טיפולי של 1-3 חודשים ולאחר מכן להפסיק.
    ניתן לעבור לטיפול מונע אחר בעזרת 1/4 מינון התרופה אליה תרבית השתן רגישה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפה שהתשובה המהירה שלי נמחקה

משה
    29/08/2011

אני לא מבין למה תשובת רופא מומחה כ"כ חלבית כאשר אנשים כמעט מתים מטיפול בתרופה זו באופן ממושך וללא מעקב נשימתי.
    כמעט איבדתי את אמא שלי, אז אם תמחקו שוב אולי מישהו אחר יצליח יותר באיבוד קרוביו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו